זקוקה להסחת דעת

littlerunaway

New member
זקוקה להסחת דעת

נרשמתי ללימודים לאוקטובר הקרוב. בגלל ההרשמה המאוחרת (נרשמתי לפני קצת פחות משבועיים) הסיכויים לי להתקבל לעדיפות הראשונה לא טובים (לעדיפות השנייה כבר התקבלתי לפני כך שלמשהו אני אתקבל בסוף). ובנוסף לזה נראה שאני אשאר גם בלי מעונות ומעט מאוד זמן למצוא דירה במקום.
מכל הסיבות האלה אני כל הזמן מבואסת/מודאגת וחושבת על זה בלי סוף מה שלגמרי הורס לי את המצב רוח...
אני צריכה קצת עידוד ומשהו שיסיח את דעתי מהעיניין (אני אמורה לקבל תשובה לגבי הלימודים בשבוע-שבוע וחצי הקרובים, ולגבי המעונות...אלוהים יודע).

Kurama

New member
אני לא כ"כ במצב רוח לעודד אבל

כשאני עצוב/בלי מצב רוח/מדוכא(מה שקורה לעתים תכופות מאוד) אני צופה בקומדיות. המפץ הגדול, גינטאמה(לבעלי הומור הזוי) למשל..

Optimistic Girl

New member
אני מבינה לליבך

אני גם עוד לא נרשמתי ללימודים סמסטר א 2013 שלי, כי מחכה למלגה

כמה דברים לעשות:
קודם כל-לא להתפשר על עדיפות שניה אם זה לא מעניין אותך, בתואר ראשון את תבלי 3 שנים מחייך, אני נגד פשרות -אלא רק ללכת בעקבות האהבה שלך לתואר.

דבר שני,
תעני לעצמך-
מה זה יתן לך לדאוג?

תצאי יותר לבלות עם חברים/עם חבר
תעבדי
העיקר שתעסיקי את עצמך

ותתחילי להאמין:
ש-נסים קורים !

ואם לא מעונות, אז תתחילי לחשוב על אופציה של שכירות עם שותפים בעיר.

littlerunaway

New member
היי

השאלה היא אם אני לא מתקבלת למה שאני רוצה בעדיפות ראשונה, מה אני עושה הלאה? לדחות את הלימודים בעוד שנה זו לא אפשרות (גם כי אני אוטוטו בת 28, גם כי הפסיכומטרי שלי יהיה פג תוקף שנה הבאה, גם כי נשבר לי מהעבודה הנוכחית שלי אבל אני לא אעזוב אותה כי התנאים, האנשים והמשכורת סבבה וגם כי נמאס לי לגור בבית). העדיפות השנייה לי לא כזאת נוראה אבל הרפה פחות פרקטית וגם הלימודים יקחו 4 שנים ולא 3.
לגבי המגורים, אם היה לי זמן לא הייתי דואגת כל כך. אבל יהיה לי בערך חודש, אולי קצת יותר. ואין לי מושג איך מוצאים דירה בזמן קצר בחיפה כשאני גרה באשדוד (רק הנסיעות הלוך ושוב זה איזה 100 ש"ח כל פעם, שלא נדבר על זמן וימי חופש).
חברות כבר לא גרות קרוב, סטודנטיות בעצמן, החבר חזר לארה"ב והפך רשמית לחבר לשעבר (למרות שהכל הלך ביננו כל כך טוב מה שמבאס פי שניים). מהעבודה כבר נשבר לי ואני סופרת את הימים לסוף (יותר נכון, הגלקסי שלי סופר בשבילי, עוד 49 יום).
אני מרגישה שאני על הקוצים, בודקת 10 פעם ביום מה מצב ההרשמה שלי באינטרנט (יש לי זמן פנוי בעבודה)...
אוף! נמאס! אני פשוט יודעת ששום דבר לא יילך בסוף כמו שאני רוצה...

Optimistic Girl

New member
תראי

דעתי הלא מקצועית היא,

מההודעות שאת כותבת,
שההחלטה שלך היא חפוזה,
האם אפשר לשאול מתי את החלטת ללמוד לתואר ראשון?
השנה? החודש?

האם יהיה לך תקציב למעונות או להשכיר דירה?

