זעזוע וחוסר אמון באנשים

HELSA

New member
זעזוע וחוסר אמון באנשים

תמונות השואה מזעזעות אותי כמו את רבים. הבעיה שהתמונות מהדהדות וחוזרות על עצמן במוחי. הדבר גורם לי לסבל וגורם לי לפחד מהעולם לחוסר אמון ולקשיים בקבלת מוות של קרובים שלי שנפטרו וחרדה ממוות של קרובים שלי. האם זה נורמלי לחוש חוסר אמון בעולם (באנשים זרים) וחרדה ממוות של האנשים הקרובים לי כשצופים בנהג טרקטור עם מסכה בפיו שגורר גופות בשואה ?

קשה לענות על זה..

מצד אחד זה באמת בלתי נתפס,השואה. אני יכולה להבין את חוסר האמון שלך באנשים עקב כך..הרי איך בן אדם מסוגל לעשות דבר שכזה לבין אנוש אחר ועוד בקור רח שכזה?(נהג הטרקטור שגורר גופות) אך,טבע האדם הוא ללכת אחר מנהיגים,אחרי אנשים שמפגינים כוח. ויש הרבה דרכים לעשות שטיפות מוח לאנשים שלא נכנס לזה עכשיו. מה שכן,אם זה מאוד מפריע לך בקשרים עם אנשים,הייתי מציעה לך לקרוא פשוט ספרים על הנושא,כדי שתביני מאיפה זה הגיע,מה גורם לאנשים להיות חלק במסע ההרג האכזרי הזה , בני אדם הם יצורים שמונעים על ידי כוח,וסיפוק של יצרים שבנויים בנו עוד מינקות.

Asaf p

New member
שאלה מציאותית

אכן הזעזוע כשחשים כשרואים את תמונות השואה עמוק בכל קנה מידה. אני עוד זוכר כשצפיתי בהן לראשונה כילד, בוקר אחד כשהייתי חולה ולא הלכתי לבית ספר , ישבתי עם אבא כשראה טלוויזיה ,ואז ראיתי את התמונות עליהן את כותבת - את הטרקטור שחופן את הגוויות בכפו ומטיל אותן לבור משל היו אשפה. אני חושב שהתמונות האלה הן קשות במיוחד כי הן מטילות ישירות על תודעתו של הצופה ומזכירות לו בעוצמה רבה שני דברים - את עננת המוות שמרחפת מעל החיים , ואת הרוע שקיים בעולם - יש אנשים רעים שמבצעים מעשים רעים. שני אלו לא נתפסים ביחד עם המציאות שלנו כפי שאנו חובים אותה - אנחנו חיים את חיינו במעין שלווה, מנהלים שגרת יום שרחוקה ממוות ומאירועים קיצוניים והיא נותנת לנו תחושת סיפוק וביטחון . לכן הידיעה על הרוע והמוות , שקיימים בעולם ואין דרך להטיל ספק בקיומם הבלתי נמנע, מודחקת בתודעתנו לשכבות עמוקות יותר . הצפייה בתמונות מציפה אותה לראשית תודעתנו והפער שנוצר עשוי לגרום לנו לאי נחת ואף לחרדה וחוסר אמון. אין מקום להכחיש או להטיל ספק בזה שאנחנו יצורים בני חלוף , או בזה שבני אדם מסוגלים להיות אכזריים. ואכן הצניעות והזהירות הן מן המציאות. אך נפיק מהחיים ומהעולם אם ניתן בטחון בסביבה ונבנה (לפעמים לאט) יחסי אמון טובים עם אנשים טובים - העולם מלא בהם . ואני נזכר עכשיו באמרה של אדם חכם שחי לפני יותר ממאתיים שנה ,ז'ן ז'אק רוסו -" מי שחי יותר הוא לא זה שחי יותר שנים , אלא זה שחש יותר בחיים". אסף

למעלה