זקוקה לייעוץ

l i b e r t y

New member
זקוקה לייעוץ

אני אובדת עצות ! לא יודעת כבר מה לעשות... כל חיי סבלתי מבטחון עצמי נמוך למרות שאין לי סיבה ואין לי מושג ממה זה נובע. כל חיי אני נאבקת בשיניים כדי להשתנות ומה שאני לא עושה - פשוט לא הולך לי. כשאני נמצאת בחברה אני משתתקת , ניתן לקלוט בקלות את שפת הגוף הנבוכה שלי ואת חוסר הבטחון העצמי , פתאום אני מגמגמת ולא מצליחה להוציא מילה מהפה . בעקרון אני לא מגמגמת אז אני לא מבינה את התופעה הזאת. חוץ משיחות עם חבר שלי שבהן אני מדברת יפה מאוד ומצליחה להביע את עצמי (פרט לכמה מילים שנתקעות) עם כל אחד , ואפילו עם הוריי ואחיי , אני מגמגמת בטירוף ובמיוחד שאני צריכה להוכיח את עצמי בכל מיני דברים ולהביע את דעתי או סתם לספר על דברים שאני מהרהרת עליהם , אני מתחילה לגמגם ואין לי שליטה על זה. זה מפריע לי בעבודה , עם חברים , עם המשפחה ושלא לדבר על קטעים שבהם אני צריכה לעמוד מול אנשים ודבר (הרצאה למשל) אז אני פשוט משתתקת וכל מילה שאני מוציאה מלווה ב "אממממ, אההה, אמממ, אההה" נראה כאילו אני שוכחת מה רציתי להגיד (אבל אני לא , אני פשוט מפחדת לדבר). מפריע לי גם שיש לי נטייה לרצות אנשים , כל חיי אני מנסה לשנות את זה , אני לא עומדת על שלי ברוב המקרים ומשתדלת לרצות ולהסכים לכל דבר שמציעים לי ובכלל שמדברים איתי על דברים שלא מעניינים אותי או שאני לא מסכימה עליהם אני משחקת אותה מרותקת לשיחה ומצדיקה כל מילה שיוצאת להם מהפה גם אם היא לא נראית לי ולעיתים אני גם מתחנפת בצורה שמגעילה אותי לאנשים כדי להתחבב עליהם או לא יודעת מה . נמאס לי מזה , אני שונאת את עצמי. אני נראית מלוקקת וצבועה וחנפנית ומה לא ואני לא מצליחה לשנות את ההרגלים הדוחים האלה. מה לעשות????????? תודה מראש.

את לא לבד...

ראי ההודעה מעלייך. תוכלי להעזר בעצות המופיעות בה ותוכלי להצטרף לקבוצה של אנשים המתמודדים עם חרדה חברתית בעצמך או לחפש סדנא לאסרטיביות. מאמר על אסרטיביות, יצורף למאמרי הפורום בקרוב, אודיע לך במסר כשזה יהיה. הצורך לרצות והכעס שזה מעורר בך, נראה לי גורם חשוב בקשיים שאת מתארת. שווה לברר זאת בטיפול- מנין זה נובע? האם ההורים הכריחו אותך להיות במקום הזה כלפיהם כדי לזכות באהבתם או מפחד מתוקפנות שתופנה כלפייך אם לא תרצי אותם? האם למדת דפוס זה מהתנהגותה של אימך כלפי אנשים אחרים? הצרכים שלך לא פחות חשובים משל אחרים אך כנראה טבוע בך עמוק הצורך להתחשב ברגשות של אחרים גם על חשבון צרכייך, אולי מתוך הרגל או מחשבה שהם לא יוכלו לעמוד בזה אם תתני גם לצרכים שלך מקום, או יראו בזה פגיעה וידחו אותך. בנתיים, תוכלי לעשות ניסוי קטן. הכנסי לחנות בגדים, בלי כל כוונה לקנות שם משהו. מדדי מספר בגדים וצאי מחדר ההלבשה כשאת מחזירה למוכרת אהבגדים שמדדת ואימרי לה "תודה, אבל זה לא מתאים לי" וצאי. כשתתקלי במצבים בהם את מוצאת את עצמך תחת לחץ להתנהג או להענות בדרכים שאינך רוצה- קחי לעצמך מרווח. עצרי ושימי לב למה שאת אומרת לעצמך ומרגישה באותו זמן. רישמי זאת לעצמך. מודעות למחשבות אוטומטיות אלו, יכול לעזור לך להבין מה מפריע לך לנהוג באופן שמשרת את צרכייך יותר טוב. הרעיון הוא לא להשפיל את האחר חלילה או לנסות לשלוט עליו אלא לכבד את עצמך וגם לתת מקום לצרכים של האחר ולהכיר בהם. אך לא על חשבון צרכייך.

