זקוקה לייעוץ

זקוקה לייעוץ../images/Emo4.gif

שלום לכולם, אני מתארת לעצמי שיהיו כאן אנשים שעברו דברים דומים ואולי יבינו את הבילבול שלי ואשמח לקבל חוות דעת. לפני מספר חודשים, החברה בה עבדתי נסגרה. מאז ומתמיד, אני בהתלבטויות לגבי הכיוון המקצועי שלי וביכלל סגנון החיים שאני רוצה. תוך ההתלבטויות האלה עשיתי שני תארים ועבדתי במספר מקומות. עברתי הרבה התנסויות במקומות עבודה שונים וקורסים בתחומים שונים. כאשר החברה נסגרה החלטתי שהפעם אני אעשה מה שבאמת מתאים לי. הייתי משוכנעת שהפעם אני רוצה להיות עצמאית ולפתוח משהו משלי. מאז, אני כבר חודשים מתלבטת ומשתגעת. כל פעם שעולה לי רעיון, אני יום אחר כך מוצאת את המיגרעות שבו. אני קופצת מרעיון אחד לשני ומתפזרת על תחומים שאין ביניהם שום קשר. בתוך כל זאת אני בתחילת לימודי דוקטורט ואני לא מצליחה לתפקד גם בכיוון הזה, כי רגע אחד זה נראה לי מתאים ורגע שני לא ברור לי מה יצא לי מזה, במיוחד לאחר שהרציתי קצת ולא מאוד אהבתי את זה.(והרי שבמסלול האקדמי חשוב ללמד). בנוסף לכל זאת, אני מדי פעם מעבירה קורות חיים למישרות שונות ועכשו אני בתהליך במשרה שאם אעבוד בה, למעשה אחזור לאותו מקום שבו הייתי, אולי בחברה יותר טובה, אבל לאותו תחום ומסגרת מחייבת כשכירה שעובדת במשרד מהבוקר עד הלילה, עבור משכורת די צנועה. אני גם יודעת שאם אתחיל שם, לא ארשה לעצמי לעזוב בקלות כי קשה לעזוב מסגרת מסודרת עם שכר קבוע אחרי שכבר נכנסים לזה. כלכלית, יש לי טיפה אורך רוח. אני מודה שהימים עוברים בצורה מאוד לא מספקת. אני קצת מקנא באנשים שנמצאים במסגרות, קמים בבוקר, רואים אנשים, חוזרים עייפים בערב ויודעים שהם עושים משהו פרודוקטיבי ומרוויחים כסף. נמאס לי גם ששואלים אותי מה אני עושה ואין לי תשובה. זה מתחיל לעשות לי רגשי נחיתות. אני לא יודעת איך לצאת מהלופ הזה, איך לקבל החלטה וללכת איתה, מבלי לשנות את דעתי מייד. אני גם שומעת דיעות שונות מאנשים שונים ומאוד מושפעת מהן וכבר לא ברור לי מה קשור לדיעה ולרצון שלי ומה נובע מדיעות של אנשים. אני כאילו, מתעניינת בהמון דברים אבל לא מספיק באף אחד כדי ללכת איתו עד הסוף.אני מרגישה קצת כמו עלה נידף ברוח וזה ממש לא כיף! ככל שאני גם עושה פחות, קשה לי יותר להתחיל ולהיכנס לעשייה. הכל נראה גדול וקשה. למישהו יש עיצה? סליחה על האורך.

