זעמן מטבעות

זעמן מטבעות

אני מגדל זעמן מטבעות (על תדאגו בשביל אדם שיש לו אישור - חוות נחשים) והוא נורא קטן 11 ס"מ פחות או יותר לפניי השלה ראשונה עכשיו השאלה אם לתת לו להכנס לתרדמה או להשאיר אותו ער עד שיגדל קצת ובכל אופן האם תולעי קמח קטנות הם מזון ראוי עבורו בנתיים, פשוט בגודל הזה מן הסתם הוא לא יאכל פינקים עדיין...

naja

New member
אל תעלב אבל.....

אני לא ממש מאמין לך. דבר ראשון-זעמן מטבעות בוקע באורך 25-30 ס"מ ולא 11 ואין לו שום בעיה לאכול ולדות. דבר שני ויותר חשוב-לא נראה לי הקטע הזה עם חוות הנחשים באישור. גם אם קיים כזה מקום, האישור תקף רק לאדם\מקום הזה ולא מעבר לזה ואני לא חושב שלאדם הזה מותר להעביר נחשים שהוא לא מסוגל\רוצה\יודע לטפל בהם לאנשים אחרים. אתם לא יודעים\מסוגלים לטפל בנחש הזה? תחזירו אותו לטבע, שם מקומו. בכל מקרה, אם תפסת איזה נחש ואין לך מושג מה זה וכיצד מטפלים בו אתה מוזמן לשחרר אותו...

אתה לא חייב להאמין...

הסיבה שאני כותב את השאלה היא כי הנחש קטן מידי!! ואף פעם לא ראיתי זעמן כזה קטן הוא נורא פעיל, אבל עדיין קטן כלומר הוא אפילו לא באורך כף היד שלי! והאדם שיש לו אישור לגדל נחשים כאלו העביר לי אותו כי הוא קטן ואין לו זמן לטפל בו בחווה טיפול כל כך קרוב... בקשר לתולעי קמח אני מודע לערך התזונתי הנמוך אבל הוא לא יאכל וולדה בגודל הזה (לפי דעתי בכל אופן) אבל נראה לי שאני אתן לו קטנות כאלו שעדיין לא פיתחו מעטפת גדולה מספיק ואולי צרצרים קטנים ואשתדל להעלות תמונה בקרוב... אגב אני יודע לטפל בזעמנים ובשאר סוגי זוחלים העניין הוא שהוא בעייתי בגלל שהוא קטן חיפשתי עזרה ולא שייתקפו אותי אני חושב שאתה )NAJA ) קצת מתלהב מעצמך ידע נועד שיחלקו אותו ולא שיתנשאו מעליו...

Liron Samuels

New member
קצת קשה להאמין לכזה סיפור...

אני בטוח שאם תשים תמונה של הנחש עם משהו לידו להראות את הגודל זה יעזור. מי זה הבנאדם עם האישור? (חוות הנחשים)

naja

New member
אני מתלהב מעצמי?

בערך כמו שאתה "יודע לטפל בזעמנים"..... עד היום לא שמרתי מידע לעצמי ויעיד כל מי שקיבל ממני עזרה כאן בפורום. הסיפור שלך לא נשמע אמיתי וגם אם הוא כן אין לך שום סיבה להתעסק עם הנחש הזה ולא לשחרר אותו לטבע. אתה יכול לנסות לתת לו תולעי קמח עד מחר. רוב הסיכויים שהם יאכלו אותו ולא להיפך. אם באמת יש לך זעמן מטבעות בגודל הזה(קיימת אפשרות אחת כזו אבל אני ממש לא חושב שזה המצב) יש רק דבר אחד שהנחש הזה יכול לאכול ולגדול עליו ואני מבטיח לך שבטבע הוא ימצא את הדבר הזה ויסתדר מצויין גם בלי שידחפו לו תולעי קמח.

gaichuk

New member
אישור או לא...

11 ס"מ נשמע לי קטן (אפילו "מאד"...) אולי אתה יכול לצרף תמונה? (אם אתה מגדל 'בשביל אדם שיש לו אישור' אצלך בבית ולא אצל ה'אדם שיש לו אישור-(ב)חוות נחשים', אתה צריך להיות מודאג! לא אנחנו...)

carnivores

New member
מידע שאולי יעזור אני לא יודע

ת'אמת אין לי מושג אבל ניסיתי לראות אם ההרכב התזונתי מפורסם היכן שהוא...אבל לא מצאתי(אני לא יודע מה השם הלטיני של התולעת ולכן הייתי מוגבל לעברית). בכל אופן מצאתי מידע בנוגע לאיגואנות והרי הציטוט: "האיגואנה תאכל בשמחה תולעי קמח וחרקים, אולם ערכם התזונתי הינו נמוך ובנוסף, המעטפת הקשה – הקוטיקולה, שאינה מתעכלת, מעלה את הסיכון לעצירות ולחסימת מעיים" מכיוון שנחשים הם carnivores (אוכלי בשר) בכלל וזעמן המטבעות ניזון מזוחלים, מציפורים וממכרסמים בפרט, יש לי תחושה שמערכת העיכול שלו לא תוכל להתמודד עם הקוטיקולה (המעטפת החיצונית). במקרה כזה אני די משוכנע שאנזימי העיכול לא יוכלו להגיע לחלקי התולעת הפנימיים וכך התולעת תצא (במקרה הטוב) כמו שהיא נכנסה.במקרה הזה נראה לי שהאפקט התזונתי של התולעת הוא נמוך, אם בכלל. מכאן, יתכן שהסיכון בחסימת מעיים גדולה מהסיכוי שהתולעת תתרום משהו לנחש. בכל אופן כל המידע שסיפקתי לך כרגע מתבסס על ספקולציות (שנראות לי נכונות) ולכן אם אין לך ברירה אולי תחתוך את הוולדה לשניים או שאולי יש דרך לקלף את התולעת או לחילופין תנסה לחתוך אותה ואז יהיו חלקים חסופים ללא המעטה החיצוני? מקווה שהיה במידע זה בכדי לעזור לך בכל אופן בהצלחה

בנוגע לתולעי קמח

מה שקרוי תולעי קמח מהסוג הקטן זו באמת ברירת מחדל כי בגלל גודלן עיקר השטח שלהן הוא חומר בלתי מתעכל לחלוטין ולכן עדיף לא להשתמש בהן. בנוסף הן אינן מזינות כל כך כי עיקר התזונה שלהן היא סובין וקצת ירקות לפחות ככה זה ברוב המקרים. לעומתן תולעי קמח גדולות הן בעלות שטח פנים נמוך יותר ולכן מציאות יותר מזון ופחות חומר בלתי מתעכל הערך התזונתי הוא פחות או יותר אותו הדבר כי שני המינים ניזונים מאותם הדברים, וזו אחת הסיבות למה תמיד צריך להוסיף סידן וויטמינים לתזונה של לטאות בשבי. צרצרים הם בדרך כלל בעלי ערך תזונתי גבוה יותר אך בכל מקרה רצוי תזונה מגוונת שמורכבת ממספר מיני חרקים ובכך מבטיחים את המיטב מכל המינים. תזונה מגוונת מאוכל שניזון בצורה טובה ותוספת של סידן וויטמנים הם הבסיס לגידול לטאות בשבי בלי הדברים האלו הסיכוי להצליח להחזיק לטאה בריאה לאורך זמן הוא נמוך מאוד. יונתן

למעלה