זקוקה בדחיפות לעצתה של תזונאית

תות בר

New member
זקוקה בדחיפות לעצתה של תזונאית

בתי בת 11 חודש, פיזית קטנה מאוד נולדה 2830. היום שוקלת 7630 אורך 72.5 והיקף ראש 42 ס"מ. אני מודאגת מאוד לגבי המשקל והיקף הראש. ינקה מלא. המעבר למוצקים הלך דווקא לא רע. היא מעולם לא היתה אכלנית גדולה בכמויות אבל הגיעה בשיאה ל-4 ארוחות מוצקים ביום. אני מרסקת פירות, ירקות, נותנת יוגורט. פתאום יום אחד הילדה סירבה לאוכל מרוסק. נאלצנו לעבור לאוכל אצבעות. עכשיו אני רואה ששוב יש תקופה של כאבי שיניים. יש לה 2 שיניים תחתונות והיא אוכלת ממש מעט, יותר נחנקת. בנתיים החלב שלי התמעט והיא מסרבת לתמ"ל במשך היום. בימים האחרונים הורדנו את ארוחת אמצע הלילה ובניגוד לפעמים קודמות לא היתה התנגדות. עד עכשיו ניסיתי להעביר את כל עניין האוכל בכיף, אבל המשקל שלה די מפחיד אותי. הסירוב שלה לאכול יוצר מצב שאנחנו כל היום סביב ארוחות קטנטנות, העיקר שתכניס משהו לפה. אני אפילו כבר לא יודעת כמה היא אוכלת מתי, רק שהיא ירדה במשקל (כי היא היתה כבר 8 ק"ג). חוצמזה מדובר על ילדה חיונית, שלווה ורגועה, מפותחת מאוד מוטורית וקוגניטיבית. כמה שאלות: - האם המשקל עדיין בגדר הנורמה? ומה לגבי היקף הראש? הערה - אנחנו לא חיים בארץ וכאן מייחסים את כל נושא המשקל לעובדה שהיא ילדה זרה. לא יודעת מה העקומות בארץ שנכונות לגבי יונקים. - איזה אוכל אפשר להציע בשלב הזה שבין מרוסקים לאוכל אצבעות? -מה לגבי הנקה/תמ"ל? החלב שלי בוודאות התמעט.. כמה החלב הכרחי בשלב זה? ועוד שאלה - האם ויטמין D קשור לגדילת העצמות באיזשהו אופן? האם יש טעם לתת יותר טיפות AּD? בתודה מראש על התשובות

שלום תות בר

לא צריך להלחץ ואכן יש תינוקות וילדים כמו גם אנשים שהם רזים יותר ורזים פחות. רצוי שבגיל שנה תינוק ישלש את משקל לידתו, במקרה שלכם סביב 8 וחצי ק"ג. היקף הראש אכן קטן .(אינני יודעת מה היה ההיקף מהלידה האם תמיד היה קטן או שהיה תקין ואז גדל מעט מאוד?). ממליצה להתיעץ עם איש מקצוע רופא/ דיאטנית קלינית שתראה אותה, כדי שתקח אנמנזה מלאה ובדיקה מקיפה כדי שתוכלו להירגע
תשובות לשאלותייך: אקסטרה ויטמינים אינם מומלצים. חלב האם מתאים עצמו לצרכים ולכן אינני חוששת מנושא זה. הגיוני שכאבי השיניים מונעים ממנה לאכול. בהצלחה

למעלה