זקוקה לדעת מנוסים.....

../images/Emo45.gif

אני מנוסה
.

זקוקה לדעת מנוסים.....

אני אם לחמישה מלאכים מדהימים, כשהגדול עדיין לא בן 7. מתח תמיד היה בבית והילדים נראה כי התרגלו שכך חיים.... הם צברו דפוסי התנהגות אלימים כמו אביהם ואני החלטתי לשים לזה סוף. בתיכנון היה לפתוח בהליך גירושין שקט, תוך ידיעה שאביהם לא יחסוך ליכלוך, גם לא מהילדים, אבל ראיתי אור בקצה המנהרה... סבלתי כל השנים השפלות ולא מעט אלימות מילולית, אך להרים יד, תמיד היה בשבילו קו אדום מוצהר, בגלל פחד מהחוק (ורק הוא!) במוצ"ש האחרון, הוא איבד עשתונות ותקף אותי..... למזלי, הילדים כבר היו ישנים. כשהזמנתי משטרה, הוא ברח. מאז לא חזר. אני מאז חיה בפחד מזעזע שיופיע לי.... משתדלת שהילדים לא ירגישו. כשהילד שאל על היד החבושה, גימגמתי שקיבלתי מכה. כשהילד שאל איפה אבא, מצאתי תירוץ שהתקבל על דעתו בדיעבד. הגשתי תלונה במשטרה ובקשה לסיוע משפטי. כנראה שיורחק מהבית. אציין שלא פעם בעבר, אביהם אמר להם שניפרד. הוא מעולם לא חסך מהם את מחשבותיו, גם כשהיו שליליים ביותר... אבל כעת, ברגע האמת, איני מסוגלת להפסיק לבכות... אני חולמת על היום שאחרי..... למרות שלקראתי מלחמה לא קלה. אבל הילדים..... איך מגדלים תינוקת בת שנה בלי אבא??? איך מסבירים לבני 2.5, 4, 5.5 ו- 6.5 שאבא כבר לא יחזור?? אם אני לא אספר להם את זה בצורה נכונה ויפה, אביהם ידאג לספר באופן הכי מכוער. את זה אני רוצה למנוע... רוצה להעניק להם חיים נורמלים.... לכפר על הבאתם למציאות כזו כואבת..... רוצה שיגדלו בריאים בנפשם, מאושרים. איך???

../images/Emo201.gifתשובה

במקום שבו את נמצאת, עבורך, ועבור ילדייך, תבחרי בצמיחה, תבחרי במעבר לדירה אחרת, בחיים חדשים, באמונה בעצמך ובילדייך, תבחרי בכן! ולא חלילה בלא!, את תתגברי, את תנתבי את כל המחשבות שלך באיך לשפר את המצב, ואת זקוקה לעזרה של משפחה וחברים, וכל מי שיש לו ביקורת, שיתרחק ממך ולא יפריע לך!!!!!!!!!!!!!!!! הוריי התגרשו כשהייתי בת 4, לפני 32 שנה, אם תרצי תוכלי לפנות אלי במסרים, וגם לקרוא את הסיפור שצרפתי, ואת סיפור חיי מההודעות שלי כאן בפורום. אני שולחת לך כוח ואומץ, היי חזקה!!!

הדסו^ש

New member
אבא - לא בכל מחיר

את שואלת איך מגדלים ילדים בלי אבא, ואני רוצה לומר לך שלפעמים עדיף בלי אבא. עדיף לילדים לחיות בלי אבא שמחנך אותם להתנהגות אלימה ומשרה אווירת מלחמה בבית. לגבי איך לספר להם, הייתי מציעה שתתייעצי עם פסיכולוג בשאלה, ואת יכולה גם שם - בפורום גרושים/גרושות, שם בוודאי שיש אנשים שעברו חוויות דומות לשלך וישמחו לחלוק מנסיונם וגם סתם להיות שם בשבילך. את עוברת תקופה לא קלה, אבל אני מורידה בפניך את הכובע - טוב שאת עושה את מה שאת עושה, הפרידה הזו תבטיח חיים טובים יותר גם לך וגם כמובן לילדים שלך. המון הצלחה!!!

תודה...

כרגע יש נגדו צו הגנה ויש זימון לדיון בבית משפט לעינייני משפחה. הילדים עדיין לא יודעים כלום. פניתי לסיוע של המחלקה לאלימות על מנת לקבל הדרכה בדיווח לילדים זה לא קל...

איך...

באהבה, ובאמונה, וסבלנות, ועם גבולות ובבטחון. ועם עזרה עם צריך, מחברים או מאנשים מקצועיים. ובלי דאגה, כי הם יצאו מקסימים וטובים ובריאים.

אובדת עיצות...

לאחר שבעלי נחקר על תקיפתו אותי, זומנתי לתת עדות נגדית... כך הגדירו זאת בשיחת הטלפון אלי. התייצבתי שם הבוקר, תוך ידיעה שאצטרך לחזור על דברי. אבל...... המציאות טפחה לי על הפנים בכיוון הכי לא צפוי... הוא המציא לחוקרים 2 תמונות בהם הוא מופיע בחצי חיוך ועל 2 זרועותיו אין סוף שריטות....... הואשמתי בתקיפתו ובתקיפת הילד... הקריאו לי את זכויותי כמו לכל נחקר\ת, לקחו טביעות אצבעות ואף שוחררתי בערבות כדי שלא אברח כשאזומן..... הורג אותי לחשוב לאיפה הגיע הראש הקרמינלי שלו... הרי לא נגעתי בו באצבע!!!!! אני זו שהוכתה, אני זו שפניתי ופתאום.... פתאום אני נאשמת על לא עוול בכפי... כאילו לא די בכל השנים שחייתי לצידו, אף כעת אני נאלצת להילחם על חירותי.......... היום לראשונה ילדי ראו אותי בוכה... עד היום תמיד הייתי האמא הכל יכולה. ופתע אני בוכה בלי הפסקה ובלי הסברים... לא רוצה שהם יהיה מעורבים. חשוב לי שימשיכו לחיות שיגרה בלי להיות מעורבים... כ"כ פוחדת.... לבעלי יש גיס שהוא עו"ד פלילי במשטרה, לי לעומתו, יש עו"ד זוטר מהלישכה לסיוע משפטי... ולאחר המקרה הבוקר, העו"ד הודיעה לי שאינה מבינה בפלילים ואינה יכולה לסייע לי.... בסנגוריה הציבורית אמרו שמסייעים רק לאחר הגשת כתב אישום... לשם אני לא רוצה להגיע!!! הוא הודיע לי כבר בעבר, כי יעשה הכל על מנת להוציא את הילדים מחזקתי. שלא יבחל באמצעים כשרים ושאינם... ושלא תיטעו! הוא לא רוצה חזקה עליהם... הוא רוצה דבר אחד! שלא יחייבו אותו בתשלומי מזונות. ואם הילדים יוצאו לאימוץ, אזי הוא פטור.... לא יכולה להבין!! באמת שלא... דבר אחד ברור לי... את ילדי יוציאו ממני לאחר נשמתי!!!!!

למעלה