זקוקה לייעוץ דחוף

זקוקה לייעוץ דחוף

אני אם ל-3 בנות, 12.5, 8.5, ו-5, לפני חצי שנה נפרדנו בעלי ואני ובשלושת החודשים האחרונים אני חיה עם בן זוגי החדש. אתמול בלילה ביתי הבכורה, עמדה ליד דלת חדרי ושמעה אותנו "עובדים" בחדר. היום היא קיבלה את פני בפרצוף מאוד חמוץ. עכשיו קיבלתי שיחת טלפון בבת דודדתה (בת העשרים) שאליה היא פנתה לספר לה עת ששמעה אתמול בערב. מסתבר שביתי מאוד כועסת עלי ומה ששמעה נמצא דוחה בעיניה. נתבקשתי לא להגיד לביתי כלום היום על מנת לא לחשוף את השיחה בין הבנות, אבל אני מרגישה שעלי לעשות מעשה ולשוחח איתה. סכ"ה מה שעשינו הוא דבר טבעי, לא ציפיתי שהיא תעמוד ליד הדלת ותאזין. מצד שני אני לא רוצה להשאיר אותה במצב הזה גם כדי לא לגרור תגובות של אנטי מצידה. הבנות למשך כל החג וסופ"ש אצל אביהן, האם נכון לשוחח איתה היום, לחכות לאחר החג, או לא לדבר בכלל? מה הייתם עושים במקומי?

אין לי מושג מה את עושה, אבל מה שאני

שאני יודע זה שאני בחיים שלי לא שמעתי לא רישרוש ולא אנחה מכוון החדר שינה של הורי, וכך גם אשתי! איך יש מצב כזה שאת מכניסה גבר הבייתה כשאת תקופה קצרה כזו פרודה?? מה הילדים שלך עשויים מקרטון? מהם איש הפח- בלי לב? אני לא מבין את זה!! הפורום הזה מכיר אותי, ויודע שאני לא מתפרץ בד``כ, אבל ראבק! גם להכניס גבר הבייתה תקופה קצרה לאחר הפרידה שהילדים עדיין מעורבלים עם עצמם וגם לעשות ``דבר טיבעי`` ושהילדה בת 12.5 (!) צריכה להיחשף אליה ועוד מאמא שלה! סלחי לי, תחכימי אותי אני משתדל, אבל ממש לא מצליח להבין...

התלהמות מיותרת לחלוטין, הגזמת!

ראשית, לא מכניסה גבר הביתה, זהו בן זוגי, שותפי שמנהל איתנו בית משותף כבר שלושה חודשים. שנית, זאת לא הפעם הראשונה שאני סוגרת את דלת חדר השינה שלי, מן הסתם הייתי נשואה 15 שנה ומתוכם כבר אמא 12.5 שנה ואני לא צריכה שמתלהם כמוך ילמד אותי על דיסקרטיות והורות טובה, גידלתי די לבד שלוש בנות לתפארת ואיני מעידה על עצמי אלה מפידבקים שאני מקבלת מאחרים. התופעה היא שכיחה לחלוטין וידוע שילדים הם סקרנים. לא עשינו שום אורגיה רעשנית ומטורפת שעליה אני צריכה להתבייש, עשיתי אהבה עם זוגי, שאגב בנותי מאוד אוהבות ומכבדות ורואות בו כאב שני (למרות שאני מבהירה להן תמיד שהוא לא אביהן ואבא יש רק אחד), הילדה המתבגרת שלי פשוט עמדה ליד הדלת והאזינה, ומה ששמעה הביך אותה. נכון לעכשיו החלטתי לא לחכות לעיצות מהפורום וכשהגעתי חזרה מהעבודה, ניהלתי שיחה גלוייה איתה והבהרתי עמדות, השיחה היתה נעימה ובסופה חיבוק ונשיקה. תודה בכל אופן, שנה טובה וחג שמח

אישית.

אני נגעל מעצם המחשבה שזה היה קורה לי. ובטח עם מישהו שהוא לא אבי (ח``ו). פורום זה העמדת דיעות, כ``א יכול לכתוב את שעל ליבו, ואם את מתקפדת אז כנראה יש על מה.

זה לא יוצא דופן שילדים מקשיבים להורים שלהם

בדלת חדר השינה, היא לא שמעה במקרה, אני מאמינה שעמדה שם ואז שמעה. מתי להכניס הביתה בן זוג חדש זה עניין אישי. זה צריך להעשות ברגישות ובהדרגה ולא צריך לעשות מזה דרמה גדולה. חשוב כן לנעול את חדר השינה, אם מקיימים יחסים לוודא שהילדים ישנים ולנהוג בדיסקרטיות. אתה שמרן יותר ודעותייך אחרות , יש מקום להעיר אם לדעתך זה לא ראוי וגם אני חושבת שהביקורת מעט נוקבת...

עיקרונית אני מאוד נוקב.

ואפשר לראות את זה בפורומים אחרים. רק מה? הפורום הזה רגיש ומוצגים בו מקרים שמייחסים יחס אחר. אבל מבחנתי ילד ששומע את ההורים שלו שוכבים אז הם לא דאגו לתנאים שהצבת את בדברייך. ומכאן ההוכחה שאני לא שמרן בדיוק כמו שאת מנסה להראות. אני לא חושב שילד ששומע את אמא שלו שוכבת עם מישהו זר 3 זה מצב נורמלי. במיוחד במקרה הספציפי הזה שזה נעשה אחרי מספר חודשים מועט. לי זה היה יוצר חסך לכל החיים... אבל כמו שאמרת, כ``א יעשה בחייו כרצונו.

לא עשית דבר רע וקורה שילדים סקרנים ומקשיבים

להוריהם מעבר לדלת והסקרנות גדולה עוד יותר בגיל ההתבגרות. את צריכה לשוחח עם ביתך, אל תסגירי את בת הדודה. תאמרי לה שאת מרגישה שהיא כועסת עלייך ואת רוצה שתשתף אותך, תתני לה לספר. אם לא תשתף פעולה תאמרי לה שכשתרצה את פנויה בשבילה, תשאירי לה אופציה לבוא אלייך לשוחח עימך. בגלל שאת יודעת היום שהיא "מאזינה" לפני שאתם נכנסים למיטה תבדקי שהיא ישנה . תניחי לעניין בחג, תבדקי עם האבא האם היתה במצב רוח טוב ואיך עבר עליה החג. חג שמח!

למעלה