זן מיקרו VS. אירייבר H10

• פותח הנושא qmr
  • פורסם בתאריך

qmr

New member
זן מיקרו VS. אירייבר H10

זה ממש חשוב חבר'ה!! אני רוצה לדעת 1. אם המחירים של הנגנים הולכים לרדת בחודש חודשיים הקרובים 2. אני לא מת על נגנים\פלאפונים\מכשירים צבעוניים.. אני מעדיף יותר את הזן מיקרו.. אך האם אני אצא מופסד? ולמה? 3. אני רוצה לדעת באמת ובתמים, איזה נגן יותר "חזק" פיזית.. כלומר אני בד"כ לא מתייחס לנגנים שלי בכפפות של משי... יהיו מקרים שבהם הם ייזרקו וכאלה (הם יהיו בתיק בי"ס שלי), מי מהם ינוזק יותר? והאם יש לכם כללים לשמירה טובה על הנגנים האלו? (אני שואל כי בנגן הג'נרי הקודם שלי זרקתי אותו לכל עבר ולא קרה לו כ-ל-ו-ם... וגם בדיסקמן MP3 שלי..) 4. לדעתכם האישית - איזה נגן יותר "טוב"? אנשים תודה רבה אם תענו!!! זה ממש חשוב אני הולך לשים כאן 1000+ ש"ח זה כסף שלא הולך ברגל!! אני לא רוצה לצאת מופסד... בתודה ענקית חבר'ס!!! איתי.

qmr

New member
NO FLASH!! NO FLASH!!

אני לא התכוונתי שאני דופק את הנגן שלי בפטיש שניצתלים ואז משייף אותו עם נייר זכוכית.. רק התכוונתי שאני לא הבנאדם הכי עדין בעולם... אני לא רוצה נגן פלאש... ומקסימום אני ארסן את עצמי קצת להיות יותר עדין עם הנגן..

בוזו

New member
תראה

הסיבה היחידה שיש לך לא לקנות נגן פלאש זה הנפח. אם אתה בטוח שאתה חייב יותר מג'יגה-שניים (או שתקנה את הנאנו- 4), אז תקנה HD, כי בעיקרון הפלאש יותר טוב. בכלל מאוד לא רצוי לרוץ עם HD, אז איך שאתה מתאר את זה - הוא לא ישרוד אצלך הרבה. פשוט חבל לבזבז כסף.

meidos

New member
אתה צריך ללכת פורום

שבו מערכים הומור. זה לא ממש המקום. זה מה שמעצבן פה........

יאיר B

New member
----------

1. זאת שאלה שאי אפשר לענות עליה (אתה יודע למי נתנה הנבואה...). למרות שבאופן כללי ניתן לומר שהמחירים כל הזמן במגמת ירידה (אבל לא תחכה לנצח, נכון?). 2. מופסד? לא יודע. הצג הצבעוני מראה תצוגה צבעונית של מדכי ההפעלה. מעבר לזה הוא יכול להראות תמונות (קטנות, בגלל הצג). לדעתי לצג כזה יש רק חסרונות (הצג כולו נכבה כדי לחסוך בחשמל בניגוד לצג מונוכרום שלא נכבה, רק התאורה שלו נכבת. צריך ללחוץ על משהו כדי להליק אותו אם אתה רוצה לקבל פרטים מהמסך). 3. בנדני דיסקשיח אין חזק. נקודה. הנגן יקבל כמה מכות רציניות והדיסק יהיה היסטוריה. אתה רוצה לשמור על הנגן? קנה לו נרתיק מיוחד עם ריפוד, יוכל לספוג יותר אבל זה מאוד תלוי בעוצמת המכות. אם בטעות תיתן לו מכה רצינית כשהוא עובד (כי שכחת אותו עובד בתיק), זה יכול להיות סופו. לכן גם אני חושב שבמקרה כזה עדיף לך פלאש. אם לא, תתחיל לתרגל הנחה עדינה של התיק... מבחינה פיזית **חיצונית** - האיריבר קצת יותר חזק כי הוא משלב מתכת במעטה שלו, אבל המסך שלו רגיש לשריטות. 4. לדעתי שניהם טובים. בגלל שיש לי את שניהם, אני יכול להגיד לך שהייתי מעדיף נגן שלישי שישלב ביניהם: איכות הקול של האיריבר עם הממשק (כולל לוח מקשי המגע) של הקריאייטיב. אגב, למה הישראלים כל הזמן דואגים שהם יפסידו משהו(יצאו מופסדים)? לא ממש מצליח להבין את קו המחשבה הזה...

