זקוקה להמלצתכם- באיזו גישה לבחור (ארוך...)

בקיבם

New member
זקוקה להמלצתכם- באיזו גישה לבחור (ארוך...)

שלום, אני אמא לילד בן שנה ו-5 עוד מעט, שכנראה יש לו club-foot תנוחתי (כנראה כי הרופא לא קרא לילד בשמו). בבית חולים, לאחר הלידה, בבדיקת אורטופד לא נאמר לנו כלום. מכיוון שנולד בחורף, וכל הלבשה שלו נעשתה זריז, אני מודה שלא ממש שמתי לב בעצמי, עד שאחות טיפת חלב הפנתה את תשומת ליבי בגיל חודשיים בערך כי כפות הרגליים פונות פנימה. מיד ניגשנו לאורטופד ילדים, ובמשך 3 חודשים הילד היה עם סד בשתי הרגלים. בהתחלה כל היום ובהמשך רק בשנת הלילה ושנת הצהרים. נאמר לנו לחזור לרופא חודשיים אחרי שהילד הולך יציב, וכך עשינו. בביקור האחרון, נאמר לנו כי כף הרגל פונה עדין מעט פנימה, והבעיה העיקרית היא שעצם השוק מסובבת כלפי פנים, שיש צורך בהמשך מעקב, והחל מגיל שנה וחצי יתכן והילד יצטרף לישון עם מתקן של מוט בין הרגליים. מכל מיני סיבות, הלכנו לקבל חוו"ד נוספת מרופא מומחה יותר (בכוונה לא רושמת שמות, אני לא יודעת אם זה מקובל כאן. אם כן אין לי בעיה לפרט). הרופא הבכיר יותר אמר כי אם היינו מטפלים בגבס ממש לאחר הלידה כף הרגל היום היתה בסדר (too late) ושהכף רגל תישאר מעט כלפי פנים אך הדבר פרט לפן האסטטי לא ישפיע על המשך חייו של בני, ולגבי עצם השוק- אמר שצריך להסתדר מעצמו עד גיל 4. בקיצור: פרט להמשך מעקב לא לעשות כלום כרגע. הוא לא הזכיר את המוט ההוא בכלל! ידוע לכם משהו על זה? במה המוט אמור לטפל? בכף הרגל שפונה פנימה או בעצם השוק (שכנראה שם הבעיה העיקרית אצלנו)? ללכת לרופא שלישי נראה לי מוגזם. אילו הרופא הבכיר היה נוקט בגישה המחמירה היה לי קל להחליט, אבל מכיוון שהמצב הפוך, מצד אחד הגיוני להקשיב לבכיר. מצד שני זה לבחור בפתרון הקל יותר, השאלה היא אם הוא הנכון יותר?! אני רוצה לעשות מה שהכי טוב לקטנצ'יק ולא יודעת להחליט!!!! אשמח לשמוע מנסיונכם. תודה, ושבוע טוב.

זהבה29

New member
לגבי ההמלצה.

זו החלטה באמת קשה. לא רשמתם היכן אתם גרים אבל אני מתוך ניסיון הייתי סומכת לחלוטין על חוות הדעת של ד"ר אנגל ברוטשילד(הוא מנהל את המחלקה האורטופדית ויש לו מרפאה פרטית בכרמל). אני סומכת מכיוון שבילד השני הוא אמר לי לא לעשות כלום והוא צדק,והיום עם מעיין הוא לא ויתר ומאוד החמיר על ההמלצה שלו תוכלו מאוד לסמוך. חשוב לבחור בדרך הכי נכונה היא לא בהכרח בדרך הקשה. כשאתם הולכים לחוות דעת נוספת נראה לי חשוב שכן תשאלו בסוף לגבי המוט ותבקשו הסבר מפורט לגבי ההשפעה של הליך כזה. אם אתם גרים באזור אחר אתם תקבלו המלצות נוספות. (כאן בפורם)תמשיכו לעדכן ,בהצלחה זהבה.

בקיבם

New member
אכן ד"ר אנג'ל- מאוד עזרת לי

ד"ר אנג'ל הוא זה שהמליץ לא לעשות כלום ורק להישאר במעקב. כמובן שאני אעבור אליו ומעכשיו שהוא יהיה הרופא המטפל. המון תודה.

לא יודעת בדיוק איך להתחיל לעזור לכם...

אבל אנסה... קודם כל ברוך הבא, דבר שני, את צריכה להיות שמחה שזהו קלאב פוט תנוחתי. וכמו כן, אני שמחה שזה לא יותר מידי בולט, חשוב שלא תאשימי את עצמך במצב שלו כי כנראה כך הדברים היו צריכים להסתדר. הסיפור שלך די מזכיר לי את הסיפור שלי ולכן נדמה לי שאת מטופלת בתל השומר שלא תמיד תמימי דיעים לגבי שיטת הטיפול וגם אצלנו, כיום בגיל 4 וקצת,עדיין נשארו לנו שאלות וגם כפות רגליים שפונה כבננה... אם זה לא יסתדר מעצמו, נאלץ ללכת לניתוח אבל כמובן לפני כן, נתייעץ הרבה. אני מציעה לחפש אורטופד טוב כאן בפורום או בכלל שמבין בקלאב פוט כדי שייתן לך חוות דעת שנייה ואז תוכלי להחליט לפי האינטואיציה האמהית שלך מה לעשות, ואני מאמינה שיש לך... אם תרצי פרטים נוספים, כולנו פה!!! תרגישי חופשי בהצלחה אורית

