זקוקה לייעוץ

מיקמיק22

New member
זקוקה לייעוץ

שלום, מידי פעם אני נתקפת חרדות. חרדות כלליות לא ממשהו ספציפי ובעיקר מאנשים. אני אדם מאוד חברותי, מתחברת מהר לאנשים,אוהבת חברה ובכלל אדם תקשורתי מאוד. ביקרתי אצל פסיכאטרית לצורך העניין אך היא רשמה לי תרופה קשה במיוחד , חזקה שגרמה לי לתופעו לוואי רבות ובכלל גרמה לי לדכאונות שמעולם לא היו לי ולחרדות קשות במיוחד. החרדות שתוקפות אותי מלוות בפחדים מפני אנשים (לעיתים אני חוששת לענות לטלפון אפילו) ,חשדנות יתר ,וסימפטומים פיזיים למיניהם .חשוב לי לציין שהתופעה אינה שיגרתית (לעיתים קרובות אמנם)והיא אינה קריטית(אני מתפקדת כרגיל) רציתי לדעת האם יש תרופות ללא מרשם שמרגיעות ומפחיתות חרדה?

בוזיקית

New member
הי מיקמיק!

הייתי מציעה לך לחזור לפסיכיאטרית וללבן איתה את הסוגיה. אולי היא לא הבינה את הבעיה בדיוק? ובקשר לתרופות טבעיות לי אישית עזר קלמנרבין, אך משתתפי הפורום האחרים יודעים על כך הרבה יותר ממני. בהצלחה!

מיקמיק22

New member
תודה,

תוכלי להרחיב בעניין הקלמנרבין? ממה סבלת בדיוק ואיך היא עזרה או השפיעה עלייך? תודה

בוזיקית

New member
סבלתי ממתי שאני זוכרת את עצמי

ועדיין סובלת מחרדות. התקפי החרדה שלי כולם ברורים מאוד ויש להם סיבה טובה, כלומר זה לא סתם בא פתאום משום מקום, אלא תמיד יש טריגר ואני יודעת לזהות אותו. התחושה, אני מניחה, היא אותו דבר כמו התקפי חרדה שאין להם סיבה ברורה - הזעה, דופק מהיר, בחילות, צמרמורת, חום וקור מתפשט בגוף, רעידות והרגשה כאילו הולכים להתעלף או למות. הקלמנרבין עזר לי בכך שהוא האט את הדופק שהשתולל, והשרה עלי שינה (במיוחד כשלקחתי שניים ביחד) אבל אני מדברת איתך על תקופה רחוקה מאוד. בשנה האחרונה מה שעזר לי לפני שהתחלתי טיפול רציני היה ואליום או ואבן (זה אותו דבר רק שם אחר) - אבל זה היה במקרים ממש קיצוניים והפך אותי לגמרי לזומבי. כיום אני לוקחת "לוסטרל" ואני יכולה פשוט לומר שהחיים שלי ניצלו בזכות התרופה הזאת. זה עוזר לי גם נגד הדיכאון, אבל יותר נגד החרדות. אני לא יכולה להקל ראש גם בטיפול הפסיכולוגי ההתנהגותי שעברתי, שבזכותו ההתקפים פחותים בהרבה מבעבר וגם עוצמתם שככה קימעא. נכון להיום לא יוצא לי להשתמש בקלמנרבין, אבל החב'רה פה הציעו לי טיפות טבעיות בשם "רסקיו" וכל מיני סוגים של תה (תסתכלי בשירשורים האחרונים שלי) ואני בהחלט מתכוונת לנסות. בהצלחה!!!

מיקמיק22

New member
אצלי זה שונה

אין לי את הסימפטומים הפיזיים שאת מתארת ("הזעה, דופק מהיר, בחילות, צמרמורת, חום וקור מתפשט בגוף, רעידות והרגשה כאילו הולכים להתעלף או למות". ) ולכן ,לא נראה לי שהכדורים שנטלת יתאימו לי. אצלי זה יותר חרדה כללית,מעין תחושת פחד שמשתלטת על הגוף,אני נבהלת מצלצול טלפון או מדפיקה בדלת ובכלל מפחדת מאנשים...מוזר . אבל , המצב לא קריטי ואני ממשיכה בשגרה היומיומית ומנסה להתעלם למרות שזה נורא מציק ומפריע.

../images/Emo35.gif

את מגדירה את עצמך אדם חברותצי מאד ואוהבת חברה. איך זה משתלב יחד עם הפחדים שאת מתארת מפני אנשים וחשדנות הייתר? זה נשמע כמו קצוות מנוגדים.

מיקמיק22

New member
הבהרתי בתגובה הראשונה,

שהתקפי החרדה הם לא יומיומיים . אמנם הם מופיעים לעיתים קרובות , אבל לא תמיד. בזמן שאני לא חרדה ,אני נהנית מחברת אנשים, אני עובדת בעבודה עם קהל ואני תמיד מוקפת באנשים.חוץ מזה שאני לא רואה ניגוד ובגלל הבעיה הזו פניתי לפורום, כי אני מאוד אוהבת אנשים ומאוד חברותית ולא מבינה מאיפה מגיעה החשדנות או הפחד מאנשים... אם הייתי יודעת למה זה קורה לי ,לא הייתי פונה לייעוץ.

../images/Emo42.gif

את לא מבינה מאפיה מגיעה החשדנות או הפחד מאנשים. את רוצה לדעת למה זה קורה לך. התשובה לכך תוכל להתבהר לך בתוך קשר מתמשך, בו איש המקצוע לומד להכיר אותך ונעזר גם באינטראקציה שנוצרת ביניכם כדי לשקף לך דברים שאת לא מודעת אליהם לגמרי הקשורים ביחס שלך לעצמך ולאחרים. את מנסה כרגע לברר אפשרות לטפל בחרדה דרך תרופות, וזו גם דרך, אבל כדי להגיע לתשובות על השאלות ששאלת, תצטרכי לבחון דברים בקשר של אמון שייבנה לאורך זמן עם איש מקצוע.

מיקמיק22

New member
גילה, את קוראת את ההודעות שלי?

כתבתי שאני נפגשת עם אשת מקצוע (עו"ס) שמתמחה בטיפול קונגטיבי התנהגותי, אבל בינתיים , עד שהטיפול יתחיל להועיל,רציתי לדעת אם יש איזה שהיא תרופה ללא מרשם שניתן לנטול במקרים כאלו. כאמור, ניסיתי תרופה במרשם אך היא לא היטיבה עימי. תודה

../images/Emo87.gif

לא קראתי שאת בטפול התנהגותי. אני שמחה בשבילך ומאחלת לך שהטפול אכן יעזור לך. לגבי תרופות ללא מרשם נגד חרדה, אינני מכירה ולא אוכל לעזור לך בכך.
ייתכן שתמצאי תשובה בפורום העוסק בתרופות.

thesurvivor

New member
לא בטוח שהתרופה היא האשמה

כדאי לחזור לפסיכיאטרית ולברר איתה את העיניין . ייתכן שזה רק מקריות . התופעות לוואי נמשכות חודש והמוח מתרגל והגוף מתרגל . אך ייתכן שזה התרופה ולכן כדאי לדבר איתה ולא להחליט לבד .

למעלה