זקוקה דחוף לעזרה מיידית

purejoy

New member
זקוקה דחוף לעזרה מיידית

מצאתי 4 גורי חתולים באמצע הכביש זרוקים ומיילים הייתי בטוחה שזה החתולים של חתולת הרחוב שאני מאכילה אז הבאתי אותם אליי עכשיו מתברר שהם לא, ואני לא יודעת מה לעשות עם 4 המסכנים.... הם כאלה חמודים וקטנטנים. מה לעשות????? בבקשה זה מאוד חשוב.

adva g

New member
יש סיכוי אולי

שהם יוכלו להישאר אצלך ולזכות בטיפול?

purejoy

New member
הלוואי....

אני חיה עם הוריי והם לא מוכנים לשמוע על זה יש לנו גם כלבה שלא סובלת חתולים... הבעיה היא האם להחזיר אותם למטה לפארק או משהו ואולי אמא שלהם תמצא אותם או שיש פתרון אחר אני ממש אובדת עצות.

adva g

New member
המממ...

אני מניחה שגם אם אמא שלהם מתצא אותם, האמא היא פחדנית, ולא מתקרבת לבני אדם. לכן אחרי שנגעת בגורים, וריח אדם נדבק בהם, האמא כנראה לא תקבל אותם חזרה. לא מומלץ... בני כמה הם? האם העיניים שלהם כבר פקוחות? האם יש סיכוי שתוכלי לטפל בהם למטה? (מניסיון, זה יכול להצליח).

adva g

New member
והאם יש גם סיכוי

שהורייך יסכימו שתטפלי בגורים אצלך זמנית, רק עד שיהיו עצמאיים יותר, ואז תורידי אותם למטה ותטפלי בהם?

purejoy

New member
אז ככה

העניים שלהם פתוחות אחד מהם מפתח מחלת עניים אבל כל השאר בראיים הם לא לועסים התחילו להם שיניים אבל כרגע הם רק ממלקקים הם הולכים דיי מהר אך עדיין לא בשלבי ריצה.

purejoy

New member
ואני יטפל בהם בכיף מלמטה הבעיה

היא אם הם ישארו באיזור?

adva g

New member
אוקי,

למטה זאת "ברירת מחדל", אבל הצלחתי לגדל למטה כמה גורים, כשלא יכולתי לגדלם בבית. שימי אותם בקופסאת קרטון עם בדים חמימים, מכיוון שאני משערת שהם בני שבועיים בערך לפי תאורך, אם תמצאי קופסא גדולה, אולי עדיף לסגור אותה בינתיים. הקופסא צריכה להיות במקום נסתר. וכמובן שזה תלוי ביחס השכנים (אם את גרה בבניין קומות) לחתולים. אם יש לך הרבה ילדים קטנים בשכונה, עדיף שלא ידעו ולא יגעו בחתולים, כדי שלא יעשו שטויות. כמו שתולי כתבה, רצוי לשים בקבוק ממולא במים חמים מאוד ועטוף בבד (זה מזכיר להם את חום אימם). חום הוא אחד הדברים הכי חשובים כשמדובר בגורים קטנים. אוכל- רצוי מאוד לקנות אצל הוטרינר בקבוק לגורי חתולים (15-20 ש"ח), ואם לא גם מזרק יכול להיות טוב (או טפטפת, פחות מומלץ). אפשר לקנות מטרנה לתינוקות, ולשים ריכוז אבקה כפול, או לקנות אבקה מיוחדת לגורי חתולים (הבעיה היא, שזה קצת יקר). כמובן שהאפשרות השנייה הכי מומלצת. ודבר אחרון, בשום פנים ואופן שלא ישתו חלב פרה (זה יכול לגרום לשלשול). כשיגדלו קצת, תני להם שימורים, ומשם לאוכל יבש של חתולים הדרך לא ארוכה. בהתחלה כדי לפורר את האוכל היבש, כדי שיהיה להם יותר קל לאכול אותו. בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה!

adva g

New member
וכמובן...

קחי אותם לבדיקה אצל וטרינר, ליתר ביטחון (מכיוון שהם חתולי רחוב הבדיקה לא אמורה לעלות כסף). הוטרינר בטח ייתן לך גם משחת עיניים לחתול. ולא שמתי לב שכתבת שהם הולכים מהר, אז הם כנראה בני שלושה שבועות, ואולי אפילו חודש. הוטרינר יגיד לך גיל מדויק יותר לפי השיניים.