monicala

New member
הייתי שם

עם משרה בכירה, שנות לימוד אינסופיות, מעמד, הכנסה, אנשים שאהבתי ופגשתי מדי יום, ופתאום הכל נגמר. המחלקה שניהלתי נסגרה מחוסר תקציב. בהתחלה היה ההלם, אחר כך הכעס(על כולם), אחר כך הגיע היאוש מלווה בתחושה של חוסר תוחלת. וכמובן ידידנו הדיכאון. מנסיוני, הדבר הראשון שחשוב לעשות הוא פשוט להתחיל להניע. הדרך שלי היתה ע"י התנדבות לארגון מסוים שחלק מתהליך ההתנדבות בו הוא קורס ארוך למדי. פתאום היה ביקוש לתבונה שלי, לנסיון חיי, ולעוד הרבה תכונות שכבר נדמה היה לי שיצאו מכלל שימוש. בין לבין עבדתי כפרילאנסית בתחומים הקשורים לעיסוקי הקודם, ובאיזשהו שלב הבנתי שאני לא רוצה להיות פרילאנסית, ושאני יכולה לרתום את כישורי עבור עצמי. זה נשמע פשוט אבל זה לא. הסוויץ' שצריך לעשות בראש מ"אני רוצה שירצו אותי וירדפו אחרי" ל"מה שאני יודעת לעשות עבור אחרים אני יכולה לעשות עבור עצמי" הוא מורכב ואין בו קיצורי דרך. אבל כשהוא קורה, נפתחות כל מיני חסימות שאני מניחה שהן שונות מאדם אחד למשנהו. ואז עלה רעיון שאין לו שום דבר עם עיסוקי הקודמים, אבל כיוון שידעתי איך לנהל צוות, איך להניע פרויקט, איך לכתוב כמו שצריך וכו' - התחלתי - בהתחלה כבדיחה ואחר ברצינות - לגלגל יוזמה עיסקית. את כל האנרגיה שהשקעתי בעבר בעבודה במסגרת אירגונית, אני משקיעה עכשיו בעצמי. זה מוזר, זה לא מובן מאליו, אבל ברגע שנכנסים לזה, הרבה דברים בלתי צפויים מתחילים לקרות. יש משפט של חז"ל שאני מצטטת מהזיכרון האומר "למקום בו רוצה אדם ללכת שם מוליכין אותו". ברגע שתצאי מהערפל, ברגע שישקע קצת אבק ההלם והיאוש, דברים יתחילו להסתדר במקומם. זה לוקח זמן, זה קשה, זה נראה לפעמים אינסופי, אבל זה בכל זאת קורה. גם המקום בו אני נמצאת בו עכשיו מפחיד מהרבה מאוד בחינות, אבל זהו פחד אימננטי לעשייה. ולסיכום המגילה: צריך למצוא גלגל שיניים קטן שלא ממש חשוב מהו אבל חשוב שתיהני ממנו, והוא כבר יפעיל את הגלגלים הבאים. בהצלחה בדרך. היא אינה קלה, אבל אם לא בורחים ממנה, היא מתגמלת.

siv30

New member
אין על מה לבקש סליחה

ראשית, נראה לי ממה שכתבת שאת לא בשלה לקבל החלטה כרגע. אז במקום לכפות את הרצון שלך על המציאות ולנסות לאכול את כל העולם, אני חושבת שכדאי שתקחי פסק זמן מהנסיונות ותזרמי עם עצמך. אל תחשבי. מחשבות גורמות לך לפזר את עצמך. לכי עם התחושה הטובה, עם האינטואיציה, משהו בסוף יתפוס אותך ותצליחי למקד את עצמך. המצב שלך דומה למצב בו המילה עומדת על לשונך אבל את לא זוכרת לחלוטין, רק יש לך הרגשה. את מכירה את המצב הזה? במצב כזה, אם את מחטטת במח ומנסה להיזכר, את לא תזכרי לעולם. אבל ברגע שאת מניחה לדברים, התת מודע עובד על זה ופתאום, טארח יש לך את זה. לדעתי זה אותו מצב, ככל שתתעסקי בכך יותר, כך פחות תמצאי את עצמך והחלום ילך ויתרחק. מקווה שעזרתי.

תודה רבה לשתיכן!

