זעזועים והחלטות חשובות

udi66

New member
זעזועים והחלטות חשובות

שלום חברים יקרים וסחטיין על הפורום החשוב הזה ! יש לי שתי שאלות ואני מקווה שתוכלו לענות לי עליהן: אני מתלבט בקניית מכשיר mp3 כבר זמן מה ואני צריך להכריע בין i pod ל - iriver. המכשיר מיועד לנסיעה ארוכה למזרח. אז דבר ראשון - מקריאה מרובה בפורום התחלתי קצת לחשוש מנושא הקפיצות של מכשירים מבוססי דיסק קשיח ומהעובדה שהם שבריריים ולא עמידים (לפחות עפ"י הכתוב). האם יש הבדל בקפיצות בין המיקרו דרייב לבין דיסק רגיל ? ועד כמה הדיסק באמת קופץ ? אני לא זקוק לו לריצה - אולי להליכה מאומצת ומהירה. ועד כמה המכשירים האלה עדינים ? נניח לעומת מיני דיסק..הוא בכל זאת צריך לעבור טרקים בנפאל.... שאלה שנייה. מהכתוב הבנתי ש ה - iriver נותן יותר (תמונות, מסך צבעוני) אבל ה i pod יותר נוח לתפעול והממשק שלו יותר טוב. משהו כמו ההבדל בין נוקיה לסמסונג - נוקיה תמיד יותר נוח. איזה באמת עדיף לקנות מבין שניהם לטיול ארוך ? והאם לא שווה להשקיע עוד קצת ולקנות כבר את ה - 20 ג'יגה ? (ההבדלים במחירים לא משמעותיים) ומה לגבי המכשיר החדש של סוני ? - הוא קורץ ונראה טוב. התפזרתי ושאלתי יותר ממה שהבטחתי. תודה מראש. אודי.

יאיר B

New member
שלום!

1. מכשירי מיקרודרייב מתנהגים כמו מכשירי דיסקשיח מבחינת הטלטלות. הם גם יכולים לההרס ממכה במקום ובזמן הלא נכון.זה לא עניין שהדיסק קופץ, אלא שהוא עלול לקרוס אם יקבל מכה חזקה ויפסיק לעבובד (בעצם יתקלקל). מאחר ולא הייתי אף פעם בטראק בנפאל - אני לא יודע איך הוא יתנהג. אולי אם מישהו שהיה שם עם נגן ידע לספר. 2. המלחמה בין איריבר לבין איפוד רחוקה מלהסתיים. לכל צד הטענות שלו למה הנגן שלו יותר טוב. אני לא אגיד לך מה טוב, אני אציג את הייתרונות של שני המכשירים. יתרונות האיריבר: מסך צבעוני, הבאנדל יותר עשיר (נרתיק ומטען חשמל - חוסך כסף בקנייה שלהם לחוד). בסידרת ה-H300 (20 ו-40 גיגה) יש פטנט יפה של אפשרות לשימוש בסוללות רגילות (והן גם יודעות לטעון את הסוללה הפנימית). לסידרה זו יש גם USB OTG שמאפשר לחבר מצלמות דיגיטליות (נתמכות) לנגן ולהוריד את התמונות מהמצלמה לדיסק של הנגן. סידרת ה-H10 יש הרבה אקולייזרים מובנים והוא דק יותר מה-300. יתרונות האיפוד: יש לו תמיכה בהמוני אביזרים נלווים שנמכרים בישראל במחירים מופקעים (לאיריבר יש מעט מאוד אביזרים). כמו כן, כל הנגנים מסידרת איפוד דקים יותר מהאיריבר (זה בא לידי ביטוי במיוחד מול סידרת ה-300). לאיפוד יש גם שאפל יותר טוב. יש גם טענה שיש לו ממשק נוח יותר ושהוא יותר יפה (עניין של טעם). בנודע לסוני: הייתרונות של הסוני הם 2: א. יש לו זמן פעולה ארוך (אבל זה מתייחס רק לשימוש בפורמט הקנייני שלהם בביטרייט נמוך). ב. נושא הקיבולת הגבווה - גם הוא מתייחס לשימוש בפורמט של סוני באותו ביטרייט נמוך. ייתרון נוסף זה שהוא גם קטן מאוד ודי קל. אני לא ממש אמליץ עליו בגלל שתאימות שלו היא בעיקר לפורמט הקנייני של סוני (איקולייזרים וכאלה). הוא גם מגיע ערום בבאנדל. שורה תחתונה: אני הייתי קונה נגן מסידרת ה-300 של איריבר (ולו רק בגלל שנושא של הסוללות והבאנדל המורחב).

udi66

New member
יאיר - עוד שאלה אחת !!

