זעמן צעיר נאכל עיי חתולה בירושלים..

TAINTED SAINT

New member
זעמן צעיר נאכל עיי חתולה בירושלים..

יתכן והזכרתי בעבר שאני עובד גם בהפעלת חוג טבע בצהרון,והשבוע הפעלנו "קייטנת פסח",ועוד רגע נגיע לעיקר. הבוקר בשעה עשר וארבעים לערך באו ילדים לקרא לי בזעקות "גי'נג'ר טורפת נחש ! בוא מהר ! ! !",למען האמת לא היה לי מושג מי היא אותה גי'נג'ר,מה שכן,רצתי בגלל שחששתי שמדובר בנחש צפע,וכל מה שחסר לי זה שילד יוכש ויקרה לו משהו, למרות שאנחנו פחות מעשר דקות נסיעה מהדסה עין כרם,ההורים יאשימו אותנו אחרי כן,או אף יטענו שאני הבאתי את הנחש לקייטנה...ולך תוכיח שאין לך אחות... מסתבר שגי'נג'ר היא החתולה ההרה של אב הבית בבית הספר,וכשהגעתי אל "מקום האירוע" היה כבר מאוחר מדי לעשות משהו למען זעמן המטבעות הצעיר[35 ס"מ בערך] שהייתה עסוקה באכילתו,זאת הפעם הראשונה שראיתי חתול אוכל נחש ולא מותיר ממנו מאומה,ראיתי נחשים שחתולים הרגו וריטשו להנאתם,אך אכילה לשמה לא ראיתי עד היום.יתכן והדבר קשור לעובדה שהיא בהריון מתקדם ביותר,ולמרות שאיננה רזה כלל וכלל,אולי האינסטינקט שלה מורה לה לנצל כל מקור מזון אפשרי.המקום ממוקם בשכונת קריית היובל בירושלים,מוקף בשכונת מגורים ברוכת גינות,ובסמיכות לפארק גדול,ומעברו השני של בית הספר ישנו ואדי המוקף בשכונות מגורים,אך בשטחו המצומצם עדיין מתקיימים חיים די עשירים של זוחלים,פרוקי רגליים וחרקים.בשכונה הנושקת לבית הספר מצאתי לפני שלוש שנים בתוך צינור ניקוז מבטון [בתוך אחת מגדרות האבן ליד הפארק],נשל של צפע ארץ ישראלי באורך 80 ס"מ לערך,לא יצא לי להתקל בצפעים בלילות בחיפושי אחר פרווניות בגינות,אך לפי פעילות של מכרסמים שם אין לי ספק שאינם סובלים ממחסור במזון,אני סקרן אם יש בפורום ירושלמים אחרים מהשכונות-קריית היובל-רמת דניה-רמת שרת שיצא להם לתצפת על צפעים באזור זה בשנים האחרונות,או למצוא נשלים של צפעים בשכונות אלו,ללא ציון מדוייק של מחילות ומקומות מסתור בבקשה, אינני מעונין שמידע כזה יגיע לידיים הלא נכונות....אני פשוט תוהה מה שרד מאוכלוסיית הצפעים בשכונות הללו,ישנה פעילות אינטנסיבית של קיפודים,זעמני מטבעות וחתולים בשכונות אלו,ולדעתי אוכלוסיית הצפעים על סף העלמות בהן. תודה מראש על שיתוף הפעולה. [ונא לא לכלול תצפיות על זוחלים בוואדי שבו הייתה פעם ממוקמת שכונת "האסבסטונים",אני מכיר את מגוון החי שם מתצפיות אישיות,תודה.]

למעלה