זקוקה להתייעצות על אימוץ חתול

ליאתו2

New member
זקוקה להתייעצות על אימוץ חתול

אנחנו משפחה שאוהבת חיות. גרים בבית על קרקע עם גינה קטנה בשכונה שקטה.
תמיד גידלנו ביחד כלבה, תוכי מדבר שמסתובב חופשי בבית וחתול.
אין אפשרות להשאיר את החתול רק בבית כי הדלת והחלון נפתחים בכל פעם עבור הכלבה והילדים.
כך שהחתול נכנס ויוצא מהבית לפי רצונו.
אתמול נדרס החתול שלנו כשהוא בן 3 בלבד!
החתול שלפניו גם כן החזיק 3 שנים וזו שלפניו גם היא נדרסה לאחר 3 שנים...
החתולים אצלנו תמיד מקבלים חיים טובים, בריאים ומלאים באהבה אבל - קצרים!
הכביש בכלל לא סואן. זהו כביש של שכונה קטנה ובכל זאת בכל פעם - כאב לב ואבל גדול.

האם נכון בכלל שנאמץ חתול חדש? או שבית שלא יכול להחזיק את החתול בפנים ללא יציאה לא יכול להחזיק חתול?

אנא, ייעצו לי מה לעשות...

LILI1234567

New member
נשמע שעדיף לוותר..

בטוחה שהוא מקבל המון אהבה אבל כנראה שזה לא מסתדר, לא בקטע שיפוטי אבל אצלנו יש 15 חתולים בגינה ואף אחד מהם לא נדרס כבר המון שנים, כנראה שהם צריכים לגדול כדי לסגל לעצמם אמצעי זהירות והמיקום שלכם למרות הכל בעייתי וזה לא הגיוני לאמץ חתול עם סיכויי תמותה כאלה גבוהים.. למרות האהבה הגדולה.

ליאתו2

New member
ומצד שני כל כך הרבה חתולים בעמותות

רוצים בית חם... ויש לנו המון חום ואהבה לתת...
תודה על התשובה הכנה

Bogen2

New member
לדעתי

בית עם גינה ומשפחה אוהבת עדיף לחתולים שנשארים בכלובים כל חייהם, או יורדים לפינות האכלה ברחוב, רק כי לא היו מספיק בתים עבורם. מדובר בעיקר על בוגרים. זאת אני יודעת היטב מעדויות של מוסרים רבים.

אולי נסו למצוא הפעם חתול שבאופיו הוא פחות שובב, יותר שקט ו"פלגמט", שירצה להישאר יותר בבית.

חשוב שתסבירו למוסרים בצורה כנה את עבר החתולים אצלכם. לא כל אחד יסכים למסור לכם. אני למשל אישית, תמיד מעדיפה למסור לדירות בגלל זה, אבל מאמינה שיימצא החתול שיעדיף בית אוהב אצלכם, למרות הסכנה בחוץ, כשהאופציה היחידה העומדת לרשותו למשל, היא פינת האכלה ברחוב.

בהצלחה!

היי. אני מסכימה עם 2 הדעות שמעליי אבל

נוטה להסכים יותר עם הדעה השניה.
לדעתי עדיף לספק לחתול בית חם והמון אהבה כאשר יש בכך סיכון מאשר להשאיר אותו בעמותה.
אם החלטתם כן לאמץ חתול בסוף, את מוזמנת לחזור לכאן עם קריטריונים ואני אעזור לך למצוא חתולים פוטנציאליים.
בהצלחה!

ליאתו2

New member
הלב מבקש לאמץ עוד חתול...

