זקוקה למידע מקדים לפתיחת קליניקה

אודליהה

New member
זקוקה למידע מקדים לפתיחת קליניקה

שלום לכולם :) כיף לי לקרוא את הפורום הפעיל, שמאוד מפרה אותי ומעורר בי מחשבות. רציתי לשמוע מניסיונכם ומהידע שלכם: אני מרפאה בעיסוק בתחום הילדים כבר 4 שנים ועובדת באותם 3 מקומות עבודה. מקום עבודה אחד הוא במעון יום שיקומי לילדים עם צרכים מיוחדים ושני מקומות עבודה נוספים הם בשני סניפים של מכון פרטי עם ילדים רגילים בגילאי 3.5 עד 11 שנים. לאחרונה נודע לי שהמכון הפרטי אינו מוכר כמכון להתפתחות הילד. השאיפה שלי היא לפתוח בעתיד קליניקה פרטית. לפי מה שהבנתי דרוש ניסיון של שנתיים לפחות במכון להתפתחות הילד על מנת שאוכל לפתוח קליניקה פרטית. השאלה שלי היא האם זה אכן נכון? האם זה כך בכל קופות החולים? איפה מבררים מהם הדרישות ממרפאה בעיסוק שרוצה לעבוד באופן עצמאי? האם עבודה כשכירה אצל מרפאה בעיסוק עצמאית נחשבת כעבודה במכון להתפתחות הילד? מקווה שתוכלו לכוון אותי. שיהיה לכולם שבוע נפלא

את מבלבלת בין שני תחומים

את יכולה לפתוח מחר קליניקה פרטית בלי שום נסיון. לפי תנאי משרד הבריאות ביחידה להתפתחות ילד צריך להיות צוות שלו לפחות שנתיים נסיון בעבודה בתחום התפתחות הילד ביחידה\ מכון מוכרים או שהוא מקבל 50 שעות הדרכה\השתלמויות מסודרים בתחום לשנה. קופות החולים מכילות את ההנחיה על מי שהן מתקשרות איתו. בכל מקרה קופות החולים לא נוטות היום להתקשר עם קליניקות של יחידים אלא אם אין להן אלטרנטיבה במקום.בנוסף לכך הן בד"כ משלמות בשוטף+90. כבעל קליניקה פרטית אומר לך שהייתי בודק טוב טוב היום את הכדאיות הכלכלית לפני שאני נכנס להרפתקאה הזאת. אולי היה כדאי להשתלב קודם בקליניקה קיימת כשותף או כשוכר.

עמי

קליניקות קימות לא מחפשות שותפים בשביל מה להם, אלא רק אנשים שאפשר לנצל אותם, וכשוכר אתה שוב מתחיל מהתחלה אז זו עדין הרפתקאה, שספק אם יכולה להתממש ללא התחלה בהסכמים עם הקופות.. והסכמים עם הקופות זה בעיקר קשרים ולא ידוע לי על התיחסות לנסיון של המטפלים.

אילה

ישנן קליניקות קיימות המחפשות שותפים כדי למלא ימים פנויים.. אשר לשוכרים. יש הבדל בין שוכרים לשכירים. שוכר יכול לשכור את הקליניקה על הציוד ליום \יומיים בשבוע מבלי שעליו להשקיע בציוד ומבלי שעליו למלא את הקליניקה כל השבוע על כל הכרוך בכך מבחינת הוצאות. בשאר הימים הוא יכול לעבוד במקום אחר מבלי לשים את כל הביצים בסל אחד. אני מסכים איתך שנדרשים הסכמים עם הקופות או מוניטין חזק שאומר שיודעים שקליינטים יגיעו בעקבות השם. זה בד"כ לא קיים אחרי שנתיים עבודה. אשר לקשרים לא אתווכח איתך. לגבי אלו שאין להם קשרים הקופות מתייחסות לכל הקריטריונים כולל נסיון.

אודליהה

New member
ואוו

חחחח אני מודה שלזה לא ציפיתי. זה הרבה יותר מורכב ממה שחשבתי ואיפשהו גם לא כמו שחשבתי :) אני בהחלט אוספת מידע לגבי כדאיות לפתיחת קליניקה וכל מיני אפשרויות. נתתם לי מידע מאוד חשוב!!! תודה רבה :) העדכון הוא שסביר להניח שאתחיל לעבוד במכון להתפתחות הילד של הכללית ושם אצבור לי ניסיון ואשמע ממרפאות בעיסוק אחרות על הניסיון שלהם בקליניקה שהן פתחו במושבים באיזור. בהחלט מאוד מעניין. יש לציין שכל אחד אומר משהו אחר. יש כאלה שאומרים שלא משתלם לפתוח קליניקה ואחרים שאומרים שזה שטויות כי יש ביקוש מאוד גדול. לא נראה לי שיש תשובה חד משמעית וזה תלוי במספר גורמים. תודה!

Mנטה

New member
את לא מדברת על קליניקה פרטית

אלא על קליניקה שמבוססת על קשרים עם קופ"ח. בעיקרון נכון להיום כללית ומאוחדת מסבסדות גם קבלות מקליניקות שהן לא בקשר רשמי אתן. צריך בשביל זה שהמטופל יבוא עם הפניה לריפוי בעיסוק מהרופא שלו. בקשר למכבי ולאומית יש להם כל מיני הסדרים מסובכים, ההסכמים של מכבי (לדעתי) ממש הרסניים למקצוע, למטפל ולמטופל. והם גם לא ממש אמינים בתור ספקי עבודה
בכל אופן, הם דורשים שנתיים נסיון בהתפתחות הילד (אבל מסתפקים גם בכמה שנים נסיון במקומות אחרים). מכבי גם דורשים שהקליניקה תהיה באזורים מסוימים, לא בכל אזור הם מוכנים לעשות הסכם גם אם את עומדת בדרישות. איפה שאני גרה למשל, יש מרפאה בעיסוק אחת בתוך אזור שלם שיש לה הסדר עם מכבי, יש אצלה תורים מאוד גדולים ובגלל שהיא ידועה היא כמובן מעדיפה לקבל פרטי ולא ממכבי, ובכל זאת מכבי לא מוכנים לחתום עם אחרים באזור. יש להם ראש משלהם. לטובתם אני רק אומר שהם גם נותנים קורסים יחסית בזול וזה נחמד.

כן, ואת ?

אם כן אז זה מצוין. זה על בסיס נסיון אישי? פשוט לא הצלחתי להבין מהם באופן ישיר.

Mנטה

New member
כן, נסיון.

מאוחדת וכללית. לגבי מאוחדת לא בטוחה לגבי כל האזורים, נדמה לי שכן.

למעלה