זקוקה לייעוץ

ors2007

New member
זקוקה לייעוץ

שלום לכולם וחג שמח! אני זקוקה לייעוץ מכם..שכן הזוגיות שלי במצב שאנ לא יודעת אם להשאר או שמוטב לי ללכת בזמן קצת רקע: נשואה+1, במשך שנה וחצי בעל לא ישראליי. גרים בחו"ל כרגע אצל ההורים, ועוד כחודש עוברים לבית משלנו. בעל לא חם ואוהב, לא עוזר עם הילד, משאיר לי הכל ולמשפחה, ופשוט יוצא כל יום וגם בשעות הלילה המאוחרות עם חבריו לשתות ולעשן חשיש..כי זו המנטליות פה.. לא חסר למשפחה ולו כסף, כך שהוא יכול להרשות לעצמו כמעט הכל. והשאלה.. לאחר מספר מריבות בהן הסברתי לו שאני לא אוהבת את היחס שלו, את הצורה בה הוא מדבר, את זה שהוא יוצא בלי לשאול ולא דופק חשבון, בזה שהוא לא לוקח אחריות עם הילד והכל..ומה שמעניין אותו זה חברים ועישונים...איימתי לעזוב וכמעט חזרתי ארצה..אך שום דבר לא קרה..הוא משתנה ליום יומים ואז שוב אותו בן אדם... הוא הבטיח להשתנות ברגע שנעבור לבית משלנו, שיהיה עבודה לשנינו..ואז הכל יהיה שונה..כי מלבד היחס שלו אני גם צריכה לסבול את ההורים שלו כבר כמה חודשים שמעיקים לי על הנשמה ומשתלטים עליי ועל הילד..וקשה לעמוד מולם כי אני לא רוצה מריבות וחיכוחים... השאלה היא: אני נוסעת לארץ לחופשה. בעקרון אמרתי לו שאני רוצה לבקר את המשפחה..אך מתכוונת לא לחזור..כי ממש רע לי פה לבד, ועם היחס שלו וההורים שלו והכל...הילד בא איתי ויהיה מאושר איתי.. האם לנסות? האם לחכות לבית? האם יש טעם לנסות שדברים ישתנו אחרי שנה וחצי של דיבורים? סליחה על האורך אבל אין לי עם מי לדבר.. תודה

האם את מאמינה שיהיה אחרת לאחר

המעבר לבית? קל מאד לנקות עמדה לפי הסיפור שלך אבל את צריכה לענות על השאלה הזאת ומשם להמשיך. בנוסף חישבי איך את רוצה להרגיש בתוך זוגיות, מה הציפיות שלך מבן זוג ומהאבא של בנך ואם את מעוניינת להמשיך את מה שקיים היום. אחרי שתארגני לך את המחשבות , תפעלי להשיג את מה שאת זקוקה וחפצה בו היום. מבחינת הנסיעה לישראל והתיכנון לא לחזור, תבדקי את העניין משפטית שלא תסתבכי עם החוק המקומי. הילד הוא גם של בן זוגך וגם אם אינו שותף פעיל בהורות הוא עלול אפילו כנקמה להגיד במשטרה שברחת עם הילד שלו. אם את שוקלת פרידה אז כדאי כבר לטפל בזה ולשוחח איתו על האפשרות . זהו מצב משברי וקשה אבל פתיר ואפשרי אבל זה צריך להעשות עם החלטה מלאת ביטחון , שזה מה שאת רוצה. מקווה שזה מקדם אותך במעט. מוזמנת להמשיך ולשתף , חג שמח.

yully2

New member
חג שמח גם לך. שקראתי את הסיפור שלך

חשבתי שזה מאד עצוב לחיות גם רחוק מהבית וגם ללא תמיכה מהמשפחה של בעלך. לפי מה שספרת אם את רוצה חיים נורמליים אין לך מה לחפש שם ועניין זה שתגורו בבית משלכם לא ישנה את ההתיחסות של בעלך. מה, פתאום הוא יהיה חם ואוהב? הוא לא ירצה לשתות יותר? הוא כזה ובית לא יעשה את ההבדל שאת רוצה. לי נראה שאת צריכה לדבר איתו על זה ברצינות. הוא צריך להבין שאם הוא לא מתכוון לשנות את הגישה שלו אז יש סיכוי שתפרדו ושתעזבי אותו ותחזרי לישראל. תנסי לעשות את זה בטוב. יש הרבה סיפורים על זוגות מממדינות שונות שנפרדו ואחד עושה בעיות לשני ולא נותן להוציא את הילד מהארץ. אז תפעלי בהגיון ולא בפזיזות כי את נורא סובלת.

למעלה