בקשר לעדיפות השניה,
ההחלטה היא שלך, אלו החיים שלך,
בסופו של דבר הבחירות שאנו עושים משפיעות עלינו לטובה או לרעה...

littlerunaway

New member
תקציב זה לא הבעיה

היו לי שנתיים וחצי לחסוך וכרגע יש לי קצת יותר מ100K שחסכתי בדיוק למטרה הזאת.
מתי החלטתי ללמוד לתואר ראשון? מתישהו לקראת סוף שנה שעברה, ככה שהיה לי מספיק זמן להתבשל בעיניין (חשבתי על לימודים כבר כמה שנים אבל אף פעם לא היה לי משהו ספציפי בראש).
החלטתי להחליף מסלול גם בגלל עיניין של פרקטיות (מה לעשות, אני בחורה מציאותית, צריך לממן איכשהו את הטיולים לחו"ל שאני כל כך אוהבת) וגם בגלל תואר שפסלתי מראש בלי לבדוק אפילו, ועכשיו אחרי שבדקתי וחשבתי על זה הוא נראה לי הרבה יותר מתאים אז החלטתי לנסות לעבור. הבעיה שאני גבולית מבחינת הסכם בגלל ההרשמה המאוחרת אז זה לוקח זמן, ואני מתחרפנת!!! אני מהדאגניות, לא יכולה להפסיק לחשוב על זה.

Optimistic Girl

New member
מבינה אותך

אני בדעה שצריך ללמוד תואר שאוהבים
הנה אני למשל לומדת B.A בפסיכולוגיה, למרות שאין מה לעשות אחרי תואר הראשון הזה,
אני לומדת בכל זאת, פשוט כי זה מעניין אותי וגם כי אני יודעת שאני אמשיך לתואר שני.

תלמדי מקצוע שיהיה לך 'קל'
מה הכוונה בקל? הכוונה שכשאת תלמדי אותו, גם אם לפעמים יהיה לך קשה, את ממש תואהבי את חומר הלימוד ! זה יעלה לך את המוטיבציה!

ובקשר ללחץ,
זה יעבור לך
כמו כל דבר שעובר
לחץ מיום הראשון בצבא,
בתחילת התיכון החדש,
מכל דבר חדש יש לחץ...
זה עובר

בנתיים תנסי לבלות קצת עם חברות <תהני מהחופש כל עוד את יכולה, כי בתואר חורשים הרבה
>

littlerunaway

New member
אני לא כמוך

אני לא מסוגלת ללכת ללמוד מה שאני אוהבת אם אין בזה עבודה. פשוט כי אני מעדיפה עבודה שהיא בסדר פלוס עם משכורת סבירה פלוס (שתאפשר לי לעסוק בדברים שאני אוהבת בזמני הפנוי) על פני סיום תואר שאין מה לעשות איתו ואז להתקע עם "סתם" עבודה שאני בכלל לא אוהבת כי לא מצאתי עבודה במקצוע שלמדתי.

אגב, הלחץ הוא לא מהלימודים אלא מכל מה שלפני. כל הבלאגן של הקבלה והמעונות, זה מה שמלחיץ אותי. לפני שהחלטתי להחליף מסלול הייתי רגועה לגמרי.

Purple Mushroom

New member
בשנתיים וחצי חסכת יותר מ100Kש"ח?

איך הצלחת?
אני תוך שנתיים וחצי, בגיל 29, או גיל 30 חסכתי מקסימום 5 אלף.
ועכשיו חוסך כבר יותר מ-4 וחצי שנים, ועדיין לא הגעתי ל 50 אלף.

מה גודל ההכנסות שלך היו, שחסכת סכום כזה

littlerunaway

New member
גרה עם ההורים

משכורת שהתחילה מ- 5800 (נטו) ולפני כמה חודשים עלתה ל 7300 ש"ח. עוד 12K נשאר מהפיקדון הצבאי (שהשתמשתי בו פעם ראשונה כדי לשלם מקדמה על שכר לימוד). וזהו בערך. יכלתי לחסוך עוד לפחות 20-25K אבל אני חובבת קניות וגם הייתי בחו"ל 4 פעמים בזמן הזה.

Purple Mushroom

New member
אה , אוקי

אני כבר לא יכול לגור עם אמא שלי. ואף פעם לא היו לי משכורות כאלו. ראוי להשראה. גם אני רוצה ! .(משכורת יותר גדולה).

littlerunaway

New member
אתה מוזמן לבוא להחליף אותי

אני בדיוק עוזבת את העבודה עוד קצת יותר מחודש והם מחפשים לי מחליף.

