זקוקה למידע על חיה ושמה דקא ארוך

אולה *

New member
זקוקה למידע על חיה ושמה דקא ארוך ../images/Emo3.gif

הי בנות! הידע שלי בנושא הדקא מסתכם בעלותה (שילמתי היום 125.80) ובזה שצריך לשמור אותה בקירור (קיבלתי בבית מרקחת קרח). חוץ מזה, פרופ´ עמית טוען שכדאי לי להגיע לאיכילוב לקבל את הזריקה, כי רק אחות מיומנת תוכל לעשותה. אז מה עוד תגידו? זה כואב? מה התופעות המוזרות/נעימות/לא נעימות אחרי הזריקה?
אולה.

דל

New member
אולה יש לי נסיון רק עם דקא קצר ../images/Emo9.gif

מה שאני יודעת על דקא ארוך...

אל תגלו לפרופ´ עמית שאני סותרת את דבריו המלומדים, אבל אני חושבת שאין שום צורך שאחות מנוסה תזריק לך את הזריקה. אני קיבלתי דקא ארוך כמליון פעמים במהלך הטיפולים. נתנו לי זריקה נוספת אחרי כל כשלון כדי לנסות ולמגר את האנדו שלי. בפעמים הראשונות הלכתי לאחות שתזריק לי. פעם אחת זה עבר בקלות ובפעם אחרת זה כאב מאוד (כי האחות חיכתה 10 דקות בין הכנת הזריקה להזרקה עצמה). אחרי שראיתי איך מזריקים הבנתי את הפרנציפ ונתתי לליאור לעשות את העבודה. הזריקה שלו לא כאבה וגם השפיעה טוב מאוד. הערכה של הדקא הארוך מורכבת משני מזרקים ומחבר. מחברים את שני המזרקים למחבר ומערבבים את החומרים ע"י לחיצה על הבוכנות לסרוגין. אחרי שהחומר מעורבב היטב מנתקים את המזרק שמכיל את החומר מהמחבר ומחברים לו את המחט. כדאי להזדרז ולהזריק מיד. כשאני אומרת "מיד" אני מתכוונת לא לחכות 5 דקות מרגע ההכנה עד להזרקה אבל לא צריך להלחץ יותר מידי. החומר מתקשה אם לא מזריקים אותו מיד וזה יכול לכאוב. תופעות הלוואי של הדקא הארוך זה בעיקר דיכוי המערכת ההורמונלית
כלומר - כל התופעות של גיל המעבר. מכיוון שלא היית עדיין בגיל המעבר (אבל אני כן
) אני אספר לך שזה כולל גלי חום, מצבי רוח נוראיים, יובש בנרתיק ועוד כהנה וכהנה הפתעות. עלי הזריקה השפיעה בצורה מאוד חזקה והמערכת דוכאה לשלושה חודשים, לכן אחרי כל טיפול שלא הצליח חיכינו חודש, בדקנו שאני עדיין בדיכוי והתחלנו טיפול חדש. שיהיה בהצלחה ועכשיו!!!! חנה

אולה *

New member
חנה, אל תדאגי. סודך שמור איתי ../images/Emo8.gif

גלי חום - זה תופעה מגעילה שחוויתי גם עם סינרל. אני רק מקווה שהדבר ישתלם בסוף. תודה, אולה

אולוצ´קה, חוץ מהמחיר המדהים...

תשמרי אותה במקרר. לא הייתי ממליצה לך לנסות להזריק לבד, אלא להשתמש בשירותיה של אחות (לא חייב דווקא באיכילוב. אם יש לך סניף קופ"ח או מר"מ קרוב זה בהחלט יספיק). לי לא כאב בכלל. התופעות אחרי - גלי חום מדהימים! ליאור הגדיר זאת כ´מכונת זמן´ קטנה (הדגמה למה יהיה שנהיה סבתות). ולמרות זאת זה משמח כי זה אומר שהזריקה פועלת
אולה, טיפול חדש, תקווה חדשה מחזיקה אצבעות שזה הטיפול האחרון ל-9 החודשים הקרובים
ו-
מרב

אולה *

New member
תודה, חמודתי.

אני שונאת גלי חום - חוויתי אותם גם עם דיכוי אחר - סינרל. אבל מה לא עושים בדרך לתינוק? אז נסבול עוד פעם אחת (ואחרונה). אולה.

הרמוניה

New member
אותי הדקא הארוך גמר לגמרי ../images/Emo4.gif

ההזרקה לא נורא כאבה אבל גלי החום והתשישות שאחרי הביאו אותי לשיאים חדשים... (כולם מדברים על קשר בין גוף ונפש ואצלי הרגשתי את הפער הייתי בדיכאון המחץ אבל ידעתי שזה לא באמת דיכאון אלא תגובה גופנית) מקווה שיעבור בקלות יחסית חוץ מזה הסתיו מתקרב... הרמוניה

למעלה