הרשה לי לצוטט פה ציטוט קטן:

"מבחינת איכות צליל, iRiver אף פעם לא היו בחוד החנית. איכות הצליל של ה-H320 לא משתווה ל-Zen של Creative, או ל- Rio Karma , אבל היא בהחלט מצוינת ומספקת גם את אוזניו הבררניות של עבדכם הנאמן." נלקח מתוך בקורת על הH320 מפורום ארקדיה: http://www.arcadia.co.il/wizforums/display_topic_threads.asp?ForumID=7&TopicID=510&PagePosition=1

יאיר B

New member
אני אוהב את ה-SRS שלהם...

אומנם זה מעוות את הצליל, אבל זה כאילו נותן נפח... לא יודע להסביר את זה. בקריאייטיב אין את האפשרות הזו. מבחינת צליל נטו - מן הסתם קריאיייב הם הכי טובים (ועם הכי הרבה נסיון). ואולי גם ריאו (לא יצא לי לשמוע אותו).

gt-master

New member
על פי האוזניים שלי

הIFP700 הרבה הרבה יותר מה MUVO TX FM שהיה לי את שניהם. ה H320 בכל זאת יותר מלא ושמן מהזן מיקרו ויש לי את שניהם. אמנם קריאטיב נשמעים טוב,ואמנם בעידכון האחרון של ה TX FM הסאונד שופר. אבל קריאטיב לא נחשבת לחברה מקצועית בסאונד אלה יותר חברה שמיצרת מוצרים עם סאונד נחמד גובלים במצועצעות. בתחום המקצועי אנשים לא משתמשים בכרטיסי קול של קריאטיב כי הם לא מי יודע מה בסטנדרט מקצועי. גם על פי מבחן שמיעה עיוור שערכו ב CNET (נכוןשהם לא אמינים אבל הם מאוד בעד קריאטיב) H320 יצא עדיף על הזן.

gt-master

New member
עוד דבר

התרשמתי שכותב הביקורת התייחס לנתונים שעל הנייר בקשר לאיכות סאונד. הוא השווה את עוצמת האות לרעש שנמסר לפי היצרניות ופה באמת יש לקריאטיב את הנתון הגבוה ביותר (98) אבל אין זה אומר כלום לגבי איכות הסאונד שנשמע אלה רק לגביי נקיון הצליל (שגם זה אלמנט חשוב אבל בסביביות ה 90DB זה במילא כבר נקי ביותר). על פי האוזן וחווית השמיעה :איריבר בהרבה יותר איכותי מקריאטיב על פי הדגמים שאני השוותי,בקריאטיב אתה שומע טוב ,באיריבר אתה מרגיש את הכלים שמנגנים וזה ההבדל.

..

הוא לא השווה נתונים על הנייר(הוא לא ציין את הנתונים של קריאטיב), אלא משמיעה: "אבל היא בהחלט מצוינת ומספקת גם את אוזניו הבררניות של עבדכם הנאמן.". בכלל, לכל מכשיר יש סאונד אחר שנשמע יותר טוב בג'אנר מסויים, לאנשים מסויימים, שמיעה זה דבר סובייקטיבי. יאיר: "אומנם זה מעוות את הצליל, אבל זה כאילו נותן נפח... לא יודע להסביר את זה." - לא הייתי יכול לחשוב על דרך טובה יותר לתאר את זה.. בעקרון שמעתי את הSRS של האייביד, אייריבר לא יצא לי עוד לשמוע(אולי בקרוב..), וזה באמת נשמע יפה.. במחשבה שנייה יש דרך לתאר את זה יותר טוב.. SRS זה דימוי של סראונד, אז זה נותן צליל מרחבי ולא נפח, אבל שיהיה. "בקריאייטיב אין את האפשרות הזו." - החוכמה היא לבדוק בלי EQים למיניהם מה האיכות, הEQים משנים הרבה, אישית אני לא משתמש בהם.

qmr

New member
וואו איזה תגובה אחי!!

