זקוקה לטיפים איך להמשיך ולהחזיק מעמד

isola bella

New member
זקוקה לטיפים איך להמשיך ולהחזיק מעמד

שלום לכם/ן

קצת רקע עלי:
שמי איזולה, אני סינגלית בת 41 שחיה לבד במרכז הארץ, בדירה ישנה שקניתי ושיפצתי עם עזרה של ההורים (לא משלמת כבר משכנתה:), אין אוטו.
עד כאן הכל טוב ויפה.
אני אקדמאית מתחומי מדעי חברה ורוח שעשתה ב 2004/2005 הסבה מקצועית להנהלת חשבונות סוג2 (הספקתי לעבוד בזה רק חצי שנה כמחליפה למישהי בחופשת לידה)
וחשבות שכר = עבדתי במשרד רואה חשבון בין 2006 ל 2007 ומאז שנת 2008 (מזה חמש שנים בדיוק) אני עובדת כמדריכה בבית תוכנת שכר עבודה.
כאן מתחיל ה'סיפור' שלי.
אני עובדת מזה חמש שנים בשירות לקוחות שמתקשרים לבית התוכנה ומבקשים הדרכה על התוכנה + לקבל הסברים על החישובים שלה. זו עבודת 'שירות לקוחות' לכל דבר
("רק" שלשמחתי לא סופרים לנו את השיחות...). בשנתיים האחרונות אני מנסה לצאת מבית התוכנה למקום אחר (משרד, חברה?) ופשוט לא הולך לי...ואני הולכת וממשיכה להישחק הולכת ונשברת.
כמו כן אני מגלה לתדהמתי שכיוון שלא עסקתי בפועל ב'תקתוק תלושי שכר' אלא אני רק מייעצת הרבה פעמים איך להכין אותם משרדי חב' כ"א והשמה לא כל כך 'סופרים' את הניסיון שלי
(במשרד רואי חשבון בו עבדתי סגרתי כ 500 תלושים בחודש כולל עבודה מורכבת על חברת הייטק שהעסיקה 120 עובדים). הנסייון של המשרד רואי חשבון = כנראה נסייון שנרכש מזמן מזמן,
ובינתיים בעבודה אני הולכת ונשברת (לעזוב בלי שמצאתי עבודה לא בא בחשבון. אני גם חיה לבד גם בת 41 מה לעשות
), אתמול (שוב) הגעתי למצב שאסור לי להיות בו, טרקתי ללקוח טלפון בפרצוף
נשברתי אחרי 70 שיחות...בפעמים אחרות אני נהיית 'מגעילה' ללקוחות בטלפון (ואני בן אדם שנורא שונא לפגוע באחרים ו/או לא לדבר יפה).
המנהלת שלי לפעמים מגבה לפעמים לא (תלוי במצב רוח שלה, ולא אני לא מדברת על מקרים בהם אני 'טורקת' טלפונים).
השאלה שלי אליכם בעצם היא מה אתם מייעצים לי לעשות כדי לא להגיע למצב של טריקת לטפונים? איך לעבוד על עצמי שזה לא יקרה שוב?
אל תמליצו לי לחפש עבודה, כי את זה אני ממשיכה לעשות... .

בברכה
איזולה בלה

isola bella

New member
תוספת

אני מתחילה בסוף מרץ ללמוד תוכנת פריוריטי כדי לרכוש ידע מעשי בתוכנת הנהלת חשבונות... .
נסייון=ניסיון
לטפונים=טלפונים.

איזולה בלה

naty3

New member
כמה הצעות

שימי לידך קנקן מים+כוס בתחילת היום. מים מרגיעים.
אפשר גם לספור עד 10 - תגידי ללק' שאת בודקת משהו, שימי אותו על "השתק", תנשמי עמוק ותספרי כמה שניות בלב. זה מרגיע.

תזכרי שהלקוח הנוכחי לא אשם שלק' אחרים עצבנו אותך.
תחשבי איך את תרגישי כשתתקשרי לחברה כלשהיא ותפלי על נציג עצבני...לא נעים, נכון?
האם יש אפשרות למשל לשלוח ללקוחות "שאלות נפוצות" במייל? זה יכול להוריד מעט את כמות השיחות.

