זקוקה לייעוץ

זקוקה לייעוץ../images/Emo53.gif

זו פעם ראשונה שאני נכנסת לפורום זה והמטרה היא לקבל איזשהו הכוונה מקצועית לגביי המצב בו אני נמצאת. אני בת 18 וחצי. פעילה מאוד במשך ימות השבוע, מלבד סופ"ש. לאחרונה (ולמען האמת, גם שלא לאחרונה) אני חשה עייפות גדולה שמונעת ממני בעיקר להתרכז בלימודים. זה מתבטא בתחושת תשישות, סחרחורות והרדמות במהלך שעות היום (גם לאחר 8 שעות שינה בלילה). יש לציין שהרבה מן הפעמים בהן אני נרדמת בשעות היום מתרחשת אצלי תופעה שנקראת "שיתוק שינה" (תיאור פשטני למדי: אני מודעת לעצמי, לא במצב של חלום ולא יכולה להוזיז את הגוף או לדבר). התופעה הזאת מחריפה את העייפות, אני קמה ממנה עם סחרחורות עד כדי חוסר שיווי משקל וחוסר ריכוז שישאיר את החלב בארון וצנצנת התה במקרר. בעבר סבלתי מאנמיה, אך כיום אני בריאה מבחינה זאת. אודה לכם אם תסבירו לי מאין זה נובע ואיך אפשר לסלק את זה.

לרופא הלכת? בדיקות עשית?

לא ניתן לאבחן דרך האינטרנט. אנחנו יכולים להתבסס על מידע שמתקבל מבדיקות ומהרופא שלך כדי להסביר או כדי להרחיב את הידע שלך, או כדי לתת לך זוויות חדשות להסתכלות. אני מציעה שתפני לרופא ללא דיחוי. לעייפות יש המון סיבות. עשי בדיקות כלליות מקיפות: ת.ד.ש - תמונת דם שלמה סוכר כימיה כולל כבד, כליות ושומנים בקשי (תתעקשי) שיבדקו לך בנפרד ברזל, חומצה פולית ו- B12 בקשי (תתעקשי) שיבדקו לך נוגדנים ל- EBV בדיקת שתן כללית גם יכולה לתת מידע. חזרי אלינו אח"כ - עם מה שהרופא אמר ועם הבדיקות. יתכן שנמליץ לך לבדוק עוד דברים. בינתיים, הפסיקי להתרוצץ ותני לגוף קצת מנוחה. שאלה נוספת: האם לאחרונה נפלת או עשית משהו שיכול היה לגרום לתזוזה בחוליות? בכל מקרה, כדאי לבדוק גם את עמוד השדרה.

הלכתי לרופאה עוד היום

ומה שחבל הוא, שהלכתי לפני שקראתי את ההודעות! היא רשמה לי טריבמין שזה ויטמינים B1, B6 ו- B12 ותרופה בשם "סלו-פה פוליק" שמכילה, בין היתר, ברזל. היא גם נתנה לי טופס לבדיקות מעבדה (אבל בהחלט לא כל מה שרשמת בהודעה)- ספירת דם, FERRITIN וברזל. אני לא יכולה להפסיק להתרוצץ, יש לי מחוייבויות! אני לומדת כל יום עד שעה 4, 2 ערבים בשבוע עובדת ועוד ערב אחד לומדת (זה בלי מחוייבויות בבית). האם נפלתי? אני נפגעת הרבה בלי לשים לב, אני לא יכולה לומר בוודאות. אבל אני כן יכולה להצביע על תופעה (שאולי לא קשורה)- נוצר לי סימן מאוד גדול כחול-סגול-אדום ודראמטי על הברך ונדמה לי שזה התחיל מעקיצה של יתוש. תודה על ההענות, ליאנה.

לא לקחת כלום לפני הבדיקות!!!!!

היא חושדת באנמיה על רקע ברזל ו- B12 חומצה פולית - יש רופאים שלא בודקים כי זה יותר יקר, וכי לא אמור להיווצר חוסר. (אבל כשיש בעיות ספיגה הוא נוצר וחצי
) הטיפול שהיא נתנה לך הוא לאנמיה עם תופעות עצביות. את אומרת שאת לא יכולה להפסיק להתרוצץ. שימי לב ! ! ! הגוף שלך מאותת לך כבר הרבה זמן שאת מעמיסה עליו מעבר ליכולתו. את בוחרת להתעלם ולהמשיך. אם א ת לא תאיטי את הקצב - הגוף שלך יעצור אותך! חולי הפיברו כאן יכולים לספר לך... גם הם חשבו שיש להם מחוייבויות שאינן סובלות דיחוי. עשי לך סדרי עדיפויות בהתחייבויותייך וחתכי אותם לחצי (לפחות) פני את זמנך לבירור רפואי ולטיפול בעצמך. זה אומר שאת מפסיקה לעבוד, ואם למודי הערב אינם קשורים לביה"ס - מקפיאה אותם בשלב זה. לומדת עד 4? - מה את לומדת?? בבית תבקשי שחרור ממטלות עד שיתברר המצב הרפואי. יכול להיות שמה שיש לך הוא בנאלי - אנמיה למשל... אבל חלק מדבריך מדאיגים אותי מאוד כי הם יכולים להיות סימפטומים מקדימים למצבים קשים. כרגע אל תקחי שום דבר. האיטי את קצב החיים להכרחי, עשי את הבדיקות שהרופאה נתנה ובקשי ממנה נוספות. ספרי והדגישי את נטייתך להפגע בלי משים והראי לה את הברך כדוגמא, כמו גם תופעות נוירולוגיות אחרות כמו תופעת ה"שיתוק שינה" והפרעות הריכוז שלך. אולי היא תבחר להוסיף לך בדיקות נוספות על מה שרשמתי. בקשי ממנה חקירה עמוקה - לכסות כל אפשרות. אל תזניחי!! אל תנסי לתפוס את הכל במכה. אדם צריך לדעת מתי לעצור לרגע. בשבילך זה עכשיו!! עדכני אותנו.