התכוונתי להודעה של שלומפי2 \ רצ"ב

• היי, קבלו שיטה להתגברות על חרדותו שלומפי2 √ חברתיות, אבל לא רק..... למדתי את זה בסדנא של חרדות חברתיות, אולי זה יעזור לכם(זה אמור לעזור במשך הזמן והכי חשוב זה לתרגל את זה) קוראים לזה "דף המחשבות האוטומטיות", זה דף שכל אחד מכין לעצמו ושם כותב בטבלה(ממש כמו בארץ עיר) את הנושאים הבאים: אירוע,תחושות(פחד,כעס וכו'), מידת חרדה באחוזים,"תיקון" המחשבות לעומת המציאות, ומידת החרדה באחוזים(לאחר תירגול) סתם לדוגמא: 1.האירוע -חדר כושר ,תחושות-פחד ובושה--->כי נראה לי שיסתכלו עליי ויחשבו שאני לא בכושר וסתם מכוער ואני שמן מאוד או להפך רזה מאוד....------>ואז אף אחד לא יירצה לדבר איתי------->ואני ישאר לבד ולא יהיה לי כיף להתאמן. 2.תחושות- פחד, בושה, רעד,הסמקה....... 3.אחוזי חרדה- 70 מתוך 100(הנורמה זה משהו בסביבות ה30 אחוז חרדה ככה שאם תצליחו להגיע לזה אחרי תירגול אז זה ממש התקדמות גדולה) 4.תיקון מחשבות- אנשים באים לחדר כושר כדי לשפר את עצמם ולכן יש עוד הרבה אנשים שהם מכוערים,שמנים וכו' ובגלל זה באים לחדר כושר מלכתחילה. אף אחד לא מסתכל דווקא עליי ואם כן זה מה אכפת לי אולי חושבים שאני דווקא חתיך וגם מי שבא לחדר כושר זה דווקא מראה לאחרים שהוא מנסה לעבוד על עצמו ולכן אפילו יכולים לרכוש לי כבוד על כך שאני מנסה לשפר את עצמי. אחרי שממלאים את הדף הולכים שוב לחדר כושר(לצורך הדוגמא) וזוכרים בראש את התיקון מחשבות ואז שבאים הבייתה רושמים את אחוזי החרדה לאחר מכן... בעיקרון השיטה הזו יכולה לעזור לכל דבר, אפילו לפחד מזריקות. פעמים רבות אנחנו לא מבינים את הפחד שלנו והכי קל לבטא את זה על נייר ואז מבינים ממה זה נובע ויותר קל להתמודד...אזזזזזז שיהיה לכם בהצלחה.

l i b e r t y

New member
דרך אגב...בקשר למה שכתב שלומפי

גם אני מתביישת ללכת לחדר כושר...אין לי מושג למה... חשבתי שאני היחידה... אני מתביישת לאכול במסעדה,שלא לדבר על לרקוד בדיסקוטק...אני מתביישת מהמון דברים שחשבתי שאני היחידה שחוששת מהם...

l i b e r t y

New member
גילה,אני מודה לך על תגובתך

מצטערת על התגובה המאוחרת... אני מניחה שההורים קשורים באופן כזה או אחר לבעיה , אך חלק מהבעיה שלי היא שאני נוטה לא להאשים אף אחד ולקחת אחריות מלאה על עצמי. בקשר ל"בדיקה "הקטנה עם חנות הבגדים, אני לא מסוגלת-ממש כך. העלית דוגמה מצויינת מכיוון שזה תמיד קורה לי בחנות בגדים.אמנם אני לא אקנה בגד אם הוא לא מתאים לי אבל אני אתנצל על כך ואשחק אותה כאילו אני מהרהרת על אף שפסלתי את אותו בגד מההתחלה ואף ארגיש לא נעים להיכנס בשנית לאותה חנות. אני לא מבינה ממה זה נובע... אני לא יודעת איך להיפטר מזה. קראתי אינספור ספרים על מודעות עצמית , קראתי מאמרים ,ניסיתי לעבוד על עצמי אבל זה לא עוזר... אני לא מבינה ממה נובע הבטחון העצמי הנמוך? אני אוהבת את עצמי חיצונית ופנימית ,אני באמת לא מבינה ממה נובע הצורך הזה לרצות אנשים (גם את ההורים) ולהתחנף ולנסות למצוא חן והפחד והחרדות והגמגום הזה ... כמו שאמרת , אני לא רוצה להשפיל את האחר חלילה או לנסות לשלוט עליו אלא לכבד את עצמי וגם לתת מקום לצרכים של האחר ולהכיר בהם. אך לא על חשבון צרכיי. בכל אופן, תודה על העידוד והתמיכה , אני כבר מרגישה הקלה לדעת שיש בעיה כזו ואף ניתן לדבר עליה .

