זקוקה לדעתכן המלומדת

זקוקה לדעתכן המלומדת

ראשית, אני מתנצלת שביומיים האחרונים לא הגבתי להודעות ולא עניתי למיילים. פשוט, מאז בדיקת הרופאה בטיפת חלב לא היה לי מצב רוח טוב. לא לדאוג, שום דבר רציני ובכל זאת מספיק כדי לקלקל לי את מצב הרוח. הרופאה איבחנה אצלו הרניה ושלחה אותי לבדוק אם אלו מים או בקע. בנוסף הראש של זיו נוטה קלות לצד שמאל והיא החליטה שמדובר בטרטקוליס קל ושלחה אותנו לפיזיותרפיה. חוץ מזה הוא תינוק מתוק ומתפתח יפה! טוב אז החלטתי לגשת בהקדם לרופאה שלו בקופח כדי לקבל הפניות ולטפל בכל והיא בדקה את זיו בשנית והזימה את האבחנו. היא בדקה את האשכים של זיו עם מכשיר משקף ואמרה שאלו מים (ובכל זאת שלחה אותי למומחה כדי שארגע) ולגבי הטרטקוליס, היא ממש כעסה משום שזיו שולט יפה בראש שלו, פשוט הצד הימני שלו חזק יותר והיא טוענת שזה מאוד שכיח ועובר לבד כשהוא יגדל ויתחזק! לטענתה בטרטקוליס, אין אפשרות להזיז את הראש לצדדים או למעלה ולמטה כפי שזיו מסוגל לעשות! (ובכל זאת היא שלחה אותי לרופא מומחה כדי שארגע). מה שכן מדאיג אותי, לזיו היתה צהבת והיא שלחה אותנו לעשות ספירת דם לראות שכל הערכים שלו תקינים. הבאתי לה אתמול את התוצאות וערכי הברזל שלו קצת נמוכים (11.7 ). האחות במעבדה אמרה לי שאלו ערכים טובים לאחר צהבת והרופאה שלו אמרה שזה בסדר, בלוא הכי עוד מעט הוא יקבל תוספת ברזל. ואני שואלת אתכן, האם זה לא יזיק להתפתחות של זיו לחכות כמעט 3 שבועות ללא תוספת ברזל. והאם 11.7 זה נמוך או גבולי... אני ממש מודאגת מכל האבחנות והממצאים. גאיה המודאת

אני לא יודעת בקשר לברזל- אבל!

קודם כל- בספירה האחרונה שלנו הברזל היה 11.9, והרופא, מומחה למעקב גדילה, אמר שהוא היה מעדיף שיהיה מעל 12, אבל זה בסדר. כך ש 11.7 נשמע לי גבולי ולא נמוך. בקשר לטורטיקוליס- יש כמה רמות של טורטיקוליס. נשמע לי שלזיו יש טורטיקוליס קל, כמו שהיה לגלי, ופיזיותרפיה לא תזיק לו, אלא להיפך- תאזן בין הצד החזק לחלש. אני מתארת לעצמי שפיזיותרפיסטית תדע בדיוק מה לעשות, ותדריך אותך איך לתרגל בבית, ובצ´יק זה יעבור. ובכללי- כמו שאת מתארת את זה- הרופאות מתקוטטות על גבו של זיו. הן מבלבלות אותך, מאבחנות דברים שונים, וסותרות זו את זו. אני הייתי מחפשת רופא אחר. שיכריע את הכף.

טלי - ברזל וטורטיקוליס

מתנצלת שרק עכשיו אני קוראת את התגובות ומגיבה! לגבי ברזל - בדקתי ומצאתי שרצוי מאוד בתקופה קריטית זו של חיי התינוק שרמת הברזל תהיה מעל 12. נאמר לי שחוסר בברזל יכול לגרום לבעיה בלתי הפיכה בהתפתחות השיכלית של התינוק. נכון שהתוצאה שלנו היא גבולית, אבל צריך לעקוב ולהזהר!!! אגב, עדיין לא הבנתי את הקשר של הצהבת לערכי ברזל. לגבי טורטיקוליס - קיבלתי הפניה לפיזיותרפיסטית ואני מתכוונת להעזר בשרותיה גם אם אין לזיו טורטיקוליס, מה אכפת לי לקבל טיפים? לגבי ההרניה באשכים - קיבלתי הפניה לרופא מומחה ונראה שהוא יכריע את הכף. ההרופאות משתייכות לשני מחנות שונים, בית הלל ובית שמאי. טוב שיש רופאים ממומחים! בכל אופן, אני שמחה לשמוע שטרטקוליס קל עובר בצ´יק, קראתי בפורום כמה התכתבויות בנושא וקצת נבהלתי.
לגלי מגאיה וזיו

הי גאיה ../images/Emo24.gif

אני מבינה את הדאגה ואת מצב הרוח שזה עשה לך אבל היות והתיעצת עם הרופאה והיא אמרה שהכל בסדר אני חושבת שאת יכולה קצת להרגע בקשר לברזל - אני לא יודעת לגבי תינוקות אבל לבנים בדרך כלל יש המוגלובין יותר נמוך מלבנות בנוגע לצוואר גם אני התלוננתי בפני הרופאה שלי שהיא נוטה יותר לפנות לצד שמאל מאשר לימין במיוחד כשהיא על הבטן היא אמרה לי שזה נורמלי כי הראש שלהם עדיין לא סימטרי וכשהם מתחילים לשבת אז הראש מקבל איזון וזה מסתדר אני סומכת על הרופאה הזו במאה אחוז ואולי זה גם המצב אצלכם בכל מקרה פיזיותרפיה לא תזיק כל טוב

