זנבי יונה עם כלים ידניים (DOVE TAILS)

Ron 99

New member
זנבי יונה עם כלים ידניים (DOVE TAILS)

רוצה להתנסות בהכנת זנבי יונה באופו ידני. לאחר קריאה וצפיה יש שתי נקודות שהייתי רוצה לקבל את דעתכם. 1. מה קודם: הזנב או הפין? על פניו נראה שכדאי הזנבות קודם כי יותר קל לסמן לאחר מכן את הפינים אבל יש כאלה שממליצים הפוך. 2. אורך הזנב והפינים: יש מי שממליץ טיפה קצר ואז להקציע את הקרש עד לזנבות והפינים: כך מנקים את העץ וגם באופו אותומטי מיישרים את הקרש לעובי שווה ומקביל בשני הקרשים. גם יותר קל לחזק עם הקליבות. יש כאלה שמעדיפים שהפינים והזנבות יבלטו קצת ואז להקציע רק אותם: נראה לי קצת מפחיד להקציה את קצה הסיבים. אשמח אם תעלו את דעותכם לפי ניסיונכם.

Javali

New member
דעתי

ל-1, לדעתי כל האפשרויות טובות ברגע שהתרגלת אליהן. אני חותך את הזנבות קודם מכמה סיבות: * אפשר לחתוך כמה לוחות במקביל - חוסך עבודה * כמה לוחות במקביל - החיתוך יותר רחב - השגיאה יותר קטנה * אין חשיבות לזווית המדוייקת שבה חותכים את הזנבות. מתאימים אח"כ את הפינים לזנבות והכל עובד. * במקרה של זנבות חצי מוסתרים (כמו בצדדים של מגירות) הרבה יותר קל להעתיק את הסימון החיסרון העיקרי שאני רואה לשיטה הזו הוא שיש מחברים שאי אפשר ליצור כך, לדוגמא זנבות מוסתרים. אני לא משתמש במחבר הזה - א כבר עשיתי זנבות אז למה לא לקבל את הקרדיט על זה. לכן הנקודה הזו אינה רלוונטית עבורי. אבל זה מה שעובד בשבילי. לאחרים יכול להיות יותר נוח לעשות פינים קודם... לשאלה 2 - ענה כבר דרויאנוב - ספר הבדיחה והחידוד סימן 2223: כשתיקנה המלכות ספרי-פקודים וגזרה, שמכאן ואילך ייתמו "נעלמים" (מי שאינו רשום במרשם התושבים ולכן אינו צריך לשרת בצבא) מישראל, בא יהודי ליטול עצה מחברו: כיצד ירשום את בנו בספר-הפקודים? יגרע ממספר שנותיו, כדי להרחיקזמנו לצבא ודיה לצרה בשעתה, - כל אותן השנים לא יהיה ראוי לנישואין ויסתאב. - יוסיף על מספר שנותין, כדי שיקדים וייפטר, - מה לו למהר? שמא בינתיים יבוא, אם ירצה השם, משיח וייבטל שיעבוד מלכיות? עיין חברו ואמר לו: עצתי, שלא תוסיף ולא תגרע, אלא תרשום שנותיו כהוויתן. נעשו פניו של האב תמהים וענה ואמר: מודה אני, חכמה מחוכמה כזו לא עלתה על דעתי כליל... ודי לחכימא ברמיזא

yoavliberman

New member
מה לחתוך קודם: על-פי רוב קוסמן הכהן הגדול

רון, בטח ראית את הווידאו הקצר בו מראה רוב קוסמן - אחד מהכהנים הגדולים של נגרות ידנית - איך הוא מבצע מחבר זנביונים בארבע דקות. אז על פי רוב קוסמן: זנבות תחילה. http://www.youtube.com/watch?v=xxIgNel0H_I אם אתה שואל אותי, נסה את שתי השיטות ותחליט מה טוב יותר עבורך. לגבי השאלה השניה. גם כאן יש שתי אסכולות - כשרות - שבהן מצדדים גדולי הדור בארה"ב. אם תחליט לייצר זנבות ופינים בולטים אתה יכול בקלות להקציעם ולהמנע מפיצול הסיבים ושבירתם אם תעשה את הדבר הבא. במקרים בהם כיוון עליית הסיבים בלוח פונה מפנים הלוח אל עבר הפינה עליך להקציע מן הלוח בכיוון זה. כדי לא לפצל את גדע הפינים או הזנבות, אתה מתבקש לכתום את פינם החיצונות של הבליטות בזווית של 45 מעלות (ליצר מאין פזה קטנה). כשהמקצועה תגיע לקצה ותחלוף ומעל הפינה, להבה לא ידחוף את קבוצה הסיבים האחרונה ויפצל אותה; כי אתה קיצצת אותם בזווית. במקרים בהם כיוון עליית הסיבים בלוחות הוא מן הפינה ופנימה, על מנת להמנע מTear out עליך להקציע בכיוון זה. גם כאן כדאי לנסות לכתום את פינתם הפנימית של הבליטות. אני אנסה למצוא קישור להסבר גרפי של סדר הפעולות. בהצלחה, יואב

Ron 99

New member
תודה על תשובות כנראה

שאתחיל באמת עם זנבות למרות שיש כאלה שמתחילים עם הפינים כמו FRANZ KLAUSS בסרטונים שלו: http://www.popularwoodworking.com/article/klausz/ וגם בDVD השלם ו- http://www.woodworkingonline.com/2008/08/04/podcast-36-hand-cut-dovetails-with-robby-pedersen/ למרות שהשני הוא יותר המוני. לגבי החלק השני, תודה יואב על הטיפ. JAVALI: אני מודה שקראתי את התשובה פעמיים שלוש עד שהבנתי אבל נשמע לי הגיוני. אתחיל ואדווח.

yulevi

New member
רון בודאי שהפעם

רמת הביצוע
תהיה לא פחות משולחן האלון,מחכים לתוצאות
ותודות ליובל ויואב על תשובות לשיטות עבודה שהולכות ונעלמות

yulevi

New member
לא מזמן

סיימת בקורס שידה עם חיבורים כאלה,שתף אותנו באיזו דרך הודרכתם לבצע את החיבורים,וכך יהיה לך עוד נושא משותף עם רון חוץ מ

דבוטאנט

New member
לא עשינו חיבור dovtail

למגירה השתמשנו באקדח סיכות\מסמרים ודבק נגרים. נראה לי שזה פשוט לוקח הרבה זמן למי שלא מיומן אז בגלל זה לא עשינו את זה (הסרטון ביוטיוב רק ממחיש כמה מקצוען אתה צריך להיות...) יש לי הרבה משותף עם רון - הוא בונה ואני מסתכל!

למעלה