bilitis

New member
שלום ליברטי../images/Emo108.gif

כל כך הרבה הרגלים רעים.....כל כך הרבה מגרעות..... תגידי מה החבר הזה שלך אוהב בך בדיוק? אוזנך כרויה? אגלה לך סודות ורזים על עצמך 1.יש לך מעלות וחסרונות -כמו לכולנו 2.יש לך הרגלים טובים ורעים ...."... 3.לפעמים את במיטבך ולעיתים לא- כנ"ל 4את לא יותר את בטח לא פחות- כמו כולנו שינאה עצמית?אם חבר שלך אומר לך שהוא אוהב אותך,איך את יכולה להגיד לו שהוא טועה? ליברטי,מהמסר שכתבת אני מסיק שאת אדם בעל רגישות מצבית יוצאת דופן,יש בך אגם מלא של אהבה שמחפש אפיק לזרום בו!אל תשכחי את עצמך!!!!!! היום הזה ממש,מלאי את החדר בפרחים,קני לעצמך דורון משמח,ותחגגי את חג האהבה:בינך לבין עצמך_ לא תאמני איזו דמות נפלאה תפגשי! נ.ב אל תשכחי לספר לנו

l i b e r t y

New member
עוד משהו

שמעתי שטיפול קוגנטיבי-התנהגותי מטפל במצבים כאלה? זה נכון? ומה זה הטיפול הזה? תודה

l i b e r t y

New member
אתם יודעים ש...

אפילו בצפירות (יום השואה,זכרון) אני לא מסוגלת לעמוד ליד אנשים. אני תמיד הולכת כמה דקות לפני הצפירה לחדר או מקום מבודד מאנשים עד תום הצפירה. מוזר,הא? ספרו לי על זה...

כן

טיפול קוגניטיבי התנהגותי נחשב מתאים לטיפול בהפרעות חרדה. החלק הקוגניטיבי בטיפול מתמקד במחשבות של האדם מתוך הנחה שהמחשבות מובילות לרגשות ולהתנהגות ואיתור מחשבות שמזיקות ונסיון לערער עליהן ולשנותן, יכול להביא לשינוי התנהגות. החלק ההתנהגותי בטפול מתמקד בהתנהגות עצמה ומיישם טכניקות לשינוי ההתנהגות שרוצים לשנות, למשל דרך תרגילי הרפיה ודמיון מודרך ודרך מתן חיזוקים חיוביים להתנהגות הרצויה וכו'. לשיטת טפול זו קוראים (CBT cognitive-behavioral therapy) ואיגוד המטפלים העובדים בשיטה זו בישראל נקרא איט"ה.

l i b e r t y

New member
תודה גילה. ובאותו עניין-

אני כל כך רוצה להיפטר מההרגלים ומהדפוסים האלה. אני חייבת להתמודד מול הפחדים ,החרדות, הבושה ורגשות האשם וכנראה שמה שיעזור לי זה רק הטיפול. ובין היתר הבנתי שהוא מטפל גם בבעיות הגמגום הנובעים מבטחון עצמי נמוך.זה נכון?

LoveBeing

New member
בעיני את מתוקה!

והצלחת להעלות לי חיוך בזכות מה שכתבת בסוף! גם אני היום שהיתה צפירה אפילו שהייתי רחוק מאדם התחבאתי לי עוד יותר שלא יראו שאני עומד!! ואני מתבייש בעצמי גם שאני עושה את הדברים הכי יפים וטובים..... אז אני מבין אותך לגמרי. גם בעניין הלרצות אנשים- וואו כמה אני מכיר את זה... אני חושב שנוכל לעזור זה לזו, אני גם אכתוב לך בפרטי..... חיבוק גדול בנתיים! גיל :0)

למעלה