זנטק

ענתאמא

New member
זנטק

אני נותנת לביתי פעמיים זנטק ביום בשל ריפלוקס סמוי. בהנחיה אומרים לתת לפני האוכל.
ביתי בת 5 חודשים התחילה ללכת לגן ילדים. אם אוכלת ב- 5:00 בבוקר ואנו יוצאים ב- 07:00, עדיין לא אוכלת שוב.

1.האם ניתן לתת הזנטק לבד,כתרופה, כלומר לא לפני האכלה.

2. אני נותנת לה את הזנטק במזרק, והיא יורקת אותו, איך כדאי לתת כך שתקבל את כל המנה.אני מתמודדת עם מתן התרופה כל יום וזה קשה מאד.

תודה רבה

לא יכולה לא להתייחס

סליחה, אני לא הרופאה, אבל אני אמא לתינוקת עם ריפלוקס סמוי....קשה מאוד. מגיל 3 חודשים אישפוזים וכו'. אני אישית אפילו לא התחלתי עם זאנטק והבנתי שכל גסטרו ילדים יגיד לך (אם אין לו אג'נדות אחרות) שלוסק הרבה יותר מוצלח, הוא פשוט לא בסל תרופות וצריך אישורים לא רצינים במיוחד כידי לקבל אותו- בעצם צריך פשוט המלצה מגסטרו ילדים. נכון שיש ילדים שמסתדרים גם עם זאנטק, אבל בהחלט לא כולם ואני לא הייתי מוכנה לקחת את הסיכון המעקב הזה.....לוסק בדרך כלל ניתן רק פעם אחת ביום ורק במקרים חריגים פעמיים. ניסו לתת לבת שלי פעמיים ביום, אך זה לא שיפר.....
סירופ לוסק לא פחות מגעיל להם והם יורקים אותו....לכן הגסטרו ילדים המדהימה שלי הצילה אותי ע"י כך שהעבירה אותה לכדורי נקסיום, זה תחליף ללוסק, מוצלח מאוד, זה כדור שמוהלים במים ונותנים חלק יחסי לפי משקל הילד....הדבר המדהים עוד יותר שאפשר לתת אותו ממש לפני האוכל ולא צריך להמתין חצי שעה אחריו, או אפילו במהלכו. הכי טוב כמובן לתת בחצי הראשון של היום, כי אז ההשפעה הכי מירבית של התרופות מסוג PPI.

זנטק

אתה זנטק רצוי לתת לפני האוכל אך לא חובה . לגבי מתן הנחיות לעיתים כשלא אוהבים תרופה לתת במזרק כל פעם טיפות בודדות בהדרגה שלא ירקו בהצלחה

למעלה