זקוקה לייעוץ

זקוקה לייעוץ ../images/Emo29.gif

יש לי חבר כבר 10 חודשים אנחנו חיים ביחד כבר 9 חודשים. אני בת 26 והוא בן 23
הוא אמריקאי ואני ישראלית אני חייבת לציין שעברנו המון מצבים לא קלים עם משפחתו אך התגברנו ועלינו עוד שלב ביחד חזקים יותר ואוהבים יותר מתמיד
אני נמצאת עכשיו במצב שבו אני רוצה להתמקם במקום אחד ולהיות חוקית כמובן הוא אזרח ואני טסה לארץ כל 6 חודשים כדי להאריך ויזה. בעוד 4 ימים אני טסה שוב אך מבולבלת מתמיד מכיוון שדיברתי עם חברי בנוגע לחתונה והוא אמר שהוא עדיין צעיר ולא מוכן איני יודעת מה לעשות אני מרגישה שהמצב הזה של החוסר ודאות יכול להימשך שנים שהרי אף פעם לא ממש מוכנים
ובעיקר מרגישה שהוא לא באמת אוהב אותי ושאני האחת אחרת הוא היה פותר לי את בעיית האזרחות ומתחייב מפני שהוא אוהב מה אתם אומרים
האם אני מלחיצה מידי
אני העריך מאוד עצה מאדם מנוסה ממני
מראש

אוהב? לא אוהב?

את כותבת בתחילת דברייך כי אתם אוהבים יותר מתמיד, ובסוף דברייך, שאת מרגישה שהוא לא באמת אוהב אותך... איפה האמת? לדעתי, לא חייב להיות קשר בין האהבה שלכם, ובין טענתו שהוא עדיין צעיר ולא מוכן לחתונה. יתכן, שהוא אוהב אותך, שטוב לו איתך, אבל זה עדיין מוקדם מדי בשבילו, והוא באמת לא מספיק בשל לחתונה ולהתחייבות לכל החיים. על פניו, יש כאן הרבה בעיות, - הוא באמת צעיר בשנים ומרגיש כך (23 זה עדיין גיל צעיר לחתונה...) - את מבוגרת ממנו בשלוש שנים, ישנם הרבה גברים שיש להם בעייה למסד קשר עם נשים מבוגרות מהם - יש את הבדלי המנטליות ביניכם (אמריקאי וישראלית) - את מציינת את הבעיות עם המשפחה שלו - את רומזת, שאולי את מלחיצה מדי... אני נוטה להאמין לחבר שלך, שהוא מרגיש שהוא צעיר מדי לחתונה. הרצון להתחתן חייב לבוא ממנו בהשלמה. אם הוא יתחתן איתך כדי לרצות אותך למרות שהוא מאד אוהב אותך זה עלול לפגוע במערכת היחסים שלכם בעתיד. לדעתי, אסור להכנס למערכת יחסים לכל החיים אם שני הצדדים לא שלמים לגמרי עם ההחלטה. ההצעה שלי, סבלנות. אם את לא לחוצה מדי להתחתן...

אתה צודק ../images/Emo39.gif

אני אכן רוצה לחכות אין לי שום בעיה להתחתן יותר מאוחר מה עוד שאני רוצה לבנות את הקריירה שלי כך שזאת לא הנקודה. הבעיה היא שאני נמצאת עכשיו במצב של חוסר אונים וזאת משום שכל 6 חודשים אני צריכה לשבור את הראש בנוגע להארכת ויזה מפני שאני לא מוכנה להיות לא חוקית
חתונה תפתור לי את הבעיה ותעניק לי זכויות כמו לכל אדם אחר ואם הוא כ"כ
אוהב אותי הוא יעשה את זה עבור שנינו אני טועה

ברונטית

New member
טוהר,,,,

תקשיבי למה שאת אומרת... את מדברת על הנישואים שלך כעל נישואים פיקטיביים !!! זה באמת מה שאת רוצה, או שזה תירוץ שאת מתרצת לעצמך על מנת לא להישמע "מלחיצה"?... עיזבי את עניין הנישואין כרגע, יש לך בעיה של ויזה? האמיני לי שאינך צריכה לנסוע לארץ לשם הארכת ויזה אם אינך רוצה - סעי לקנדה ליממה, וחזרי, והרי יש לך ויזה מחודשת... חבל שתהרסי משהו שאת כל כך רוצה בו ע"י פעולות מוטעות. תגובותייך, אותן תיארת, מראות שאת אכן מפעילה לחץ... הוא לא צריך להוכיח את אהבתו אלייך בהסכמתו להינשא לך למרות שאינו בשל לכך, רק כדי שלא תהיה לך בעיה עם הויזה. חישבי על כך !

אלה_ה

New member
מתי הזמן למחויבות ? איזו שאלה כבדה

והרבה מערכות יחסים נופלות עליה. לא תמיד שני בני הזוג מתואמים במה הם רוצים מהקשר באותה נקודת זמן. את מרגישה מוכנה להקים משפחה. הוא לא. זה לא אומר שהוא לא אוהב. אף פעם לא ממש מוכנים ? דווקא יש זמן שממש מוכנים. רק מה, כל אחד והזמן שלו. והוא באמת צעיר. ומה את יכולה לעשות ? לעשות חושבים. בינך לבין עצמך. האם את מוכנה להמשיך לחיות איתו בתנאים הנוכחיים או שלא. ואם התשובה חיובית אז להמשיך בלי התמרמרות ובלי לחץ. זה לא יוביל לשום מקום חיובי.

למעלה