זן-בודהיזם

TheHead

New member
זן-בודהיזם

בדיוק כמו כששואלים "מה זה זן", גם כששואלים מה זה פומו חוטפים מכה על הראש. המטרה הכללית של זן היא להגיע למקום שמעבר לחשיבה, מקום ראשוני, שהוא גם מעבר למילים. האם לדעתך מצב תודעה כזה הוא קיים, ניתן להגיע אליו, ואולי קיים אך כבר נכבש ונחסם עקב כך שבכלל הוזכר במילים?

זן

קודם כל אישי: הייתי חניך של הנזיר הזן בודהיסטי המדהים ששהה בירושלים בראשית שנות ה 70 ואחר כך הוא נסע ללונדון ולניו יורק ואני הייתי קצת אחריו אז אכן הזן הוא כמו הפוסט והוא חסר יכולת למילול - דהיינו אי אפשר לדבר אוות כי הוא המצב המוחלט אבל גם אפשר לדבר אותו וזו כבר הפילוסופיה של ז´יל דלז שאיתו למדתי אחרי שדושי - הנזיר שלנו מירושלים זכה בהארהונסע חזרה לקיוטו - יפן - גם דלז חושב שפילוסופיה זה כמו זן - דווקא דרך המילים שהם הכלי של המערב ולא לוותר על המילים שזה הכלי של המזרח

הסנאי והחציל

אפשר למצוא דמיון אפילו בין סנאי לחציל. על אחת כמה וכמה בין שתי תופעות שנוצרות על ידי בני אדם. ובכל זאת לא לשכוח עד כמה רחוק הזן מהרבה ביטויים פוסטמודרניים.

מה למשל?

אולי אתה לא מכיר את הצורה הפוסט מודרניתש אני מדבר עליה? בעיני זה הרבה יותר קרוב מאשר חציל ללימונית

הפוסט

דלז אומר כי הפוסט חייב להיות הכל בתוך הץולדות של הפילוסופיה תחשוב שכמו שהזן הבין את הטבע ואת היכולת שלנו להיות בטבע דרך ההתרוקנות של האני כך אתה מתרוקן ממחשבה אם כל המחשבה ממוכלת בתודעה הבלתי מוגבלת שלך

אני לא בטוח שאני מבין

האם התכוונת שאתה מתרוקן ממחשבה כאשר המחשבה ממוקדת בתודעה בתלתי מוגבלת?

למעלה