הי גאיה

אני יכולה לעזור רק בעניין הברזל, כי לגבי הנושאים האחרים אני לא מבינה. אופירי היה חולה בגיל חודשיים, עשינו בדיקת דם וראו רמת המוגלובין קצת נמוכה. הרופאה אמרה לנו להתחיל בברזל בגיל חודשיים וכך עשינו. לי לא ידוע שיש בעיה להתחיל עם ברזל לפני גיל 4 חודשים, אבל כמובן שכדאי גם להתייעץ עם רופא.

איני זוכרת אם זיו יונק../images/Emo35.gif

אבל אין לך מה להלחץ מערכי ההמוגלובין. לדעתי, אם הילד מתפתח, ערני, בעל תאבון, בריא ושאר הסימנים שמראים שהכל בסדר - אז הכל בסדר. צריך לראות ולהרגיש את הילד ותפקודיו ופחות להתיחס לתוצאות מעבדה שהערכים (ערכי הנורמה) מבוססים על סטיסטיקה. דבר נוסף: ברוב המעבדות כשמקבלים את דף התוצאות של הבדיקות רשומים ערכי הנורמה של מבוגרים. לתינוקות הערכים מעט שונים. לתינוקות יונקים הערכים שונים בהרבה כי חלב אם מכיל בדיוק מה שהתינוק צריך ואינו מועשר בתוספות (מוגזמות?) של ברזל ועוד מינרלים וויטמינים. לגבי הצוואר - אני מבינה גדולה אבל ידוע לי שחשוב להשכיב במיטה בכל פעם עם הראש לכיוון אחר כדי שהקולות והאור יפיעו בצד אחר של הראש. שתהיו בריאים ומאושרים (וגם רגועים
).

זיו אינו יונק והוא תינוק חיוני

את צודקת שערכי הנורמה הם ערכים סטטיסטיים. אינני דואגת להתפתחות של זיו עד עתה, משום שהוא התפתח יפה מאוד! הבעיה היא מעתה והלאה, ערכי ברזל גבוליים מבשרים על היווצרות בעיה וצריך להזהר. לכן נראה שזיו יקבל תוספת ברזל קצת לפני 4 חודשים כטיפול מונע. אצל זיו ישנה נטיה קלה אך ברורה של הראש לצד שמאל, אי אפשר להתעלם מזה. אגב, את העצה שלך יישמתי מהיום שזיו נולד ומי יודע אולי זה מה שהשאיר את הבעיה ברמה מינורית. גאיה

גאיה יש לי עצה בשבילך../images/Emo104.gif../images/Emo12.gif

לשון הייתה אותה בעיה בטרטוקוליס הוא ממש היטה את הראש לצד ממתי שהוא נולד, ולא ייחסנו לזה חשיבות אך, בגיל שנה זה כבר ממש בלט ואי אפשר היה להתעלם מזה... הרופא אמר לנו את אותו הדבר והלכנו לפיזוטרפיה פעם אחת והיא אמרה לנו במפורש שאין לו בעיה בצאוור והכל בסדר הוא יכול להזיז את הראש ימינה ושמאלה ללא בעיה, אבל המליצה לנו לפנות לרופא עניים לבדיקה שיגרתית.... לא הבנו מה הקשר?? אבל הלכנו כדי להיות שקטים, ולצערי הרב הבעיה הייתה בעין, היתה לו פזילה (לא מורגשת) והוא היטה את הראש לצד כדי לראות את העולם ישר וזאת הייתה הבעיה, (אף פעם לא היינו חושבים שזאת הבעייה) עשינו ניתוח בעין והכל עבר בשלום היינו נורא לחוצים וקיבלנו את זה מאד קשה, אבל הניתוח הזה נפוץ מאד אצל ילדים ועושים אותו מגיל חודש.... אני ממליצה לך לעשות בדיקת עניים ואני מחזיקה אצבעות שהכל בסדר אשמח לדבר איתך בנושא.... אני עשיתי בדיקה שיגרתית אצל רופא מומחה בכ"ס שהוא גם ניתח אותו.. מאיפה אתם?? אשמח לעזור לך.. הרבה בריאות דיקלה

דיקלה - זה ממש מעניין !!!

הרופאה של זיו סיפרה לי את אותו סיפור !!! היות ונראה לה שלא מדובר בטורטיקוליס, היא אמרה שצריך לבדוק לזיו את הראיה וסיפרה לי את הסיפור שלך, אולי מדובר בשון? אנחנו גרים בר"ג... בכל אופן טוב שעליתם על הבעיה וטיפלתם בה בזמן !!! זו הסיבה שקצת נרגעתי, סך הכל לא מזיק שזיו ייבדק ע"י רופאים. תודה על השיתוף. גאיה וזיו

מקפיצה ומתנצלת על כך מראש

פשוט רק עכשיו קראתי את התגובות והן מאוד מעניינות. גאיה

למעלה