זקוקה להוראות..

גלגול50

New member
זקוקה להוראות..../images/Emo39.gif

בוקר טוב לכל הסורגים נדבקתי לי לאחרונה בחיידק הסריגה מאחר ואני כרגע בסיום גירודי החלודה (הפעם האחרונה שסרגתי היתה בתיכון ולאחרונה חטאתי בסריגת פונצו שיצא נחמד מאד, אה וגם ליצן)ועם הרבה רצון טוב אני זקוקה לעזרתכן על מנת להתחיל להיות פעילה..: האם מישהי יכולה לעזור: בהוראות לסריגת כובע פשוט לילדה בת 6? לא משנה אם במסרגה אחת או שתיים. הוראות לסריגת שרוולון לילדה בת 6? הרבה תודה ויום נעים גלגול

שרוולון וכובע

או כמו שעשיתי לבתי: מעלים שרשרת בסיס של 70 עיניים. סורגת שורה ראשונה ריבוע מלא, ריבוע ריק. ככה במשך 20 ס"מ. מפצלת סריגה ל-3 ממשיכה לסרוג רק את הצדדים עוד 20 ס"מ. תופרת שרוולים כאילו את הצדדים לגב. עכשיו עוברת לאחד השרוולים בקצה בצבע שונה מצבע הסריגה ועושה 10 שורות שרשראות כאשר כל שורה צומחת בעין אחת. יוצא סלסולים כאלה יפים וזה מקסים. אם את רוצה והילדה גבוהה אפשר את הסלסולים האלה לעשות גם לסיומת הצוואר והגב. לא עושה שרוכים זה נלבש פתוח מקדימה ללא קשירות. כובע לבת 6: כובע בארט. מעלה 6 עיני שרשרת וסורגת לעין שטוחה. שורה 1 בכל עין נכנסת 3 פעמים = 18. שורה 2 בכל עין נכנסת פעם אחת = 18. שורה 3 מכפילה כל עין שניה = 27. שורות 4-6 מכפילה כל עין שלישית. שורה 7 מכפילה כל עין חמישית. שורה 8 מכפילה כל עין שביעית. שורה 9 מכפילה כל עין שמינית. שורה 10 מכפילה כל עין עשירית. שורה 11 תום הכפלות. עכשיו יש לך עיגול שטוח יפה. אם נוצרים במהלך הסריגה קפלים יש לך יותר מדי עיניים וצמצמי. בעיקרון הבסיס כמו סריגת כיפה. אחרי שסיימת את העיגול מפסיקה לסרוג בחצאי עמודים ועוברת לעמודים וכבר אין יותר הוספת עיניים. במשך 3-4 שורות סורגים רק עמודים. מודדים על ראש הילד אם צריך מוסיפים עוד שורות. מחלקים את הסריגה ל-3. לוקחים את החלק האמצעי וסורגים אותו כמו למצחיה. כדי שיהיה קשה יותר אפשר לסרוג בחוט כפול או אח"כ לעמלן קלות. בהצלחה.

גלגול50

New member
תודה ועוד שאלה נוספת../images/Emo13.gif

מה הכוונה לריבוע מלא וריק????? אני לא ממש זוכרת.

הסבר לריבועי קרושה

ריבוע מלא = 4 עמודים. ריבוע ריק = עמוד, 2 עיני שרשרת ועמוד. אפשר גם במקום סתם לסרוג ריבועים מלאים וריקים לעשות איזה שהיא דוגמא בחלק של הגב (תמונה בקרושה מריבועים ריקים ומלאים בהתאמה).

למעלה