זנגוויל מורתח בליטר מים שמעתי שהוא

זנגוויל מורתח בליטר מים שמעתי שהוא

טוב להרזיה. אך האים לתת פעילות הוא לא יזיק.ואים הוא מתאים אז כמה גרם של שורש טרי להרתיח?בעלי היה בטיול והיתה להם הרצאה במפעל תבלינים .והמרצה אמר שזנגוויל שורש בליטר מים מורתחים כל יום מרזה.
 

RainBird

New member
דיוסקרידס כינה אותו "אש לבטן". ויש סיבה טובה לזה. עדיף להתחיל עם צמח פחות חריף. אולי זרעי שומר, לימונית?
 
אוקי בסדר אך כמה גרם לשים בליטר מים

זה לידיעה כללית .ומה באמת עושה הגנגוויל.ואיפה אפשר למצוא מידע עליו
 

shloמי

New member
זנגויל - GINGER

מגביר זרימת דם . מקל על הצטברות גזים ועוויתות במעיים . מויד רמת כולסטרול . מקל על בחילות . גורם להזעה . מימם את פנים הגוף . מחמם את הריאות וממיס ליחה . תופעות לוואי: גזים,צרבת . בשימוש יתר גורם להפרעות בקצב הלב . הזנגויל אסור למשתמשים בתרופות לבעיות דם שונות .
 
עוד משהו לגבי הזנגויל

יש כאלו שרגישים לזנגויל אז יכולהיות שאחרי השימוש בו תרגישו כאבי בטן וצורך ללכת לשירותים.. במידה ודבר כזה קורה - להפסיק את השימוש בזנגויל! אגב - אחד מתבליני הבסיס במטבח הסיני זה הזנגויל אז אותם אנשים שרגישים לאוכל סיני , רגישים בעצם לזנגויל..
 
../images/Emo24.gif../images/Emo20.gifסופר נובה,,הזנגוויל,,,,,,

מכינים תה מהשורש בכמות של חצי גרם עד 1 גרם אבקה מהשורש בכוס מים חמים,בתוספת סוכר או דבש לפי הטעם.
 
איך אני מכינה אבקה.האים צריך לגרד

בפומפיה כך יש אבקה?ו1 גרם זה מקביל לכפית?
 

bflygirl

New member
יש אבקת זנגוויל לקנייה מוכנה והיא

בצהע צהוב בהיר בהיר הוא נמכר או כשורש טרי או מיובש, תמצית נוזל, טבליות, תבלין, גלולות ותה... יש להרתיח 30 דקות שורש מיובש לכל ספל מיים במשך 15-20 דקות להכנת תה. הוא בכלל טעים כחתיכה קטנה של זנגוויל יבש יחד עם תה דבש ולימון ונענע זה טעים יאמייי אני לא שמעתי על הזנגוויל כעוזר להרזייה אני יודעת שהוא טוב להקאות לבחילות לכאבי בטן איומים לסידור הווסת עוזר להקלה על הבחילות בתקופת ההריון בנסיעה ובמחלת יםוכן משפר במידה מסוימת את ספיגת הרכיבים התזונתיים. ולגבי הרזייה אני ממליצה לגשת לתזונאי/ת או נטרופט/ית ע"מ לא לגרום נזק וברוכה הבאה לפורום
 

shloמי

New member
שחרחר

לפי מה אתה קובע שאנשים הרגישים לאוכל סיני,בעצם רגישים לזנגויל ? לידע כללי באוכל סיני יש תבלין שנקרא "מונוסודיום גלוטאמאט",הוא נמצא בכל המתכונים. מייחסים לו את "תסמונת המסעדה הסינית" או מחלת קווק . אנשים שרגישים ל-"מונוסודיום גלוטאמאט",מפתחים תוך שעה לפחות אחד מתסמינים אלו : צמא מציק,זיעה קרה,כאבי חזה,בחילות,כאבי ראש,לחץ בפנים,תחושת נימול,צריבה בעור,בלבול,התקפי חרדה,חולשה,דופק מהיר וסחרחורת .
 
למעלה