אבל מאוד פוחדת עליו.
אני אספר קצת על הבית ואולי תמצאו חתול/ה שמתאימים.
זה בית על קרקע עם גינה קטנה.
בית עם 2 ילדים, לא קטנים מאוד שיודעים לכבד ולטפל בחיות. הבית ערוך לחתול. יש מדף גבוה לחתול שהכלבה לא תגיע לאוכל ולמים שלו. מותר (ומומלץ) להכנס למיטות, על הספה ולהתלטף.
יש וטרינרית מדהימה (טלי שטיין מפתח תקוה) שמטפלת בכל החיות שלי תמיד באהבה וגם עוזרת לי עם חתולי רחוב כשאני זקוקה לה.
יש בבית כלבה (מצער בעלי חיים ברמת גן הנהדרים). היום בת 9 חדשים. בגודל - גדולה . מאוד מאוד נמרצת. רוצה כל הזמן לשחק. לועסת נעליים, גרביים קירות. נזק רציני
.
עם החתול הקודם היא כל הזמן שיחקה. לפעמים הוא שיתף פעולה ולפעמים הוא הדף אותה. גם כשהוא הדף אותה היא המשיכה והמשיכה... במצב כזה הוא היה בורח למקום גבוה או יוצא החוצה.
חשוב לי לציין שאין בה גרם אחד של רשע. הכל ממשחק ומשמחה. היא לא נושכת ולא מסוכנת.
יש גם תוכי מסוג סנגל. רוב הזמן התוכי חופשי ומטייל על כתפי בעלי הבית ולפעמים גם יורד לרצפה ומטייל בין החיות. הוא עלול לנשוך.

אז אתם כבר מבינים שאני מדברת על חתול/ה שמה שחשוב בו זה האופי. שמתאים לבית עם גינה. שיסתדר עם כלבה צעירה ואנרגטית (מוזמן גם לשחק איתה) ולא יטרוף את התוכי.

מסובך...

אז בצירוף של חתול עם אופי פחות שובב כמו שהוצע

בהודעה הקודמת, נניח שאת מחפשת חתול בוגר שיסתדר עם כלבים?

ליאתו2

New member
לא משנה מאוד גור או בוגר

אני לא יודעת אם יש דבר כזה בכלל...
חתול שיודע להסתדר עם החוץ והכביש - זה אפשרי? יש חתולים שיודעים לחצות כביש?
ואשמח גם אם יסכים להיות חבר של הכלבה החמודה שלנו. לקפוץ ולהשתולל איתה.
ובתוך כל זה שלא ישכח לבוא אלינו לליטופים וחיבוקים ולא לטרוף את התוכי...
קיים דבר כזה? או שזה חלום...

חתול שמסתדר עם כלבים והוא גם מתלטף ואוהב זה

ממש לא חלום, זה בהחלט קיים.
אבל חתולים שיודעים לחצות כביש לא נראה לי שזה קיים...
אולי חתול שרגיל לחיי חוץ כן, אבל לא נראה לי שעמותה יכולה לספק לך מידע כזה על חתול לפני שאת מאמצת אותו. הם לא יכולים לדעת איך הוא מסתדר בחוץ.
אני בכל זאת יכולה לחפש לך חתול מתלטף כלשהו שמסתדר עם כלבים, ותרגילי אותו בהדרגה לחיי חוץ.
מה את אומרת?

ליאתו2

New member
אשמח להמלצות על חתולים מתלטפים

הילד היה רגיל לישון בכל לילה עם החתול הקודם ועכשיו זה כל כך חסר...

אז הנה ניסוח מחדש:
משפחה + כלבה מחפשים חבר חדש מהזן החתולי.
הוא צריך להיות מלא אהבה שמאוד אוהב לשבת על הברכיים ולהתלטף וגם להנות ממשחקים עם כלבה מתוקה ושובבה (בת 9 חדשים).
הבית על קרקע. החתול יוכל לצאת ולהכנס לבית כרצונו.

נגה שץ

New member
האם אימוץ חתול עדיין על הפרק ??- יש לי חתולה

מקסימה שזקוקה מאוד מאוד לבית שיאהב אותה. יודעת להסתדר גם בפנים וגם בחוצ. אני נוסעת ללמוד בחו"ל ואין לי אפשרות לקחת אותה. כתבי אם כבר מצאת ...ואם אתם עדיין מעוניינים. תודה .

למעלה