זקוקה לדעתכם

אש68

New member
זקוקה לדעתכם

היי לכולם,לי ולבעלי יש מחלוקת בעיניין היציאה מהסלון אל הגינה. הגינה פונה לכוון מערב וגודלה בערך 9.5 מ' על 10 (לא גדולה).בעלי לא רוצה לרצף את היציאה בחצר ביציאה מהסלון ולא רוצה פרגולה לטענתו מיותרת מפני שהשמש רק אחרי הצהריים ואז היא בזוית שבמילא הפרגולה לא תעזור,את המשטח ישיבה בגינה לדעתו יש למקם בצד הקיצוני של הגינה- ממול היציאה מהסלון במקום הכי מרוחק מהבית(משמאל)מתחת לעץ . לי ממש לא נראה יפה שאין משטח מרוצף כהמשך של הבית- לדעתי מגדיל את הבית ומשאיר איזו גינה נורמלית(בגישה של בעלי נראה לי מקטין את הגינה וגם מתוך הבית נותן תחושה של יותר מצומצם).הפרגולה עצמה לא ממש חשובה לי אלא המשטח המרוצף. מקווה שהבנתם למה התכוונתי,מה דעתכם?יש לכן תובנות בעיניין?פתרונות?

משטח מרוצף בהמשך לסלון

מאותו החומר שרוצף בסלון . גינה יש לבצע רק עם השיטה של הניילון והיוטה מתחת לטוף .

פיטנגו4

New member
לא ניילון!!!

נילוון משמש לחיטוי תרמי, ולא לכך התכוונת מתחת לחיפוי משתמשים באריג סינטטי הנקרא "פלריג". יש אנשים שלא אוהבים מראה של גינת טוף, ומעדיפים מראה אחר. ולכן הקביעה שלך ש"גינה יש לבצע רק עם השיטה של... טוף" אינה מתאימנה לכולם. למשל, תראה לי גינה אנגלית( cottage garden ) אחת עם טוף ופלריג...

מי שאוהב לעבוד בגינה זה סיפור אחר

אני חושב לבטן את כל החצר , פרט למקומות שיהיו עצים צמחים יהיו בכדים ועציצים , מיצרים אותם יפים בזמן האחרון

פיטנגו4

New member
אפשר גם גינה קלת תחזוקה בלי בטון

ובלי חיפויים. צמחים למיכלים : גינון במיכלים לא מתאים לכל הצמחים, רק לחלקם. יש להקפיד על מערכת השקיה ודישון טובים, ועל ניקוז מעולה.

לי יש בעיה שאני לא אוהב

להתכופף, לכן הצמחים שיהיו אצלי , יהיו בגובה של לפחות חצי מטר .

nanad

New member
משטח מרוצף

שמתחבר לסלון, יאפשר להנות למשל מכוס קפה בגינה גם בחורף. אם צריך לצעוד בדשא שאולי רטוב ובוצי, זה כבר לא הולך.

אש68

New member
תודה,אבל למטרה זו בדיוק מתוכננת עוד

יציאה מרוצפת מהמטבח ופינת אוכל.

בינא

Member
גישה שונה למשטח סלון בחצר

התפיסה כאילו הגינה תקטן אם משטח יבוצע בפאתי הגינה, אין לה על מה להסתמך. "כולם" עושים משטח גינה מחוץ לסלון ובעלך רוצה משהו שונה מתחת לעץ שכבר נותן צל ובכך גם לא צריכים כמו "כולם" לבנות גם פרגולה. השטנץ הזה שהתבסס בכמעט כל הבתים צמודי הקרקע וגם בדירות גן, אינו חובה. מדרכה ברוחב 1.2 מ' מדרך, לאורך ויטרינת הסלון, עם המשך מתעקל לפינה פסטורלית מתחת לעץ, אשר תרוצף עם יחידות סלע שטוח טבעי בגדלים אקראיים בצורה אקראית (לא רבוע, מלבן, עיגול או אליפסה מדוייקים) ושולחן עץ מלא (ולא אלומיניום עם זכוכית), נחשבת ל"הרבה יותר" "שיקית" וטבעית ולא תקטין את הגינה אלא תיתן לה ייחוד. המלצתי - קבלי את דעתו של בעלך. ייתכן ואפילו תהני מזה בסוף.

אש68

New member
תודה בינא.אבל מדוע צריך מדרכה ברוחב

כזה?נראה לי שלא תשאר כמעט גינה אם יהיו כל כך הרבה שטחים מרוצפים,אני טועה?והאם שעומדים בתוך הבית תחושת המרחב לא יותר גדולה כשיש המשך ריצוף בגינה כמו בבית?

בינא

Member
מדרך ברוחב 1.20 נותן פרופורציה

נכונה לפני הויטרינה. הכוונה היא שרוחב זה יהיה רק בחלק שלפני הויטרינה. השביל בהמשך יכול להיות ברוחב 60-90 ס"מ עד למשטח שמתחת לעץ. הרגשת המרחב תינתן אם לא תשתלו, פרט לצמחיה משתרעת או דשא, מהויטרינה עד קצה המגרש הנראה. מבחינת ההרגשה בתוך הבית, גם גינה בהמשך לסלון נותנת הרגשת מרחב. מה שסוגר את המרחב אלו הם שיחים ועצים.

suneli

New member
השאלה למה הפרגולה משמשת?

אם זה לארוחות בימים יפים, אז אולי כדאי יותר קרוב ליציאה על מנת להקל את העברת הדברים הנחוצים לארוחה. אם זה רק לקפה ועיתון הייתי עושה פרגולה מרוחקת. כל מה שלא בשטנצ ויש לו סיבה הגיונית (במקרה שלך צל זה מצרך נדיר בקיץ בחזית מערבית) אני בעד.

