זקוקה לייעוץ לגבי גמילה מחיתולים שלא מצליחה

פיצפיצ2

New member
זקוקה לייעוץ לגבי גמילה מחיתולים שלא מצליחה

(מצטערת על האורך של ההודעה - אך אני ממש מיואשת ומודאגת!!!) בתי בת שנתיים ו-3 חודשים, עצמאית, דעתנית, מדברת ומודעת לעצמה לפני כחודש וחצי היא החליטה שלא רוצה יותר טיטול וביקשה תחתונים. קנינו לה תחתונים והתחלנו לבקש ממנה לגשת לשירותים. בהתחלה היתה הולכת כל חצי שעה לבד, כמו מין משחק, יושבת, לא יצא כלום ניגבה והורידה מים, ככה כמה פעמים ברצף רק פעם אחת בהתחלת התהליך יצא לה פיפי וקקי בגן , בבית בכלל לא יצא בשירותים רק פספסה. במשך חודש היא כל היום עם תחתונים ומפספסת בבגדים כל הזמן, ובשנת הצהריים היתה עם טיטול וגם בשנת הלילה והטיטול היה רטוב. בשבועיים האחרונים חל שינוי: לא רוצה טיטול בשנת הצהריים וגם לא בלילה, ממשיכה לעשות צרכים בבגדים, מדי פעם הולכת לנסות בשירותים אך לא יוצא כלום. מתאפקת מספר שעות ואח"כ בורח לה בבגדים. לא רצתה טיטול בלילה אך שכנעתי אותה לפני השינה שהטיטול הוא רק לשינה. עד שבלילות האחרונים החלה לבכות שיש לה פיפי מתוך שינה, היתה עם טיטול שאלתי אם רוצה לעשות בשירותים- אך כשהגענו לשירותים אמרה שאין לה. ככה חצי לילה בכתה והחזיקה את הטיטול. אמרתי לה שיכולה לעשות בטיטול שמותר לה ושלא צריכה לבכות. היה נראה שהיא ממש סובלת ומתאפקת ולא ידעתי איך לעזור לה כי התאפקה בכוונה. בסוף נרדמה אחרי בכי ממושך ובבוקר הטיטול היה עם פיפי של פעם אחת. למחרת התייעצתי עם מנהלת המעון, שהציעה לי שאם היא לא רוצה טיטול בלילה להוריד את הטיטול בלילה ולהסביר לה שיכולה לעשות בשירותים ושאם יברח לה שנחליף לה לבגדים יבשים. ואכן הורדנו את הטיטול גם בלילה והלילות חזרו להיות יחסית רגועים. היתה מתאפקת עד הבוקר וקמה יבשה לגמרי אך במשך היום לא עושה בשירותים אלא מתאפקת עד שבורח לה רק בבגדים כל הזמן. יש לציין שבמשך כל התקופה הזאת על כל הפיספוסים לא כעסנו ולא הגבנו בצורה מלחיצה אלא רק אמרנו שבפעם הבאה תעשה בשירותים... וגם עם המטפלת בגן היה תיאום יומיומי על מה שקורה וגם לה יש המון סבלנות בנושא זה. בתחושה שלי היא לא בשלה עדיין לגמילה, אבל כל פעם שאני או המטפלת הצענו לה לחזור לשים טיטול היא סירבה אתמול המטפלת בגן סיפרה שברח לה פיפי בשעת משחק והיא אמרה שהיא תלך לרחוץ אותה ושוחחה איתה לבד. וכשהיו לבד שאלה אותה מה היא מעדיפה: לעשות בשירותים וללבוש תחתונים או לשים טיטול? והילדה ענתה שהיא רוצה טיטול. ועשתה מיד אחר כך פיפי וקקי בטיטול אך בבית אחרי המקלחת אמרה שרוצה תחתונים, אז הזכרתי לה את השיחה עם המטפלת שהיא ביקשה טיטול והסברתי לה שהיא יכולה לעשות בטיטול פיפי וקקי. והיא הסכימה. בערב עם טיטול היא התאפקה ורקדה מצד לצד, וקראה לי "אמא, בואי תהיי איתי" הרמתי אותה על ברכיי והיא זזה מצד לצד כי התאפקה. הרגעתי אותה ואמרתי לה שהיא יכולה לעשות בטיטול את הפיפי והקקי. עד שלאחר כרבע שעה של התרוצצות ממקום למקום בבית היא עשתה בטיטול. אני מרגישה שכל התהליך הזה של חודש וחצי לא הצליח ומבחינתי אני לא מאיצה בה להיגמל אם היא לא מוכנה ואין לי בעיה שתהיה עם טיטול עד שתהיה מוכנה, הלחץ להוריד את הטיטול הוא ממנה ולא מאיתנו. מה לא עשינו בסדר? איך להמשיך? ומה לעשות אם תבקש שוב תחתונים? אני מבולבלת כבר ואני בטוחה שהיא עוד יותר מבולבלת ממני!!! אודה לתשובה ועצה

הצעה : תקופת צינון...

שלום רב יקירתי, המשפט האחרון הוא המפתח. בעודי קוראת את פנייתך גם אני הרגשתי בלבול. ואת כותבת:" אני מבולבלת כבר ואני בטוחה שהיא עוד יותר מבולבלת ממני!!!" את צודקת. וכאן טמונה התשובה לשאלתך? "מה לא עשינו בסדר? " הייתם מבולבלים ובלבלתם. מצד אחד החלטת (ובצדק) לזרום עם הילדה, לכבד את רצונותיה ולהיכנס לתהליך של גמילה. הילדה אכן גילתה רצון, נכונות ולפי עניות דעתי גם מוכנות ובשלות. אלא, שבתוך תוכך הסתובבה השאלה האם הילדה באמת מוכנה? האם היא בשלה? וכל פספוס נראה לך כחוסר בשלות. ואז שאלת את עצמך אולי אני מאיצה תהליך טרם זמן? שאלות חשובות. אלא, שבמקרה הספציפי שלכם הם בלבלו אותך ובלבלו את הילדה. לדרך של גמילה יש לצאת עם שלוש החלטות : בנחישות ברגישות ובעקביות. את היית חסרה את ראשון והשלישי. מה קרה בפועל? לא סמכת על הילדה. לא העברת אליה אחריות בלעדית( תוכלי לקרוא בפורום בהרחבה על תהליך גמילה מותאם ונכון) ובתך במקום להתרכז בהתפתחות מצאה דרך נפלאה ( בטעות ובללא מודע) להפעיל אותך, להדאיג אותך ולקרב אותך אליה . וככה הגעתם עד הלום. מה אני מציעה כעת? תקופת צינון. בה תעצימו את היחסים ביניכם בתחומים אחרים דרך משחק משותף, עידוד וכיו"ב. בתקופה זו אין להתיחס לכל נושא הצרכים. בעוד מספר שבועות אני מניחה שתוכלו לפתוח את תהליך הגמילה והפעם ממקום מושכל ומאמין ביכולתה של הילדה. מקווה שהייתי ברורה להשתמע עינת גבע.

פיצפיצ2

New member
../images/Emo24.gif תודה על העצה ועוד שאלה

איפה אפשר לקרוא בפורום בהרחבה על תהליך גמילה מותאם ונכון כפי שהצעת לי? תודה רבה

לשם כך תצטרכי לדפדף ולקרוא ...

ואולי בדרך תוכלי להתבשם מעוד כמה דברים שיעניינו אותך תהני ולהשתמע עינת גבע

למעלה