אני מרגישה שבאמת קלטתן אותי ומה שכתבתן מאוד מדבר אלי. מבחינה מעשית, לפי מה שכתבתן, אני מבינה שאתן לא מאמינות שהדרך הנכונה בהכרח בשלב זה היא לקפוץ על הצעת העבודה בחברה. הבנתי נכון?

monicala

New member
לברונטית

זה תלוי רק בך. תלוי כמה נחוצים לך כסף, מסגרת וסיבה לקום בבוקר. וכמובן שזה תלוי גם בטיב ההצעה. לגלגל חלומות ורעיונות אפשר גם ממקום עבודה בטוח. את נמצאת עכשיו במקום בו אף אחד לא יכול להחליט במקומך. כדי לפתוח עסק צריך אנרגיות, ורק את יכולה לדעת אם יש לך מספיק. סביבה תומכת ומעודדת גם היא גורם שצריך לקחת בחשבון, ובנושא זה לא פירטת. לא פחות חשוב - את צריכה רעיון שיגרום לך לרצות לממש אותו בפועל. עצה אינטואיטיבית - הייתי לוקחת את העבודה ובמקביל בודקת עם עצמי מה הייתי רוצה באמת לעשות. המסקנה עשוייה להיות שאת רוצה להמשיך להיות שכירה עוד כמה שנים, וזו החלטה לגיטימית ככל החלטה אחרת.

siv30

New member
מסכימה עם מוניקלה

הכל תלוי במצב בו את נמצאת, את יכולה לקחת פסק זמן מהחיפושים גם ע"י כניסה למסגרת.

וווואאאאוווו ברונטית, לא קל!!!

הרשי לי קודם כל לברך אותך על היכולת לפרוש את מה שאת עוברת על הכתב. זה כבר, לידיעתך, דבר עצום וגדול ביכולת שלך להתמודד עם מה שקורה סביבך. יפה גם שאת רואה שיש כאן לופ...ואכן יש... וכדי לפרוץ לופ, יש רק דרך אחת...לעשות משהו בדרך שמעולם לא עשית... את זה את חשה כבר בעצמות ואת לא יודעת מה זה... אז, אתן לך שני דברים שעלו אצלי תוך כדי קריאה: - יש הבדל גדול בין עשייה ממש לבין "קולות" של עשייה. כשאת שולחת קורות חיים כי "צריך" וככה "כולם עושים"...את עושה קולות של עשייה וזה יוביל אותך שוב לאותו הלופ... - המשפט הזה - " אני קצת מקנא באנשים שנמצאים במסגרות, קמים בבוקר, רואים אנשים, חוזרים עייפים בערב ויודעים שהם עושים משהו פרודוקטיבי ומרוויחים כסף ..." אינו נכון! מי אמר שכל מי שקם בבוקר, רואה אנשים, וחוזר עייף בערב, עושה משהו פרודוקטיבי ומרוויח כסף? לדעתי, כדאי קודם כל לברר כמה דברים מאוווד "ברורים" אצלך שאינם נכונים. זה יעזור לך גם למצא כיוון יותר ברור עם עצמך. ולסיום, מה הדבר הכי "לא הגיוני" שהיית רוצה לעשות כדי להתפרנס ממנו? לא לחשוב, לענות מהר את מה שעולה ראשון... אח"כ נראה... אח"הצ נעים בינתיים

אני מאוד שמחה ששיתפתי אותכן

אני מרגישה שפניתי בדיוק לפורום הנכון. כמובן שאת ההחלטות הסופיות אני צריכה לקבל (וזו בדיוק הנקודה הבעייתית שלי בחיים), אבל העלתן נקודות מאוד נכונות שכדאי שאביא בחשבון. אביבה, ניסיתי לענות מהר לשאלה שהצגת- "מה הדבר הכי לא הגיוני שהייתי רוצה להתפרנס ממנו?". לצערי נשארתי בבלי שום תשובה!! ממש כלום!! מה זה אומר?? לגבי השאלה על רמת התמיכה שאני מקבלת, אז יש לי סביבה בהחלט תומכת. בעלי מאוד לא לוחץ וגם נותן לי תחושה שאם לא אעבוד כמה זמן, הוא ידאג לנושא הכלכלי. אני מאוד מודה לכן!

