זקוקה להכוונה

זקוקה להכוונה

אמי, בת 59 מאובחנת כחולה בדמנציה מסוג LEWY BODY מזה כשנה וחצי. מזה כחצי שנה יש לה מטפלת בשעות היום ואחה"צ אני איתה (גרה בסמוך) עד שאבי מגיע מהעבודה בערך בשש .

לצערי אבי אושפז לפני כשבועיים, והאשפוז הולך ומתארך... מאז יש החמרה ממשית במצבה. הבלבול שלה ממש החמיר. כבר כמה ימים שהיא לא מצליחה להיזכר מי אני
. היא מסתובבת באי שקט כל הזמן. אנחנו איתה כל הזמן, לא משאירים אותה לבד לרגע, אבל ברור לנו שהמצב הזנ\ה לא יכול להמשך. אני עם עם ילדים קטנים בבית ועל סף קריסה. ניסיתי למצוא מישהי שתבוא להיות איתה בלילות, בינתיים ללא הצלחה.. (התחלתי בתהליך להגשת בקשה לעובדת זרה).

אבי לא מודע להחמרה הזאת, אנחנו לא רוצים לספר לו בינתיים כדי לא להדאיג אותו, אבל מצד שני אני צריכה להתחיל להכין אותו למצב החדש. יש למישהו עצות איך לעשות זאת? אני יודעת שזה ישבור אותו לגמרי...
אשמח לכל הצעה , רעיון או עיצה לגבי התמודדות עם המצב....

בחורה יקרה, אין דרך "טובה"

אני מניחה שגם אביך זקוק עכשו לעזרה, כשהוא יחזור הביתה.
אז נראה לי שאת צריכה דחוף עובדת זרה לאמא שלך, גם בגלל מה שאת כותבת שאת כל יום אחר הצהריים שם , ויש לך ילדים קטנים שאת צריכה לטפל בהם ולדאוג להם.
אמא שלך היתה רוצה שאת תדאגי למשפחה הצעירה שלך, כך אני חושבת בתור אישה בת 60, בערך בגילה.
ההחמרה של מצבה של אמא שלך היא מצב נתון ואת לא חייבת לקשר זאת למצבו של אבא, למרות שזה אולי נכון, ולהרגיש תחושת "אשמה".
כל זמן שהוא בבי"ח , תדאגי להביא עזרה הביתה ולומר לו שאתם זקוקים לעזרה כזו, ללא קשר להחמרה במצבה של אמא שלך.
אתם יכולים גם לומר לו שמגיעה לה עזרה כזו ושזה יעזור לה וישפר את מצבה, כל תרוץ יהיה טוב, רק לא לומר לו שמצבה מחמיר, כדי לא להעמיס עליו כשהוא עצמו חולה.
תחפשי עובדת זרה דוברת עברית שכבר נמצאת בארץ ובעלת ניסיון, כך שיהיה קל יותר להכניסה לעבוד בבית מהר.
מאחלת לכם בריאות טובה לכולם ושאביך יחזור בריא הביתה
שמרי גם על כוחותייך ומשפחתך,
פורים שמח, טובה

תודה על ההתייחסות

את באמת צודקת, רק שזה כ"כ קשה... אני יודעת שזה ישבור אותו. החלטנו באמת להתחיל בתהליך לקבלת עובדת זרה ובשר לו על זה רק כשיתחיל להתאושש קצת.

איך מגיעים לעובדת זרה דוברת עברית? התחלנו בתהליך מול חברת כ"א אליה הופנינו ע"י העוסי"ת, אבל בינתיים הם לא ממש יוצאים מגדרם כדי לעזור (מתעסקים בעיקר בניירת, לא ממש מביעים רצון להקשיב).
ניסיתי ליצור קשר גם עם עמד"א לקבלת הכוונה, אבל הם לא עונים לטלפונים. וברעות - אשל אמרו שהם לא יכולים לעזור כי אמא צעירה מדי

חג שמח!