Purple Mushroom

New member
שלחתי מסר, אבל יש בעיה, (אני בעייתי), יש איתג

יש איתגור, (אני מאותגר). אפשר בשכר יותר נמוך? שלחתי. נראה מה יקרה. אני גם בן אדם אופטימי, וחולם בגדול. (מהפכה של אהבה וכזה)
.
תודה רבה ! :). בכל מקרה. הודעה טובה , אהבתי
... =] ...

al19

New member
אני כל כך כל כך מבין ...

וזה מבאס
ואין מה לעשות
והנקודה היא שזה נכון , זה מבאס בגל סיבה מוצדקת.
אין מה לעשות בנידון,
פשוט לנסות לראות את החצי כוס המלאה ? אולי לדבר עם חברים
להקיף את עצמך עם כמה שיותר אנשים ולצאת כמה שיותר .. מהבית ולהשתדל לא לחשוב על זה.. לנסות לשמור על עצמך עם חברים ועם אנשים כל הזמן ...וכל הזמן להיות עסוק
אין ממש פתרון קסם מצטער :(

Purple Mushroom

New member
+

הסחת דעת? לא כ"כ הבנתי.
אבל ניסית פעם את האפליקציה של עיר הדרקונים |דרקון|. בשנת הדרקון? (2012)? מומלץ לשחק פעם ב12 שנים בפייסבוק
.

littlerunaway

New member
טוב אז אני חוזרת לעידכון קטן

והתייעצות נוספת.
לא התקבלתי בסוף למה שרציתי. מכיוון שהתואר נפתח פעמיים בשנה החלטתי לנסות בסמסטר אביב שוב, פעם אחרונה (גם ככה אחרי זה הפסיכומטרי שלי יהיה פג תוקף כבר, ובחייאת, אני עוד מעט 28).
אז מה עושים עד אז? למרות שאני מתה לעזוב את העבודה אני אשאר פה עוד סוף ינואר. אבל אני עדיין גרה בבית עם ההורים ונמאס לי!!! אני צריכה עיסוק/תחביב כדי לבלות כמה שפחות זמן בבית אחרי העבודה ובסופ"שים. למי יש רעיון?

Optimistic Girl

New member
בילויים

הכי טוב זה הופעות החינמיות שהעיר מציאה בקיץ

לבלות עם חברות...

ים בטן גב

אממ מה עוד?
זהו בעצם, ככה הזמן יעבור לך במהירות!

אגב מותר לדעת לאן את חולמת להתקבל?

littlerunaway

New member
האמת התכוונתי למשהו

קצת יותר...המממ...פרודוקטיבי. כל החברות שלי סטודנטיות וגרות בערים אחרות. בעייתי.
אני מניחה שאת חודש פברואר אני אבלה אי שם בחו"ל (הלימודים מתחילים במרץ)ולקראת סוף ספטמבר יש לי עוד טיול קטן של שבוע. חוץ מזה צריך למלא את הזמן שלי במשהו.
"חולמת" להתקבל למדעי המחשב בטכניון. הייתי קרובה השנה אבל בגלל שנרשמתי ממש מאוחר נשארו מעט מאוד מקומות. בסמסטר אביב לפי מה שהבנתי יהיו לי יותר סיכויים. זו גם ההזדמנות האחרונה כי אחרי זה הפסיכומטרי כבר פג תוקף (כן כן, עשיתי אותו לפני 10 שנים).

radio active

New member
למה לא להתחיל להכנס לתוך הלימודים?

ללמוד באופן עצמאי, הכוונה.
יהיה לך יותר קל אח"כ בלימודים עצמם, וזה גם יעביר לך את הזמן...
או למצוא עבודה נוספת/אחרת?

או סתם לעשות משהו עם עצמך עבור עצמך...לפתח תחביב שאת נהנת ממנו ועד כה לא היה לך פנאי אליו..

littlerunaway

New member
חשבתי לעשות את זה

יש הרצאות בוידאו מהאתר של הטכניון, רק שכמעט כל הקורסים שאני צריכה, לפחות לסמסטר ראשון, לא זמינים מחוץ לטכניון. אני לא ממש יודעת איפה לחפש קורסים מסודרים כמו שם.

למעלה