מקריאה נוספת אני רואה של - iriver זמן סוללה נמוך מאוד לעומת ה - ipod (12 שעות לעומת 18) - עד כמה זה באמת נכון ומשמעותי ? ושאלה קטנה נוספת גם ב - iriver h10 ישנה האופציה לחבר את המכשיר ישירות למצלמה ולטעון תמונות ?

udi66

New member
ועוד שאלה אחרונה - נשבע

לגבי התפעול של ה - iriver : זה נכון שאתה לא יכול למחוק מתוך המכשיר קבצים ? וזה נכון שאתה לא יכול למיין בתוך המכשיר קבצים ? (אני מנסה להשוות ל - ipod)

bitonano

New member
תשובות

1. אפשר רק הקלטות לא שירים רגילים. 2. מזאת אומרת למיין? זה ממויין לפי: אמן, אלבום, שם השיר, דירוג, רשימת השמעה. או לפי התיקיות שאתה שם בהם את השירים.

udi66

New member
בקשר לדגמים...

אני יודע שנשבעתי לשאול בפעם האחרונה אבל ככל שאני מברר יותר על ה - iriver יותר ויותר צצות השאלות. הסתכלתי עכשיו על המחירים ב - b&h (חנות המצלמות המפורסמת בניו יורק) ובדגמים שלהם מופיע h10 עם 20 ג'יגה. מכיוון שהתכווננתי על קניית ה - h 320 בארץ - כמו שהמלצת לי זה גורם לי לתהות - אמור להגיע דגם חדש של h10 שיחליף את ה - 320 ? (או שזה קשור לשוק האמרקאי באיזשהי צורה ?...) ואם אני מבקש ממישהו שיקנה לי בחו"ל - האם יש משהו שכדאי לשים לב אליו או אביזרים שאני לא מקבל בקניה הזאת ? ולמה שם מופיעים רק דגמים של 20 ו - 5 GB ? מקווה שתוכל לעזור לי בחלק מהשאלות לפחות. תודה עוד פעם. אודי

יאיר B

New member
לגבי ארה"ב - אני לא יודע

מעולם לא הייתי בארה"ב ואני לא יודע מה קורה עם המכשירים שם. גם לא מכיר את החנויות שם. צריך לזכור שבקניה בחו"ל - האחריות על האיבריבר לא תקפה בישראל. אם המכשיר יתקלקל בתקופת האחריות - תוכל לשלוח אותו דרך ארקדיה לתיקון בחו"ל אבל המשלוח יעלה לך (מדובר על כ-200 ש"ח). לאיפוד יש אחריות בינלאומית ו"ידע" יתקנו לך אותו בארץ גם אם רכשת בחו"ל. בשני המקרים: חשוב מאוד לשמור על הניירת אם אתה קונה בחו"ל לצורך הוכחת הקנייה (למימוש האחריות יש צורךף בניירת זו, בלעדיה תצטרך לשלם). אני רק יודע שיש הבדלים בין סידרת ה-H300 שנמכרת בארה"ב לבין אותה סידרה שנמכרת בארץ (מבחינת יכולות - לגירסא האמריקאית אין את ה-USB OTG למשל). אכן יש מכשיר חדש בסידרת H10 עם 20GB (בארץ עולה הרבה ולא מיובא באופן סדיר ע"י היבואן הרשמי). לדעתי הוא אמור להחליף את ה-H320. לא יודע מתי הוא יגיע לארץ - על השאלה הזו רק ארקדיה (היבאונית) יכולה לענות (ואתה יכול לשאול אותם, אבל אני לא יודע אם הם יענו לך). תזכור שיש הבדלים בתכונות בין שני הדגמים. לגבי אביזרים - אני לא יודע מה קורה בארה"ב. לגבי לשים לב: שיקנה בחנות אמינה ושלא יהיה מוצר ממוחזר (כזה שהוחזר לספק ונמכר שוב: רפרבישד הם קוראים לזה בארה"ב: יש להם שם חנויות יחודיות לזה).

יאיר B

New member
לגבי זמני הסוללות - זה נכון

לאיפוד מיני יש זמן סוללה גבוה יותר. אם זה משמעותי - על זה זה רק אתה יכול לענות. לגבי USB OTG (העברת התמונות ממצלמה) - אפשרי רק בסידרת H300. סידרת H10 לא תומכת באפשרות.

למעלה