זקוקה דחוף לעצה

אממאא

New member
זקוקה דחוף לעצה ../images/Emo41.gif

חבר טוב של הבן שלי (הטירון) מאותה מחלקה, התאבד הבוקר לאחר שסיים את השמירה שלו. הסיבה לא ידועה. הוא נחשב ל"גיבור" המחלקה, שרוף על הצבא. החבר'ה שבורים.... מה אומרים לילד ?? איך מחזקים אותו מרחוק, מה גם שהשבת הם נשארים בבסיס ואין ביקורי הורים....

oshiko

New member
../images/Emo16.gifהלם!

צריך זמן לעכל ןלחשוב על תגובה. אולי ננסה להעלות מישהו מקצועי. גם אני צריך לדבר עם הבן שלי כשתהיה הזדמנות, למרות שהוא כבר במתקדם, הם בטח שמעו על זה ומשוחחים איתם על זה. כל-כך קרוב. מפחיד.

סמדר בנ

New member
מצטערת לשמוע

מנסיון אישי: ידיד טוב שלי התאבד כשאני הייתי בצבא. הייתי בדיוק בקורס קצינות -כמובן לא יכולתי לצאת הביתה.ההלם היה גדול. האמת - לא זכור לי שחיפשתי דוקא את העידוד מההורים, אבל חיפשתי מאוד את קירבת החברים שלי (למזלי היו לי אז חברות בטירונות באותו בסיס ובקורס מכיו"ת שגם הכירו אותו). פשוט עודדנו זו את זו. המפקדות שלנו גילו הבנה ונתנו לנו להיפגש, לבכות - בקיצור נתנו לנו מרחב. זה בטח מה שיקרה עם הבן, הם קבוצה שלמה שהכירה את החייל ז"ל והם ינסו לשאוב עידוד אחד עם השני. אני בטוחה שגם ידברו איתם המפקדים וינסו להקל עליהם. בנושא ביקורי ההורים - אחרי המקרה הנורא, אולי כן יהיו ביקורים?

oshiko

New member
היה בזמני מקרה דומה

חבר טוב. עשה איתי טירונות. היה עם עוד חבר טוב בקורס מפקדי טנקים. נמצא ירוי במצב שמראה על התאבדות. אף אחד לא העלה בדעתו (ולא מעלה עד היום) רקע להתאבדות. בחור יציב ומצטיין. החברה שומרים עד היום על קשר (גם אשתי למדה איתו בבית-הספר) והעניין נשאר בגדר חידה סתומה ופצע עמוק. שלא נדע.

אממאא

New member
נכון שנותנים להם זמן בינם לבין

עצמם, לדבר ולנסות לעכל את מה שקרה, אבל הילדון שלי התקשר הביתה שלא אדאג אם במקרה אשמע משהו ולחפש תנחומים, ואני, נחנקתי, לא ידעתי מה להגיד לו. אפילו לחבק אותו אי אפשר. ולגבי ביקורי הורים, זו המדיניות של הבא"ח, כך שלא נראה לי שישנו אותה.

poli55

New member
../images/Emo41.gifעצה קטנה../images/Emo41.gif

שלום לך חשוב לדבר עם הילד ולנסות לבדוק מה קורה איתו ומה הלך הרוח במחלקה ולדבר עם עוד הורים ולראות מה קורה עם הילדים שלהם . לפעמיים בצבא במקרים כאלה מביאים פסיכולוג שידבר עם הילדים זה חשוב כי שם הם יכולים לדבר בניהם על מה שקרה ובדרך כלל מחזירים אותם לפעילות חיזקו ואימצו פולי 55

גרא.

New member
אממאא,קשה לשמוע,קשה להגיב,קשה

לנחם,כמעט אין מה לומר.היכולת של בנך להתמודד עם האובדן הנוראי הזה,מאד תלוייה בחיילי אותה מחלקה בה הוא משרת.אפשר להניח כי איזה שהיא פעילות מלכדת ותומכת תעשה עם חיילי המחלקה הזו בשישבת.חשוב גם לדעת מתי תערך ההלוויה, שבה החיילים הללו ישתתפו,ואולי תהיה אפשרות להורי החיילים האלה להפגש עימם בלווייה עצמה,ומעט לחזק אותם.מה אומרים לילד, שחבר טוב התאבד? בעצם לא הרבה.מה שחשוב שהוא ידבר על רגשותיו, על הכאב שלו,ותוך כדי יקבל חום,תמיכה וכמה שיותר אמפטיה.כך זה יקרה בין חיילי המחלקה, כאשר ימצאו יחד, וכך גם אם וכאשר תוכלי לפגוש אותו הוא ירצה ממך את אותה ההתייחסות. אפשר גם להניח שהוא וחיילים נוספים יגיעו לשבעה,ושוב תהיה הזדמנות לפגוש בו.ובכל מקרה,מותר גם להניח שתעשה איזה שהיא פעילות ע"י הקב"ן היחידתי עם הקבוצה כולה, ועם אותם חיילים שיזדקקו לפגישה יחידנית. שאלה שלא נשאלה,איך עלייך להגיב כאם נוכח מה שקרה.איך זה קורה דווקא לחייל הכי מקובל,שאהב כל כך את הצבא..זה מעורר שאלות, וגם חששות.וודאי גם צורך לקבל תשובות.לכן אם הורי החיילים במחלקה יכולים להתארגן יחד לא רק בשביל לקבל תשובות מספקות על מה שארע,אלא כקבוצת תמיכה היכולה לעזור להן לילדים הללו והן לכם עצמכם. זו אפשרות שכדאי לחשוב עליה. מעבר לזה, כל אובדן כזה,הוא ארוע נוראי שלא היה צריך לקרות, ומישהוא התרשל באיזה שהוא מקום.וזה מכביד,מפחיד ומחייב התייחסות. גרא שכטר מנהל פורום "ייעוץ פסיכולוגי".