לאט לאט...ברונטית

יש דרך לעשות עד ההחלטות ה"סופיות" ויש כמה מהן שהן לא סופיות בהחלט! מה שאני רוצה להגיד לך זה... קודם כל נהדר שיש לך תומך כי לדעתי זה גורם מאווווד חשוב בכל העניין... השאלה שאני מעלה היא האם את מרגישה שהיגיע הזמן או שעדיין לא... לפעמים אנחנו מתסובבים שנים עם תחושה מסוימת לגבי עבודה ומכל מיני אילוצים, לא ממשים אותה. ולפעמים, פתאום, משום מקום מגיע איזה קול שאומר שזהו הרגע לבצע את השינוי לכיוון המיוחל. בדרך, בינתיים, בהחלט אפשר לעשות עוד כמה דברים במקביל כשיש את המטרה הברורה. אני חושבת אפילו שהיום כמעט אין ברירה לאדם ממוצע, אלא לעשות כמה דברים ביחד, עד לביסוס העסק האישי שלו.

אני מבינה..

הכוונה שלך ושל siv30 היא שהמצב הוא לא לבן או שחור. אפשר לרצות להגיע לעצמאות או לעיסוק מסויים, מתוך הבנה שגם אם זה לא יהיה עכשו זה יכול להגיע בזמן אחר מתאים יותר. אני אמשיך את התהליך בעניין המשרה כשכירה. אם אתקבל, אשבור את הראש ואם לא, אמשיך בנסיונות שלי למצא את עצמי. אני אשתדל שהתהליך יהיה רגוע יותר תוך ראייה פחות קיצונית ומלחיצה. אני אעדכן אותכם. שוב תודה רבה!

הראייה שלך אינה קיצונית

וגם לא מלחיצה. היא טיבעית ביותר. שתפי כמה שאת רוצה, בשמחה נשמע. אני תוהה, מה זה "למצא את עצמי" בעיניך?

אשמח לשתף../images/Emo13.gif

בלמצא את עצמי אני מתכוונת להגיע למסגרת או למצב תעסוקתי (שיכול גם להיות מורכב מתחומי עיסוק שונים), שבו אני ארגיש שאני רוצה להישאר, לפחות לתקופה. אני מדמיינת מצב כזה בעשייה שתביא לביטוי את הצדדים החזקים שלי (שלהגדיר בדיוק מהם זה גם סיפור בפני עצמו). העשיה עצמה גם צריכה להיות בעלת ערך מסויים, על פי ההשקפה שלי, לסביבה ולעצמי. חוץ מזה באותו מצב אני גם מקווה למצא איזון בין החיים הפרטיים שלי לחיים המקצועיים. אני רואה לנגד עיני מצב בו אני עצמאית ועוסקת בתחום הקשור לאסתטיקה, תרבות או טבע. אני מעדיפה מצב בו רמת הלחץ לא תהיה מאוד גבוהה. אני נלחצת בקלות ולא אוהבת את תחושת הלחץ. השאלות שלך מובילות אותי לבירורים עצמיים. אני חושבת שעניתי בצורה מאוד כללית על השאלה ששאלת קודם לגבי הדבר הראשון שעולה לי לראש שהייתי עושה כדי להתפרנס.

בהמשך להתלבטויות שלי..

התהליך לגבי התפקיד ההוא מתקדם במהירות ונראה לי שתוך ימים ספורים אצטרך לתת תשובה. רק רציתי לשתף שאני לא מצליחה לקבל החלטה. תחושת הבטן אומרת לי "לא, לא בא לי להיות שוב שכירה בחברה תובענית (ובשכר די נמוך). לא בא לי שוב שיהיו לי בוסים ולא בא לי לעסוק בתחומים אדמיניסטרטיבים שלא מעניינים אותי בטווח הארוך". אבל איך אפשר לאמר היום לא לעבודה? איך תראה אותי הסביבה? עוד אין לי מסלול עצמאי ברור ואני כל-כך בחיפושים. אני יודעת שכבר עניתם לי, אבל חוסר היכולת שלי לקבל החלטה בנושא מביאה אותי לשפוך את הלב כאן שוב.

למעלה