אם זה עניין של אמונה אצלך אז ברור שאין סיבות
זכותך להאמין במה שתרצה ולמי שתרצה.
רק על תצפה מאנשים לא מאמינים להתייחס אליך ברצינות.
עוד טיפ לדרך, שימוש בדיון במה שנקרה argumentum ab auctoritate
זאת לא דרך טובה להוכיח את הטיעונים שלך.
הרי גם אני יכול לצטט לך פרופסורים ואפילו חוקרי אקלים שטוענים בדיוק ההיפך ושאין כל קשר לבין שינוי אקלים לבין פעילות אנושית, או שההשפעה היא מועטה מדי ולא ניתנת למדידה.
וגם לצטט כלכלנים מכאן עד מחר על כך שפתרונות כגון אלה שמציע הפרופסור הנכבד לא יכולים לעבוד ולא יעבדו.
אף יותר מכך, הם יגרמו לסבל של הרבה מאוד אנשים (במיוחד באותם מדינות שבהם הוא פועל), וייתכן אף במוות של הרבה אנשים חסרי עונים (לא שזה עצר מטומטמים כמותו בעבר).
במאמר מוסגר קראתי קצת על הפרופסור, וצר לי אבל נדמה לי שמדובר בתמהוני שהקשר של טיועונים שלו למדע הוא ככל הנראה לא קיים.
המיזם שלו (שבזכותו הוא מפורסם ולא בגלל הישגיו המדעיים) הוא מגוכך עד כדי שזה פשוט מצחיק.
קניית אדמות בשביל לשמר עליהם בעלי חיים במדינות (לרוב מדינות עולם שלישי שאין בהן שום כבוד לזכויות קניין) בעיקר מראה שמדובר באדם אינפנטילי שלא טורח ללמוד על המציאות ומעדיף לחיות בעולם דמיוני.
כל מה שצריך בשביל לרסק את כל מה שהוא "השיג" להביא קצת יותר כסף, לשחד כמה פוליטיקאים בכירים במדינות האלה (לא דבר הכי קשה בעולם) וכבר מחר תצא החלטת בית המשפט המקומי שהקנייה שביצע לא חוקית והאדמות הללו ילקחו ממנו ויעברו לבעלות של המעוניין בהם.
וזה הרבה לפני שכל הראיון הזה לא מחזיק מים מבחינה מדעית.
הרי הדרך הטובה ביותר לשמר יערות הגשם, זה לא לקנות אדמות בברזיל או באפריקה, אלה להביא למצב שלכלכלת העולם פשוט לא יהיה צורך במוצרים שבשבילם כורתים את העצים, או לחילופין להציע דרך כלכלית יותר לייצור עץ שלא מצריכה כריתת עצים אלה.
אם היה לומד היסטוריה, הרי היה יודע שברזיל זה אולי דוגמא הכי טובה (עלייה וקריסה של תעשיית הגומי).
כל בר דעת שלמד ולו הדברים הבסיסיים ביותר הכלכלה יודע זאת.
כנראה שפרופסור הנכבד "פספס" את העניין
אם בכל זאת, אתה רוצה לדבר על הוכחות לגבי השריפות, אני יכול למשל להפנות אותך לוויקי לסעיף שמדבר על השריפות האחרונות ושם עניין של כמות לא רגילה של חומר דליק מופיע ואף כוללת לינקים להוכחה.
אתה יודע שבשביל שריפה צריך דלק והדלק לשריפות יער זה בדרך כלל עצים יבשים ומתים.
לגבי אקלים של קליפורניה שהוא כידוע אקלים ים תיכוני (לא אני המצאתי תעשה חיפוש קצר בגוגל).
אקלים ים תיכוני הוא (וזה גם לא סוד) מתאפיין בין היתר בתקופות בצורת.
מספיק להסתכל על האקלים כאן בארץ ולבדוק בהיסטוריה של האיזור.
כנ"ל לגלה על אקלים של קליפורניה אם תרצה לחקור את הנושא במקום לדקלם תעמולה מטופשת.
תמצא מספיק עדויות של תקופות בצורת שגרמו אף לרעב ואף להיעלמות תרבויות שלמות (למשל באיזורינו).
כל זה כמובן הרבה לפני התאורייה על התחממות גלובאלית הנגרמת על ידי האונשות שאפשר להתווכח על נכונתה ללא קשר לכתבה הזאת.