אוהד3

New member
הצעה

אני מציע לך שתיכחי אותם לצר בעלי חיים ושם יתפלו בהם

תולי 1

New member
את צריכה לתת להם "מטרנה" של תינוקות

לפי ההוראות שעל הקופסה, לחמם לחום גוף ולתת להם במזרק דרך הפה - מהצד של הפה, לא מהחזית! יש ללחוץ על המזרק בעדינות ולראות שיש פעולת בליעה ולא לתת כמות רבה מדי בבת אחת שנכנסת להם אולי לריאות לא בכוונה. לחתול בגיל הזה תספיק כמות של 10 סי. סי. בהאכלה אחת. יש להאכיל כל 3-4 שעות. בנוסף כדאי להתעניין באחת האגודות ליד מקום מגורייך אם יוכלו לקלוט אותם. הכי חשוב לא לתת להם סתם חלב שיכול לגרום לשילשול. אם אין לך מטרנה אז חלמון של ביצה יכול להיות פיתרון עד מחר בבוקר. רצוי גם לשים להם בקבוק חם (מגומי אדום) שיעזור להם לשמור על חום גוף. לפי תאורך הם כבני חודש או קצת פחות ויש להם סיכויים טובים לשרוד.

זניח

New member
ועוד משהו מאוד חשוב.

הזכרת דלקת עיניים שחתול אחד מפתח - חשוב מאוד לטפל בזה. עדיף כמובן ללכת לוטרינר, אך אם מסיבה זו או אחרת לא הלכת - קחי טיפות עיניים רגילות (של בני אדם) וטפטפי טיפה או שתיים כל חצי יום. אם הדלקת לא נפסקת העין נרקבת, ואז חייבים להסיר אותה, אחרת הזיהום מתפשט למוח בקיצור - לא נעים. עוד דבר מאוד מאוד חשוב שהרבה נוטים לא לדעת אותו: בשום פנים ואופן לא לרחוץ אותם או להרטיב אותם!!! הם לא ימותו מלכלוך, גם של צואה והפרשות, אבל בוודאות הם ימותו מצניחה של טמפרטורה של הגוף (בגיל הזה מספיק מעלה אחת). וכפי שכבר כתבו כאן - כדאי ללכת לוטרינר. והכי חשוב - כל הכבוד. :)

תולי 1

New member
לטיפול בדלקות עיניים עדיף משחת

סינטומיציטין 5% של בני אדם, על פני טיפות עיניים, מאחר והמשחה נשארת זמן רב יותר בעין מטיפות. מותר לשים כ 3 פעמים ביום במקרה של דלקת עיניים. ורצוי לתת גם תוספת של אנטיביוטיקה דרך הפה אם הדלקת רצינית. היית כבר אצל וטרינר?

purejoy

New member
חדשות

שמתי לחתול משחת עניים..... ופעלתי לפי הצעתה של ליטיס שיחחררתי את הגורים במקום שמצאתי אותם, אחרי 45 דק´ האמא עמדה במרחק מהם והחתולים התקדמו באיטיות לעברה, הכול נראה כשורה. אבל עכשיו אחותי חזרה מהאיזור וסיפרה לי שהגורים מפוזרים באיזור, רועדים מפחד, ואחד מהם תקוע מתחת לגלגל של רכב, בעל הרכב עמד לצאת שאחד הילדים הפנה את צומת ליבו לגור הקטן, הוא הצליח לחלץ אותו אך הוא ממש התעצבן ואמר שפעם הבאה גורלו של הגור המסכן לא יהיה טוב ולא בכוונה רעה. אני ממש עצובה ולא מבינה האם האם נטשה אותם או שפשוט הגורים שובבים ועזבו את מקום מסתורם. מה לעשות?

זניח

New member
כנראה שהגורים רוצים אותך.

בני אדם מייחסים חשיבות לחוש הראייה, אך עבור אמא חתולה - הגורים שלה הם גורים שלה תודות לריח שלהם, לא בגלל שום סיבה אחרת. לכן, מכיון שיש להם ריח זר על פרוותם, סביר להניח שהיא תנטוש אותם סופית. נסי להאכיל אותם בחודש הקרוב, הם יגדלו ויוכלו לחיות לבד, אבל אם לא תטפלי בהם - גורלם בהחלט יכול להיות רע.

ליאור1973

New member
הם באמת רוצים ומעדיפים להישאר איתך.

מעשה נפלא מה שאת עושה, באמת!!!
כמו שאמרו כאן, שימי להם איזה ארגז עם קצץ ריפוד (בדים ישנים, שמיכה ישנה וכדומה...) ותנסי לשים את הארגז הזה במקום שרחוק מעיני אדם ובמיוחד מילדים כי אילו עלולים להזיק להם. לגבי מזון הם לא יבקשו ממך הרבה, תנסי לבוא אליהם בשעות קבועות כך לך יהיה יותר נח וגם הם יידעו את זה כן כן, הם ייתרגלו לזה. גם מבחינת תקציב זה לא כבד בכלל. את לא תהיה מקור המזון היחיד שלהם זה בטוח אך בימים קשים הם יידעו שיש להם מקור נאמן וזו את. לגבי טיפול, דלקת בעינים ניתן לרפא עם משחה כמו Syntomycine - סינטומצין או היקומצין (שתיהם אנטיביוטיות) פציעה אחרת כגון שריטה, פצע פתוח מומלץ לנגב עם פולידין Polydine זה הכתום הזה. יישר כח ושיהיה

למעלה