את לא כבולה לחברה מסוימת

אם את מרגישה שהם לא מטפלים כמו שצריך, תפני לחברות נוספות, עד שתמצאי חברה שנותנת יחס ותחפש לך עובדת מתאימה וטובה.
מאיזה אזור בארץ אתם?
פורים שמח
טובה

פשוט חפשי בגוגל

את יכולה לחפש דרך החברות הגדולות ולמצוא סניפים שלהן או דרך חיפוש רגיל באינטרנט.

yekantalisa

New member
מסכימה; לא להתקשר לחברה שנציגיה אנטיפתיים כבר

בשלב הראשוני והגישושי. הייתי מרוצה למדי מתאגיד שעליו המליצו לי כאן, בפורום (רענן העו"ס שהשתדל מאוד ואני מוקירה לו תודה).
לגבי העברית: האם אתם מעוניינים 'לייבא' עו"ז (הזמנה מחו"ל באמצעות התאגיד שעמו תעבדו, לאחר שתעיינו בקורות חיים שיישלחו אליהן ותשוחחו עם מועמדת/מס' מועמדות בטלפון) מחו"ל? במקרה הזה היא ל א תדבר עברית, או להעסיק מישהי שכבר נמצאת בארץ?
האפשרות השנייה מצריכה בדיקה קפדנית בציציותיו/ה. לפחות מניסיוננו, לאחר שההודית התפטרה, החל מצעד קצרצר של מולדבניות שלא היו לרוחי/לא היו אמינות.
בדיעבד זה זירז את המעבר למוסד שבמקרה שלנו הוכח כמוצלח. טפו טפו.

תודה על התגובות

בעיקרון אעדיף מישהי שכבר מכירה את הארץ, עבדה אצל מישהו אחר וכבר מנוסה, ושאולי אפשר גם לקבל המלצות עליה.
מבחינת השפה זה פחות בעיה, אמא דוברת אנגלית.
אני מעדיפה בשלב זה לא לחשוב על מעבר למוסד. מקווה שנצליח לעמוד בזה.

שבוע טוב!

itzikteleguard

New member
סיוע קטן לאמך

שלום לך,

שמי יצחק מנהל קרן התרומות של שירות אשר יוכל להקנות לך שקט נפשי (אני מנוע מלפרסם את שם השירות ובכך לעבור על חוקי הפורום).

רבים מחברי הפורום כבר נעזרו בשירות, כמו כן אנו מקושרים להמון חברות סיעוד.

פרטים אודות השירות ב www.teleguard.co.il

ישנו טופס אשר אוכל לשלוח לך ובו תוכלי להגיש בקשה לקבלת השירות שלנו במימון מלא.

לקבלת הטופס ולכל שאלה את מוזמנת לפנות אלי באופן אישי 052-307-22-21

או במייל [email protected]

itzikteleguard

New member
סליחה- לא לזה התכוון המשורר

השתדלתי כמה שניתן לא להעלות אם שם השירות, אך את שם האתר קצת קשה לנו לשנות

בכל אופן, נשמח לסייע במסגרת הקרן כמה שניתן לחוים ובני משפחותיהם ללא שום התחיייבות מצדם.

(השירות משדרג סלולרי רגיל למערכת איתור ולחצן מצוקה, אשר יצור קשר עם בני המשפחה ללא תלות במוקד)

יצחק 052-307-22-21

תודה, אבל מצבה הוא כזה שגם עם שירות כזה היא

לא תוכל לצאת מהבית בלי ליווי של אדם אחר.

ענתי44

New member
לא תוכלו למנוע מאבא את הכאב

אומנם זה טוב שאתם רוצים לדחות את ההודעה ולאפשר לו להתאושש ולהבריא, ותאמיני לי גם כשאינו מודע להחמרה הוא דואג לה וחושש למצבה. אבל בסופו של דבר תצטרכו לשתף אותו. טוב שתהיה לכם עובדת זרה שתעזור לכם. כי טיפול בחולה הוא קשה, והעובדת תהיה לעזר רב לאמא שלך, כמו גם לאביך ולך. כך תוכלי להגיע לבקר ולא להזניח את משפחתך שזקוקה לך מאוד. אצלנו אחי, שהפך אבא בגיל מבוגר אחרי שנים של טיפולים, לא לוקח חלק בטיפול באמא כמוני וכמו אחותי, משום שיש לו משפחה שזקוקה לו. אבל כשהוא מגיע עם הקטנטנים, זה משמח את אמא. מחזיקה לך אצבעות.

למעלה