סחטיין על התגובה...! ואני דואג לגבי ה"הפסד" בגלל שאני חסכתי די הרבה זמן בשביל הכסף הזה... ואני פשוט לא רוצה לטעות ולקחת נגן שחס וחלילה לא יתאים לי... אז אם יש לך את שניהם, מה דעתך בכלליות על הזן מיקרו? אני חובב מוזיקה וחובב איכות (יש לי אוזניות איכותיות כך שמה שבא עם הנגן לא מזיז לי) ומתעקש על 5 ג'יגה... אה וממש חשוב לי שהנגן לא יהיה צבעוני... אז במקרה הזה המיקרו יתאים לי? נ.ב- קראתי לפחות 5 ביקורות שכתבו על הפלאג לאוזניות שהוא נעשה רופף ומשוחרר ומפעם לפעם... האם זה באג ייחודי למכשיר מסויים במיקרו, או שזה קרה גם לך? בתודה ענקית יאיר!!! איתי

gt-master

New member
בקשר לאוזניות>>

יש לי גם זן מיקרו ובינתיים השקע של האוזניות בסדר והוא נראה לי די חזק כמו בכל נגן אחר אבל לך תדע. לי נראה שיש בעולם התחרות הדיגיטלי תפקיד בחברות של להפיץ שמועות והשמצות על מכשירי החברות המתחרות. זאת אומרת שישנם אנשים שתפקידם לכתוב בפורומים שונים ביקורות רעות על מכשירים (ככה נראה לי וזה גם די סביר והגיוני). את השמוע הזאת הפיצו עוד בתקופת הזן EXTRA אני חושב ולא נראה לי הגיוני שקריאטיב תמשיך לייצר מכשירים עם אותה חולשה. כעיקרון ככול שהמכשיר יותר מורכב ומשוכלל,ככה הוא יותר עדין עם יותר סיכוי לקילקול ובכלל היום מכשירים לא שורדים כמו מכשירים מלפני 15 שנה . הזן מיקרו ממולץ וגם ה H10 מומלץ.זה כבר עניין של טעם אישי מה עדיף.

יאיר B

New member
../images/Emo45.gif

גם אני עדיין לא נתקלתי בבעיה של האוזניות. הנושא של שיווק הפוך (הכפשת המתחרים) מוכר. מנוצל בעיקר בתוקבוקים ובפורמים, לרוב ע"י יבואנים. אני גם חושד בהטיות רציניות בביקורות בזאפ.

qmr

New member
../images/Emo13.gif ט'אנק יו וארי מאץ'!

עניתם לי על רוב השאלות.... תודה רבה לכם!! נשארה רק שאלה אחת מישהו יכול לתת הסבר, מאמר, פירוט, הודעה וואטאבר - שיסביר לי את מידת הרגישות של הנגנים מבוססי הMHD...? חלקכם אמרו לי שאם אתן כמה מכות לא רצויות הנגן יגסוס, וחלקכם טוען שרק אם ארוץ איתו (וזה לא התכנון שלי..) אז הוא יהרס... אפשר לקבל הסבר? בתודה ענקית איתי

amirxbox

New member
בוא נסכם ככה

מכה רצינית שהנגן לא פעיל- סיכוי טוב שהוא ישרוד. מכה רצינית שהוא פועל - סיכוי טוב שהוא גמור.

amirxbox

New member
ועוד משהו

למה באמת בתחומי של הנפח שאתה מתכוון לקנות לא ללכת על IPOD NANO?

למעלה