אש68

New member
המשטח המרוצף יהיה גם לקפה וגם

לארוחות. לא מטריד אותי העברת דברים הנחוצים לארוחה מפני שהגינה לא גדולה.אני מוטרדת רק בקטע העיצובי.

בינא

Member
עיצוב גינות - קבלת יעוץ במשתלות

קיימות בהרבה משתלות בארץ, אפשרויות לקבלת יעוץ חצי מקצועי עד מקצועי מאוד בנושא תכנון ועיצוב הגן הקטן והפרטי, בעיקר אם הוא אמור להשתלב עם צמחיה קיימת. מומלץ שתחפשי כאלה משתלות באזור מגורייך (אותו לא ציינת) ותתיעצי איתם. את יכולה להביא אליהם צילומים של המצב הקיים או לבקש מהם יעוץ לאחר שבקרו במקום. אני מניח שאם תרכשי כמות מסויימת של צמחים אצלם ואולי גם אביזרי השקיה ועזר לגינון, היעוץ יהיה כחלק מהעסקה. המלצה נוספת - המנעו מקווים ישרים למשטח ולמדרכה.

פיטנגו4

New member
הסבר

בטבע אין קווים ישרים... בנוסף, גינה עם מדשאה מלבנית וצמחים השתולים סביבה בקו ישר היא גינה סתמית. אבל, קו עיצובי הוא הרבה יותר מסתם "קו מתעגל" או "קו ישר": אפשר לעשות גינה עם קוים מעוגלים שאינם מתחברים נכון זה עם זה, וליצור גינה מלאכותית שיש בה משהו צורם ו"מרגיז", ולעומתה, אפשר לעשות גינה עם קוים ישרים (אורתוגונליים), אבל שתילה בלתי פורמאלית, וליצור גינה נעימה, רגועה והרמונית עם מראה טבעי.

פיטנגו4

New member
משתלות : קצת ניגוד אינטרסים

כמובן, בלי הכללות: כאשר עיצוב הגינות מתבצע מטעם משתלה, המעצב עלול להגביל את עצמו למצאי במשתלה, הוא לא ינסה לחסוך בצמחים - הן בכמות והן בגודל המיכל, וזו משמעות כספית וגם משמעות גננית האינטרס שלו גם שהגננים של המשתלה יוכלו לעבוד אח"כ, כלומר - גינה קלת תחזוקה אינה בדיוק השיקול המרכזי שלו... לדעתי, עדיף מעצב שהאינטרס היחיד שלו הוא שביעות הרצון של הלקוח שלו לאורך זמן. עוד משהו: תכנון גינה בעזרת צילומים ו/או גרמושקה - זה לא תכנון מקצועי. אי אפשר לתכנן גינה בלי להיות נוכח בה.

fireman

New member
קודם כל....

ותסלחו לי כולכם....פראייר מי שקונה במשתלות. אני לא נכנס למשתלה גם אם אני אקבל את השתילים בחינם (טוב נו אולי כן) היות ואני תושב באר שבע אני מרשה לעצמי להכנס למכונית ולנסוע לחממות של "השתיל" בבטחה (כ3 ק"מ מצומת גילת) ובמחיר של 3 שתילים במשתלה בעיר אני חוזר עם שני ארגזים מלאים בשתילים. יחי ההבדל הקטן....מה גם שהמבחר שם בכיס הקטן גם את המשתלות הגדולות ביותר בבאר שבע. מדובר בדונמים על גבי דונמים של שתילים, כל מה שחלמתם עליו נמצא שם. כשאני אצטרך לקנות עצים אני עולה על המשאית וחוזר איתה עמוסה לעיפה בשתילים ועצים. לגבי תכנון גינה, אני לא אגיד שלא צריך את זה, בהחלט צריך אבל אני מסוג האנשים שלא אוהב גינה סטטית, כזו שצריכה כיסוח\דישון\השקיה ובזה נגמר הסיפור אני אוהב גינה שמתחלפת ומשתנה בכל פעם כך שסביר להניח שבכל כמה חודשים אני אחרוש לה את הצורה ואתחיל מחדש עם "דף לבן" כאשר בכל פעם אוכל לכפר על הטעויות של הפעם הקודמת.

פיטנגו4

New member
../images/Emo6.gif אתה גדול!

גם "השתיל" זו משתלה... אמנם משתלה יצרנית, ולכן המחירים בהתאם... אלב, עדיין "משתלה". אתה בטח לא פרייר, כי אתה הצלחת להבחין בין משתלה יצרנית למשתלת דרכים או משלתלת "כלבו". אכן אתה צודק, הפרשי המחירים אדירים, וגם הידע של בעלי המשתלה הוא אחר לחלוטין. מעולם לא התבקשתי לעשות גינה שכל כמה חודשים צריך "לחרוש אותה", אולי כי לא נתקלתי באנשים שמוכנים להוציא אלפי ש"ח כל כמה חודשים בשביל להרוס את הגינה ולבנותה מחדש כמו "דף לבן"....
אין שום חוק שאומה שגינה מתוכננת היא סטטית. מה פתאום? גינה מתוכננת אמורה להתאים לבעליה. יש אנשים שמתאים להם גינה קלה לתחזוקה, ויש אחרים. יש אנשים שאוהבים לעבוד בגינה, בשבילם יוצרים שלד טוב וקבוע, והרבה אזורים שאפשר לשנות: של עונתיים, גיאופיטים, עציצים, וכדומה. גם נשירים ועצים פורחים נותנים הרגשה של גינה משתנה.

למעלה