וזה לא נגמר ../images/Emo10.gif

כבר 2 לילות שאני לא ישנה כמו שצריך. אני מתעוררת המון באמצע הלילה ויש לי סיוטים והפרעות (למזלי היום אני מתחילה באופן חד פעמי ללמוד רק בצהריים, אז יש לי זמן לנוח). אני אגש לרופאה שוב ביום חמישי, אציג בפניה את הדברים מחדש ואתעקש לבדיקות יותר מקיפות (זכותי, לא?). אני לא לומדת בתיכון. אני לומדת בבוקר במכללה למנהל (הנהח"ש) ובערב באו"פ + אני חייבת לעבוד כי אני מממנת הוצאות שונות (כמו הנייד והאינטרנט). בעיקרון אני נהנת מהלימודים, על העבודה הייתי מוותרת בכיף
, תגידי, איך בכלל אפשר להרשות לעצמי להפסיק? את אומרת להאיט את הקצב, אבל אין לי מושג איך. בבית אני מאמינה שיתנו לי שחרור אם אני אבקש, ממילא אני לא נמצאת שם יותר מדי. דיברתי עם הרופאה הנוכחית על תופעת ה"שיתוק שינה" והיא לא אמרה כלום. אני לא מוצאת לזה תשובה משמעית מאף אחד. אני יודעת שזה קרה באופן חד פעמי לאמא שלי בנעוריה ולאחותי (בת 14). אני אביא לכאן עידכון ברגע שיהיה. תודה, ליאנה.

עידכון !! ../images/Emo184.gif

לקחתי את הברזל וויטמינים B במשך יומיים בהם סבלתי מסיוטים כל הלילה. הפסקתי לקחת והלילות חזרו לסדרם. במקביל התפתחה אצלי דלקת בעיניים שהיא תוצר של אלרגיה (לאביב?). הלכתי שוב לרופאה- היא שלחה אותי לבדיקות בלוטות התריס, סיפרת דם, שתן, כולסטרול וטריגלצרידים.

הגיע יום ראשון...

את הבדיקות אני אעשה ביום רביעי. היום חזרתי מהלימודים בשעה 16:00, אכלתי והכנתי את הציוד שלי לקראת הכנת עבודות בית. בזמן שלגמתי מהתה התחלתי להרגיש בסחרחורת ועייפות והחלטתי לשכב לנוח למשך חצי שעה על הספה--> נרדמתי לשעתיים! ועוד קמתי עם סחרחורות ולאחר מכן כבר לא תפקדתי. פשוט העברתי את הערב על הספה ועכשיו אני הולכת לישון. אני כועסת על עצמי שלא הספקתי לבצע מטלות דחופות וכתוצאה מאי-הביצוע יהיה לי עומס גדול יותר השבוע. מחר ומחורתיים אני חוזרת הבייתה רק בשעה 22:00.

נועםבת11

New member
ליאנה יקירתי

ערב טוב וחג שמח, אני מצטרפת לדבריה של נאוה, עליך לגשת לרופא המשפחה ללא דיחוי ולעשות את כל בדיקות הדם שנאווה הציעה לך. למצב שאת מתארת יכולות להיות סיבות רבות גם לחץ ועומס בלימודים, ובילויים עד השעות המאוחרות יכולות להשפיע. מכירה זאת מקרוב יש לי בת בגילך. תרגישי טוב חמודה, ותקשיבי לגוף.

תודה ../images/Emo140.gif

כמו שכבר ציינתי בהודעה הקודמת, ניגשתי למרפאה. אני משתדלת (במיוחד באמצע השבוע) להקפיד על שעות שינה קבועות על מנת לישון שינה ארוכה מספיק. אני מקפידה גם על אכילת מזון ושתייה. יכול להיות באמת שזה עומס בלימודים? כי יש ימים בהם אני לומדת מהבוקר עד הלילה, כ- 11 שעות.

למעלה