זעקה באפלה

נגיעוT

New member
זעקה באפלה

הוזמנתי ע"י עיריית ראשל"צ לעצב פעמון שיוצב בתערוכת פעמונים לצד כ55 פעמונים נוספים. לא היה בי ספק שאני מקדישה את הפעמון הזה לאודי אלדד וגלעד,לזעוק את הכאב שעובר עליהם ולהעבירו דרך הפעמון לכולם. תהליך העיצוב ,הרעיונות היה קשה. לצאת מחשיבה בנאלית של תמונות על רקע כחול לבן ומשפטים שיושבים בראש כבר מעל לשנה וחצי. בסוף הגיעו הרעיונות. רעיון אחד שישב לי בראש הוא המשפט שאמר בן גוריון בנאום לקציני המטה הכללי בקריה,ואשר במשך חצי שנה בהיותי בקורס קצינות ראיתי אותו וחונכתי על הערך החשוב של מחויבות המפקד כלפי פקודו. "תדע כל אם עבריה שהפקידה את גורל בניה בידי מפקדים הראויים לכך" תפקיד נוסף למשפט ייחסתי כסימבול כחול לבן לדגל ולמה שהוא מייצג. לכן צבעתי את הרקע בלבן והדגשתי את קוי הרוחב של יציקת הפעמון בכחול. לכן גם לא שמתי גרשיים,לא ניקדתי,ולא ציטטתי שזו אמירה של בן גוריון בגלל הסימטריה של הכחול לבן.(לא רציתי לשבור סימטריה זו) משני צידי הערכים של פעם יש את השבר שאני חשה מההנהגה הנוכחית. השבר בין מנהיגים של פעם שדגלו בערכים לבין מנהיגים של היום שרק שומרים בכל הכח על הכסא. אם תשימו לב על כל שבר מטפטפות 3 טיפות של דם..... בחלק החשוך אודי,אלדד וגלעד שנמצאים באפלה. בכוונה הגעתי עם צבע הרקע עד לפנים ממש. מתחת לתמונות בובות בד לבנות,כפופות בתנוחה עוברית וכפותות בידיים וברגליים-זו התחושה שלי לגבי חוסר האונים שלהם. מעל עובר חוט תייל שמסמל את הגדר שנחתכה ושדרכה הם הועברו למקומות עוינים. את שמי לא יכולתי לחתום,כנראה מתוך תחושה שב3 החודשים שעברו מתחילת התהליך קיויתי שהם יוחזרו והפעמון לא יוצג. בעלי רשם את שמי בכל זאת. לא חשבתי שכזו תהודה תתעורר בעקבותיו. באנו לצלם וראינו אנשים עומדים,קוראים,ממלמלים,בוהים,עצובים. עושים סיבוב,ועוד אחד,וחוזרים ומסתכלים. מכל מי שמכיר אותי אני מקבלת חיזוק על הפעמון שהכי זעזע וריגש. מי ייתן ויחזרו במהרה,והעבודה הבאה שלי תהיה בנושאי חופש ואהבה. הפעמונים מוצגים ברחבת בגן העיר של ראשון לציון

נגיעוT

New member
הצד השני

התמונה הזו והראשונה צולמו ע"י טומי-מנהל פורום תרבות הונגריה בתפוז וחבר טוב

למרות שזה הנוסח המקורי - כדאי לתקן:

נכון שבן-גוריון דבר על "אם עבריה", וזה הנוסח הידוע והקבוע גם על קיר חדר-הישיבות של מטכ"ל צה"ל. אבל בצה"ל משרתים גם בנים של אמהות לא עבריות, וגם בין הנופלים חלל כחיילי-צה"ל ובין מי שנשבו ככאלה ישנם בנים של אמהות לא עבריות (החל מאמהות בדואיות ודרוזיות וצ'רקסיות, וכלה באמהות שלמרות שהן נמצאות בארץ מכוח 'חוק-השבות' - זיקתן האתנית והתרבותית היא - למשל - יותר רוסית, או אחרת). לכן אני מאד ממליץ להשמיט את המילה "עבריה" מהמשפט ככל שנעשה בו שימוש בהקשר של קשר בין אמא לבנה או בתה המרשתים בצה"ל, והאמון שהיינו רוצים שיהיה לאמא במפקדיהם של הבן או הבת. "תדע כל אמא של חייל..." וגומר.

קמנצינד

New member
זה קצת מזכיר דברים שעשו לזכר קורבנות השואה

אני באמת לא מבין. זה ניראה כמו הנצחה של משהו, כאילו הם סמל ולא שבויים שצריכים לחזור כבר כמה שיותר מהר. אל תביני אותי לא נכון, אני באמת שואל- מה את אומרת בזה? זה נגד הממשלה? נגד משהו אחר? הנצחה (אני מקוה שלא...)? אולי תזכי בפרס, כמו שזכה ההוא שהפסיק את האינטרנט לחמש דקות. רק שאני גם לא יודע אם פרס יעזור.

נגיעוT

New member
אין כאן נגד

ואין כאן בעד תקרא שוב את מה שכתבתי על הרעיונות שאותם אני מביעה כנראה מה שעושה לך אסוציאצית שואה זו גדר התייל-ריזיקה שלקחתי בחשבון. ולא,אני לא מחפשת תהילה ופרסים. אני באה מהאומנות ולכך התחברתי לדברים מספיק לי שריגשתי את האנשים שבאו וראו,הזכרתי להם שוב שאודי אלדד וגלעד עדיין לא בבית,כל אחד מאלו שראו ייקח את תחושותיו לאן שייקח. ואני מספיק פעילה במחאה שנעשת למענם-זה בשביל המחאה הפרטית שלי בשפה שאני מבינה.

קמנצינד

New member
אני חושב שהבנתי

זו דרכך להביע את מה שאת מרגישה בעזרת אומנות. היצירה הזו לא אמורה לתרום משהו למען החזרתם המהירה הביתה. הבנתי נכון? בבקשה תקני אותי אם אני טועה.

יונה1

New member
מלי, עם כל הכבוד...

כתבת שאת פעילה ב"פעולות המחאה" שנעשות למענם. במלוא ההכנעה והצניעות, כמי שלמדה שני תארים אקדמיים, ומתחילה את השלישי בדיוק בתחום הזה, ולאחר שקראתי כמעט את כל החומר האקדמי העולמי הקיים בתחום המחאה, אני מודה שדי קשה לי לזהות ולו פעילות מחאה אחת שנעשתה על ידי המשפחות והחברים בשנתיים האחרונות (חוץ מפעילות הSMS כמובן). ללא כל ציניות, יתכן שתצליחו להשכיל אותי, ואז אפילו אוכל לפרסם מאמר אקדמי פורץ דרך בתחום מחאה. אחרי הכל, הרי כבר נאמר שמכל מלמדי השכלתי... עם זאת, יתכן שיש כאן בלבול מאד גדול ועקרוני. אם מטרתכם להשאיר את השלושה בתודעה,כפי שאתם חוזרים ואומרים, אז אתם מצליחים בצורה מעוררת הערכה. אבל אם יש לכם גם "מטרה משנית" של השבתם לארץ, אז לדעתי אתם מחוייבים בחשיבה אחרת לגמרי - עד כדי אפסנה בבוידם של כלמה שעשיתם עד היום. צר לי להמשיך ולהרגיז. כמובן שלאחר שתאיר תקרא את הדברים, את רשאית להמשיך ולמחוק אותם.

למעלה