האם את יכולה לקחת הפסקה מידי פעם של 10 דקות?
אולי אפשר להציע ללקוחות בנתב הקולי (אם יש כזה) לשלוח את השאלות במייל, מה שיקל עליך (או להציע להם את זה בשיחה, אם אפשרי)

תמיד יהיו את הלקוחות שמבינים מהר יותר ואת אלו שמבינים לאט יותר.
האם ההדרכה ברורה לך, כך שאת מעבירה אותה ללק' בבירור?
אולי יש מקום לשפר או לפשט את ההדרכה?

בנוסף לעצות של נתי

אני הולכת לכיוון של סיוע במציאת עבודה במקצוע שלך: נסי למצוא עבודה בהנהלת חשבונות במשרה חלקית בשכר סמלי, אפילו בתור פרילנס או כסיוע לעסק עצמאי. את יכולה לנסות להיעזר בחברות השמה רלוונטיות שתסבירי להן את הבעייתיות שלך ותשאלי אם זו אופציה ריאלית שיוכלו לסייע לך בה, ואני חושבת שכדאי שתשאלי בפורום עבודה ועסקים מהבית - אני מניחה שבעלי עסקים כאלו ישמחו על האפשרות להיעזר במנהלת חשבונות מנוסה בעלות פחותה, ובתמורה יתנו לך המלצות בעתיד.

אפשרות נוספת נחמדה לא פחות היא להתנדב בארגון כלשהו כמנהלת חשבונות, כך יהיה לך ניסיון נוסף + המלצות.

isola bella

New member
מקרב לב ל נתי3 ול אשת מרציפן

אני אדפיס לי את העצות שלכם ואפילו אקח אותן איתי לעבודה

איזולה בלה

ivgy1980

New member
את צריכה למצוא לעצמך עיסוק מתאים!

http://www.erniezelinski.com/Books.html
אולי איזה ספר מאלו ייתן לך רעיונות....

בכל מקרה, אני אמנם צעיר ממך בעשור, אך מתמודד עם אותה השאלה: כיצד למצוא את העיסוק הבא?
אולם אין ספק שאמור להיות לך קל בהרבה - לעומת נשים נשואות עם בעל, ילדים, משכנתה ומחויבויות אחרות.

תחשבי על מה את אוהבת לעשות בכייף, מה היית עושה תקופה גם ללא תמורה (במצב קיצוני) - ולראות איך מלבישים על זה עיסוק עצמאי ו/או משרה כשכירה.
בגדול ובמצב התעסוקתי של היום, שבהחלט לא ישתפר בשנים הקרובות - בהחלט עדיף לך לבנות לעצמך עיסוק עצמאי מתאים!

מאוד מבינה לליבך ...

אני חושבת שהתסכול שלך יושב על זה -שאינך רואה עתיד ואופק
כאילו סגורה בפינת ,אני לא מוצאת עבודה אחרת,מנפים אותי (אולי )גם בגלל הגיל ,אני לכודה בזה שצריכה להתפרנס (לבד )
והפינה הזאת - המחשבה שכאילו תאלצי להשאר בעבודה שאינך רוצה ....זה מה שמשגע אותך ,וגורם לך לטריקת טלפונים.

מעבר לעצות המצוינות שניתנו כאן
הייתי מציעה לך,להתמקד בעתיד
להתמקד במה שאת רוצה ,לאן את מכוונת ,מה יעשה לך טוב.

לא להתייחס למה שקורה בשטח כרגע
להתייחס למה שאת רוצה

ולא להקשיב ל"קולות הרעים " (פנימיים או חיצוניים )

יש עתיד -כשאנו מחליטים שיש עתיד....

סוד קטן...כשאני החלטתי לא "לתרום" יותר ממי שאני למקומות שמרווחים מליונים כשאני מרוויחה אך לא בערך שאני אמורה להרוויח (הייתי מלונאית משרה בכירה ,ירקתי דם,שמעתי הייטב כמה אני מבריקה ,ואחרת ,ובלעדי לא היו מגיעים לאיפה שהגיעו -אבל השכר לא שיקף זאת ,וחיים ...לא ממש היו )
לקחתי משרה ,שאיפשרה לי שקט לראש ,הרווחתי שליש ,ובניתי את העסק....על הדרך גם אטמתי אוזניים,ל"נשמות הטהורות " לקולות הרעים,למליון ואחד דברים

וכשאתה עצמאי - מה שחשוב זה מי שאתה ,ומה היכולות
ולא הגיל...(למשל )

תתמקדי בעתיד שאת רוצה.נקודה :)

למעלה