זעם ביהדות הליברלית על התיקים שש"ס

זעם ביהדות הליברלית על התיקים שש"ס

צפויה לקבל בממשלה. "קדימה התקפלה ממורשת שרון" ישראבלוף - לא מקימים מחדש את משרד הדתות, רק ממנים שר לענייני דתות. ד"א, כמה שרים צפויים להיות במשרד ראש הממשלה (נדמה לי שהם לבדם מהווים מיני-ממשלה): ראש הממשלה שר לענייני דתות שר לענייני גמלאים שר לענייני רשות השידור שר בלי תיק 1 שר בלי תיק 2 שר בלי תיק 3

אשרת

New member
../images/Emo5.gif

מעניין גם אם בזה אנשי קדימה יכולים להאשים את מפלגת העבודה

טלמ

New member
אני מתגעגע לימי שינוי

החרדים הם נזק למדינה. הם לא מקבלים את המנדטים כי הציבור מאמין בהם, הם מקבלים כי הרבנים מכריחים להצביע וכולם הולכים כמו עדר לקלפי. צריך לאסור על רבנים להתבטאות ולהמליץ.... זה יחליש קצת את החרדים.

לטלמ

צריך לאסור על מטומטם כמוך לכתוב באינטרנט , כי אתה זה נזק לעם היהודי , קח מזוודה וסע לאוגנדה

טשאפק

New member
אם כבר להתבטא ולא להתבטאות

אבל הבעייה שלך היא אזרחות ולא לשון. לרבנים שאינם בשירות המדינה יש זכות מלאה להביע את דעתם.

טלמ

New member
נכון אבל להכריח אחרים להצביע? זה

אסור עד כמה שאני יודע. ידוע שכל אנשי החצר לא נושמים אפילו בלי אישור של הרב אז אם הוא יגיד "שס זה טוב" יש לך ספק שמישהו מהחצר שלו לא יצביע? צריך לחוקק חוק לאנשי דת אין זכות להשפיע על בני קהילתם להצביע למפלגה כלשהי.

טשאפק

New member
הם לא עושים שום דבר בלתי חוקי

אסור להבטיח שמי שיצביע ש"ס יילך לגן-עדן וכדומה. מותר בהחלט לרב לומר "צריך להצביע ש"ס". חופש הביטוי חל גם על חרדים.

טלמ

New member
חופש הביטוי זה לא להורות למישהו

להצביע למפלגה מסוימת. זה אנשים שהקהל שלהם עושה בדיוק מה שהם אומרים. זה לא כמו שאישיות אחרת (לא רב) בעלת כוח הייתה באה ואומרת "צריך להצביע לקדימה" אז אולי היו לוקחים את הדברים שלו לתשומת הלב אבל לא עושים אותם באמונה עיוורת.

טשאפק

New member
יש הרבה מגזרים בארץ

שבהם הנשים עושות כמצוות בעליהן. אולי תאסור גם על הבעלים לומר לנשים למי להצביע? אי אפשר שיהיה חוק אחד לחרדים ואחר לחילונים. אם אתה רוצה חופש דיבור, זה לכולם.

טלמ

New member
אני לא מגביל לחרדים את חופש הדיבור

אלא מגביל לרבנים את הזכות להורות ולהכריח את בני קהילתם להצביע.

אשרת

New member
ואיך בדיוק תעשה זאת?

ועוד יותר, כיצד תוכיח שזאת הסיבה לכך שהם הצביעו למפלגה מסויימת? ההצעה שלך היא אנטי דמוקרטית לחלוטין.

טלמ

New member
ממש לא

יש חוק לפיו אסור לבנאדם להכריח מישהו אחר להצביע לרשימה כלשהי בבחירות. זה מה שהם עושים....

mean girl 16

New member
הם לא מכריחים../images/Emo4.gif

אתה אומר שהם מצייטים בצורה עיוורת, יש הבדל. זאת זכותו של אדם להתחשב כמה שהוא מעוניין בשיקול דעת של אדם אחר. זה כמו שאדם מעריך מאוד את סבו שאומר לו להצביע לגמלאים עבורו, לכן יעשה זאת בלי לחשוב פעמיים אפילו. כל עוד הם לא עוברים על עבירה שהיא להבטיח לאדם משהו עבור הצבעתו או אי הצבעתו, או לחלופין לפגוע בו באופן מסויים אם יצביע בצורה כלשהי, הכל לגיטימי.

mean girl 16

New member
חוץ מזה, שתאמין לי

שהחרדים גם בלי שיגידו להם יעדיפו להצביע למפלגה חרדית שמייצגת אותם ודואגת לאינטרסים שלהם. לא?

בכיר בקדימה: אולמרט יציע לש"ס שר

רביעי. לדבריו, מדובר ככל הנראה בתיק של שר במשרד האוצר. מישהו יכול להסביר לי מה הצורך וכיצד זה יעזור לקיים את מצע קדימה בתחום הכלכלי-חברתי, שכולל בין השאר: צמצום הסקטור הציבורי • הפחתת מספר משרדי הממשלה • ביטול בירוקרטיה מיותרת וכפילויות בסקטור הציבורי ?

bhnadav

New member
אם זה מה שיבטיח יציבות קואליציונית,

יש לי תחושה שהעלות של השר הזה תהיה מינימלית לעומת בחירות נוספות בעוד שנה וחצי. ואם צוות המשא ומתן של קדימה חושב שלהכניס את ש"ס עם 3 תיקים שנראים כמו ההשפלה שעשה להם אהוד ברק (שם ש"ס גמלו לו עליה) זו טעות ויש לתת להם תיק נוסף, אני מוכן לוותר.

פסולי החיתון יחכו לממשלה הבאה...

ש"ס דורשת שר רביעי; "קבורת חמור לנישואים אזרחיים" ועוד דבר, אם ש"ס מקבלת את התמ"ת כפי שהיה אצל אולמרט (כולל התעסוקה), אזי בידי ש"ס הפיקוח על עבודת עסקים, משמע: סוף המסחר בשבת וחסל סדר חמץ בפסח. מי שהספיד את שינוי עוד יגלה שזו יכולה בנסיבות מסויימות לקום לתחייה (התצורה כזו או אחרת), והנפגעת העיקרית תהיה כמובן - קדימה.

למעלה