למדתי איתו בבצפר.. ../images/Emo10.gif

הוא שנה מעליי... אני כלכך בשוק וגם אחד מהקיבוץ שלי, איתו בטירונות עכשיו...(למדו באותה שכבה) לא להאמין שיהיה חזק הבן שלך.. תדברו עם המפקדים, אולי יעשו ביקורי הורים בכל זאת, ולהלוויה לא מוציאים אותם,אגב??:(

אממאא

New member
מתברר שללוויה מוציאים את

המחלקה ואולי את כל הפלוגה, עדיין לא החליטו. פסיכולוג מקצועי לפי מה שהבנו מהילד לא יביאו להם, אז בינתיים הם מתמודדים עם הנושא בינם לבין עצמם ועם המפקדים בשטח. ממה שהבנו גם ממשיכים איתם "עסקים כרגיל", ואולי זו התשובה, מכיון שהם יוצאים לשטח ביום א' והם יאלצו לחשוב על דברים אחרים. ביקורי הורים - אין, אבל הודעות SMS מתרוצצות, אצלנו לפחות, כל הזמן.

נחלוואי

New member
במקרה המפקדים הם חברים טובים שלי

הח'ברה שמפקדים על הבן שלך ועל חברים שלו הם חברים טובים שלי שעשו איתי כמעט מסלול שלם ואני סומך עליהם במאה אחוז שימצאו את הפתרון וישבו וידברו עם החיילים וינסו לשפר קצת את ההרגשה במחלקה. חוץ מזה מניסיון שהדרך הכי טובה להתגבר על דברים כאלה זה רק להמשיך ב"עסקים כרגיל"- הזמן מרפא את הכול... ושוב, את יכולה לסמוך על כל המפקדים ועל כל הקצינים בפלוגה, אלה ח'ברה מעולים שאני מכיר כבר מאז היום הראשון שלי בגדוד- הם ידעו לטפל בבעיה כמו שצריך.

oshiko

New member
היו שיחות בעניין

גם לבן שלי, שנמצא באימון מתקדם. המסר החשוב מהמ"פ היה "להרים את העיניים" ולשים לב לחברים. לדווח אם מבחינים מצוקה אצל מישהו. הברומטר הזה מאד חשוב. גם חשוב להבהיר לחיילים עצמם שבמצב מצוקה "ידליקו אור אדום", שלא יישמרו את הכל בפנים, וימצאו את הכתובת המתאימה כדי לשוחח על זה, אם זה קב"ן, גורמי ת"ש, מפקד, או חבר טוב, מי שהם מוצאים לנכון. לכל אחד עלול להיווצר משבר בזמן השירות בגלל מה שקורה ביחידה עצמה, עם החברה, או בתוך המשפחה. חשוב להבחין בכך ולהדליק אור אדום מה שיותר מהר. וגם חשוב לנו כהורים וכמשפחה להיות רגישים כלפי ההשפעה של בעיות במשפחה על החייל עצמו, ואולי אפילו להתייעץ עם פסיכולוג איך ומתי להביא את זה לידיעת החייל.

נחלוואי

New member
הבעיה היא

הבעיה היא שהם כרגע טירונים "צעירים" שרק התגייסו ולא הספיקו להכיר טוב כ"כ את הח'ברה או את המפקדים והם עדיין לא מרגישים הכי פתוחים בעולם לדבר לא עם המפקדים ולא עם החברים. בגלל זה חשוב מאוד גם להורים להקשיב איך הבן שלהם מדבר איתם בטלפון בסעפ"ש ואיך הוא מתנהג כשהוא חוזר הביתה. ועם הזמן הם יכירו את האנשים ויראו שהחבר'ה מהמחלקה זה ח'ברה שהם יכולים לסמוך עליהם בכל דבר. לא סתם מדברים על אחוות לוחמים- אין כמו חבר מהמחלקה להוציא אותך משביזות...

אסון נוראי! עוברת בי ממש

צמרמורת... ויחד עם זאת אני מאמינה שהצבא, עד כמה שזה ישמע אולי אבסורד ערוך למצבים כאלה. הרי אין בעיה להביא קב"ן על מנת שישוחח עם החיילים על המקרה החמור והמצער. מעבר לכך אני חושבת שהייתי מתקשרת למוקד פניות הורים, אני יודעת שבכל בסיס יש היום מוקד כזה, את יכולה אפילו לא להזדהות ולבקש שידאגו שמישהו מוסמך ישוחח עם החילים! הלוואי ולא נדע מדברים כאלה

למעלה