זקוקה ליצירתיות שלכם...

BABYBOOM10

New member
זקוקה ליצירתיות שלכם...

שלום לכולם.
אני עו"ס בדיור מוגן לבריאות נפש ואחת לשבוע אחת העו"סיות צריכה להעביר ישיבת צוות על כל נושא שבא לה.
הרבה פעמים אנו מביאות תיאורי מקרה בהן אנו זקוקות לעזרה, פרספקטיבה נוספת ומעבירים את הישיבה תוך כדי סיעור מוחות ושיח על הקשיים.
שמתי לב שגם ישיבות הצוות וגם ההדרכות המקצועיות שלנו בדר"כ מוקדשות לתסכולים, לקשיים לשחיקה...
דבר זה הביא אותי למחשבה להעביר את הישיבת צוות הבאה דווקא על משהו שלצערי לא יוצא לדבר עליו הרבה- על הצלחות שלנו כעו"סיות כסוג של העצמה.
ניסיתי למצוא מאמרים שקשורים ללמידה מהצלחות כדי לשלב קצת חומר תיאורטי אך לא מצאתי...
אני קצת מתלבטת איך להעביר את הישיבה וכאן אתם נכנסים לתמונה

אני צריכה רעיון אולי למשהו חוויתי, פעילות כלשהי... זה נראה לי משעמם לעשות סבב ושכל אחת תספר על מקרה שבו הרגישה סיפוק רב ותדבר עליו...
אולי לשלב איזה מאמר שקשור...
מה דעתכם?
תודה מראש

niva99

New member
כיוון המחשבה שלך נכון

גם אני מוצאת את עצמי מתלבטת באותן המחשבות בדיוק.
עד כמה ניתן להתבוסס במים העכורים של הקשיים?

הפתרון שמצאתי הוא חשיבה יצירתית כגון:
1) מפגש שנושאו כתבה/ מחקר מעניינים בתחום לדוגמא נושא "הקורבניות" או "תהליכים מקבילים" בין מטפל/ מטופל. וכן נושא "העברה והעברה נגדית". [ניתן בנקל למצוא באינטרנט].
2) ניתן לערוך מפגש בעזרת קלפים טיפוליים - בחרי נושא מתחומי הטיפול ושהעוס"יות תתייחסנה אליו באמצעות הקלפים.
3) ניתן להביא ספר ילדים -
אני הדגמתי בעזרת הספר- מצב קיומי אצל חלק ממטופלי, אשר נוהגים להמנע ולשלול כל יוזמה (טיול, קניית בגד, שינוי מקום עבודה וכד') מעדיפים להצמד אל המוכר והידוע.

עשו לנו פעם פעילות מקסימה

בה כל אחד קיבל "תעודת הצלחות" עם שם של מישהו אחר. כולם הסתובבו בחדר וראיינו אחד את השני על אותו אדם שעליו הם צריכים לכתוב את תעודת ההצלחות, ואספו מקרים בהם אותו אדם הצליח וכתבו אותם בתעודת ההצלחות. אח"כ כל אחד קיבל את התעודה שלו והקריא אותה, והמשכנו לדבר על הכוחות וההצלחות שלנו, למה יותר קל לנו שאחרים משקפים לנו אותם מאשר שאנחנו נמצא אותן לבד וכו'.

אופציה נוספת זה לדבר על גישת הכוחות, ו/או פסיכולוגיה חיובית, אשר מסתכלת על האדם דרך הכוחות שלו. להתחיל עם תיאור מקרה של מטופל שמתקשים איתו ולנסות למצוא אילו כוחות יש לו כדי להתמודד עם המצב, ואז אילו כוחות לנו יש כדי להתמודד עם תיסכולים וקשיים בעבודה.

למעלה