אנגלה3

New member
אני הייתי הולכת לרופא נוסף

כשמדובר בילדים שלנו שום דבר ממש לא מוגזם מידי, ואם את עדיין לא רגועה גם אחרי הדיעה השנייה, אז לכי לעוד רופא עד שתרגישי בטוחה ושקטה שקיבלת את כל התשובות לשאלות שלך (כך לפחות אני הייתי עושה). לא כתבתם מהיכן אתם בארץ, וגם לא ציינת לגבי המוט, על איזה מתקן מדובר ואיפה הוא ממוקם ברגליים, אם מדובר במוט שמותקן על נעליים הרי שמדובר בדניס בראון וזה נועד לשמור על התיקון של כפות הרגליים, לשמור על הזוית הנכונה של כף הרגל. תנסי לפרט קצת יותר לגבי המוט. אם תרצי אשמח להפנות אותך לרופא שמטפל בנו, שולחת לך במסרים את מספר הנייד שלי. בהצלחה והרבה בריאות

בקיבם

New member
מדובר במוט במתחבר לנעליים

מעבר לזה אני לא יודעת. אנחנו מאזור הצפון, ולכן מטופלים על ידי רופאים בחיפה.

אנגלה3

New member
אז מדובר בדניס בראון

כנסי קצת למאמרים בפורום ולאתר של ד"ר פונסטי - יאיר את עינייך לגבי הנעליים. בכללי הנעליים עם הבר נועדו לשמור על הזוית הנכונה של כפות הרגליים, לפי הפרוטוקול של ד"ר פונסטי הנעליים באות אחרי הגבסים והניתוח, הילד צריך לנעול אותן 23 שעות ביממה עד גיל עמידה, ובגיל עמידה מפחיתים בשעות בהדרגה, הרופא שלנו מפחית מ-23 שעות ביממה ללילה בלבד, לא בהדרגה, וכך עד גיל 3 ויש שאומרים עד גיל 4 וכל זה כדי שלא תהיה נסיגה והתיקון ישמר. אני ממליצה לך לפנות לרופא שהייתם או לגשת לייעוץ נוסף ופשוט לקבל תשובות לכל השאלות שיש לך, את אמורה להיות רגועה, שקטה ושלמה עם הטיפול, הקשר בין ההורים לרופא המטפל חשוב מאוד - שהרי אנחנו קשורים אליו עד שהילדים שלנו יגיעו ב"ה לגיל 18 (עד סוף הגדילה), וכמובן לקבל תשובות לכל השאלות שלך. חוץ מזה יש לנו את הפורום המבורך הזה, "נצלי" אותו.
בהצלחה אנג'לה

sigis7

New member
קצת להרגיע../images/Emo24.gif

אשתדל בקצרה:לשניים מילדי, לפני הקטנה שיש לה ק"פ שגובס וכו' היו ואני מדגישה היו,כפות רגליים הפונות פנימה. אצל האחד הבעיה היתה ככל הנראה בעצם השוק ונאמר לנו באלין ירושלים שברגע שילך הכל יסתדר וכך אכן היה.אני בנוסף עיסיתי לו עצמאית את הכפות מה שאין לי מושג אם עזר או לא, אבל לילד יש רגליים ישרות טפו טפו
. לבת הבעיה היתה חמורה יותר,ובגיל כמעט ששה חודשים רצו להתחיל בגיבוס ומסיבות שונות ולא אכפת לי להסביר במסר החלטתי שלא.עד לפני כחודשיים הבהונות שלה פנו כלפי פנים, מה שנותר מכפות רגליים שפנו כלפי פנים,ועכשו גם זה ב"ה חלף, כמו שכותבים במאמרים שזה בד"כ חולף עד גיל 6-7. העובדה שאצל הקטנה היה ק"פ כזה שדרש גיבוס, ניתוחון ונעליים והיה ברור שלא יסתדר עם פיזיוט' ונעליים טובות וכו' ואצל האחרים לא כך היה, מראה שכנראה שהרופאים מבינים במה שאמרו לך. אם את מספרת שזה ד"ר אנגל שאני לא מכירה אותו ואומרים לך שהוא טוב, ושיש מקרים שהוא כן מטפל בהם (ק"פ לא תנוחתי) הייתי נרגעת, אבל אם את באמת מרגישה לא שלמה עם עצמך לכי לשמוע חוות דעת נוספת זה שווה המון, ולפי מה שכותבים כאן, יש רופאים טובים בצפון, ובטח יש כאלה שיכולים להמליץ לך יותר ממני.(בכ"ז יצא ארוך, סליחה...)

פרלמנים

New member
מסכימה עם כל מילה

שסיגי ושכולם כתבו. אם יש צל של ספק אז צריך לראות רופא נוסף. קיבלתם המלצה על דר' אנגל, ואכן הייתם מרוצים ממנו אז תמשיכו אצלו. כאמור,לסיגי (sigis7) יש ניסיון עם ק"פ תנוחתי אז הייתי מתכתבת איתה במסר ומקבלת ממנה חיזוקים, כמו שהיא התחילה לפרט כאן. בהצלחה וסליחה שאין לי איך לעזור יותר... ג'סיקה

למעלה