זקוקה לטיפים בנושא הדברה

Laika255

New member
זקוקה לטיפים בנושא הדברה

יש לי מכת פרעושים בבית ואני רוצה לערוך ריסוס בעצמי. חשבתי לרסס את פינות הבית בK300 ואת הרהיטים בתרסיס פרונטליין (שמיועד לשימוש על החתול). מה אתם אומרים, יש חומרים עדיפים? אני גרה בדירת חדר אז אני יכולה להשתלט על זה בעצמי, אך אשמח לטיפים. (החתולים כמובן לא יהיו יומיים-שלושה בדירה).

נ.ב
אפשר ורצוי לרסס גם את המזרן של המיטה? אני פוחדת שידבק הריח.

Yukita

Active member
מנהל
יש כמה בעיות עם התכנית שלך

בואי נתייחס רגע לחומרים שהזכרת בפוסט שלך. אני בעבודה שלי צריכה (בין השאר) גם לדאוג להזמנת הדברה. יש לי בעיה קשה מאוד עם כל חומר הדברה שאני לא יכולה למצוא בשום מקום רשימה של המרכיבים שלו, או משהו שנקרא safety data sheet. לא הצלחתי למצוא כזה עבור סנו K-300, רק מלא פרסומות על כמה זה "יעיל". רשימת מרכיבים? יוק. אפילו לא באתר הבית של סנו.
&nbsp
הדבר היחיד שהתקרב ולו במעט לאמירה מפורשת מה יש בתרסיס הזה היה מאמר שפורסם בעיתון "ישראל היום" ב5.9.2014
http://www.israelhayom.co.il/article/215659
&nbsp
המאמר הנ"ל ממש לא נותן מידע משמח לגבי מרכיבי התכשיר הזה, למעשה - התכשיר נאסר לשימוש ביתי בארה"ב ובאיחוד האירופי.
&nbsp
כמו כן, אם יש לך מכת פרעושים בבית - את צריכה הדברה כוללת אמיתית, כי אין לדעת איפה המוקד או המוקדים של הפרעושים. ריסוס ידני ממיכל רגיל בדרך כלל לא מגיע באופן מיוחד לסדקים עמוקים וכו', אפילו אם את מכוונת ישר לסדק.
&nbsp
בקיצור, עזבי "ריסוס עצמי". אם זה לא משהו נקודתי קטן (וגם נקודתי קטן זה לא כזה עניין קטן), זה מסוכן (בגלל חוסר הידע לגבי הכימיקלים בתרסיסים השונים, המינון הבטוח ואופן השימוש) וגם עשוי בסוף לא לפתור לך את הבעיה. יש לך מכת פרעושים רצינית? בררי אופציות הדברה מקצועית עם בעל מקצוע רשום וידוע.
&nbsp

Laika255

New member
תשובה

לאחר קריאה מעמיקה ברשת הבנתי שK2000 הוא המוצר שנגד פרעושים.
הבית שלי קטן ואין לי רהיטים מלבד 2 כיסאות ומיטה (שירוססו בפרונטליין), אין לי שטיחים ואת כל השמיכות והכריות אני מתכוונת לכבס בהרתחה.
זה בית חדש אז אין יותר מדי גומחות וחריצים. זה ריצוף חדש.

כמובן שלפני שאחזיר את החתולים חזרה אשטוף את הבית היטב. קניתי להם עכשיו אצל הוטרינרית כדור לבליעה נגד פרעושים (למקרים בהם אמפולות כבר לא עובדות).

נקווה לטוב, ריסוס זה יקר. מנסה להמנע:)

Yukita

Active member
מנהל
שוב...

איפה המידע על מה מכיל התרסיס הזה? חיפשתי בגוגל ולא מצאתי.

אם מצאת את המידע, יהיה מעניין לראות. אם לא מצאת, האם באמת נראה לך שהדרך לחסוך בכסף היא להשתמש ברעל בלתי מזוהה, שהמידע היחיד הברור לגביו היא שכותבים שהוא אמור להיות יעיל "לכמה חודשים" - כלומר זה רעל שנשאר בסביבה.

אישית, אני משתמשת רק בחומרים שיש לגביהם שקיפות במידע.

tzviya

New member
אני מבינה את הרצון שלך לחסוך

אבל הדבר יכול לעלות לך בפגיעה לא רק בבריאות החתולים, אלא גם בבריאותך. מומלץ מאוד לתת לאיש מקצוע לטפל בעניין. בסופו של דבר זה יכול לחסוך לך גם בעיות בריאות וגם כסף.

הדברת פרעושים

שלום
הדברת פרעושים בבית באמצעות תכשיר ביתי לא ממש יעילה ולא ממש בטוחה וזאת מכיוון שיש צורך לרסס את כל שטח הריצפה דבר שמצריך מספר מיכלים של התרסיס הביתי ואני מניח שאינך הולכת לרכוש מסיכה מתאימה בעלות של כמה עשרות שקלים.החומר הפעיל בתרסיסים הביתיים זהה לזה הנמצא בחומרים המיועדים למדבירים רק שהריכוז והכמות נמוכים יותר,החומר הפעיל בדרך כלל יהיה פירתרואיד שחתולים רגישים אליו במיוחד.
ההמלצה שלי במידה ואת מעוניית לחסוך כסף תנסי בשיטה הבאה:
שאיבת המיטה הכורסאות והשטיחים ושטיפה יום יומית של הבית עם הרבה מים וקצת חומר ניקוי עד למיגור התופעה כמו כן ידוע שמוצאי הדברה מסויימים לטיפול בחתולים לא ממש יעילים פעמים רבות ויש לנסות סוג /חברה אחרת

tzviya

New member
אתה צריך לענות למי שפתחה את השרשור

אחרת כמעט אף אחד (חוץ ממני) לא יראה הודעה בשרשור מלפני 10 ימים.

למעלה