זקוקה למתכון לסופגניות פשוטות!

suzi35

New member
זקוקה למתכון לסופגניות פשוטות!

לחנוכה, מאלה שזורקים לשמן והן מתנפחות להן, עם סוכר מלמעלה. יש למישהי עצה? נשיקות וחג שמח, סוזי.
 

הגנובה

New member
תמיד לפני חנוכה - אסם מפרסמת

על החבילה הקטנה של הקמח התופח מתכון מנצח לסופגניות
- הם עשויות מקמח אשל וביצים (נדמה לי) - אני עושה אותן כל שנה - זה מעט עבודה - והן יוצאות שיגעון
אני אחפש את המתכון - אבל אם לא אמצא - הוא מופיע על החבילות הקטנות של קמח אסם (כמו שכבר ציינתי קודם... והתחלתי לחזור על עצמי.... סנילית
- מה
- מי סנילית
- אאאאאאהההההההה - אני
- טוב - אני יוצאת... בהצלחה
 

בולי27

New member
סופגניות../images/Emo82.gif

כ-50 יחידות חומרים 6 כוסות קמח מנופה 50 גרם שימרית 6 כפות סוכר 1 כף מלח 3 ביצים 6 כפות שמן 3 כפות ברנדי קליפת לימון מגוררת כ- כוס וחצי מים למלית ריבה לקישוט אבקת סוכר לטיגון שמן ההכנה: שמים במיקסר קמח ובגומה שמים את השמרים.זורים סביב את הסוכר והמלח. מוסיפים את הביצים שמן ברנדי גרד לימון. מערבלים באיטיות ומוסיפים את המים. כשהבצק מוכן מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1 ס"מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס ומתפיחים שוב כחצי שעה. מחממים שמן עמוק ומטגנים את הסופגניות. חג שמייח!
 
מתכון באמת טוב

אבל הרשו לי להוסיף כמה טיפים, גם אני עושה בערך כך אבל לא ביצים שלמות אלא רק החלמונים. וקצת פחות סוכר (לא יותר מחצי כוס) זה תופח יותר טוב. והרבה פחות מלח. (קורט מלח בהחלט מספיק) ואפשר להוסיף גם סוכר וניל (2). אבל הטיפ הכי חשוב שרציתי לתת הוא: אם את ממהרת את יכולה להדליק את התנור על חום נמוך (50-100 מעלות)לפני שאת מתחילה את הלישה. לכבות אותו ולהכניס את הקערה עם הבצק על הרשת, והבצק יתפח הרבה יותר מהר. אפשר גם להרתיח מים בסיר ולאחר שרתחו לכבות את האש, לכסות במכסה הפוך, לשים את הקערה על הסיר המכוסה לכסות אותה במגבת, ועל הכל לכסות בשמיכת חורף, זה תופח יופי כך בחצי שעה. ולסופגניות אוסם: חבילה קטנה קמח אוסם, 2 ביצים, 2 אשל, 2 סוכר וניל, 2 כפות סוכר, לערבב הכל במיקסר יד, (או מטרפת ) ולצקת לשמן חם בעזרת כף כל פעם כמות קטנה, כך שיוצאים כדורים קטנים חמודים. אפשר אם רוצים לגוון, לחתוך תפוחי עץ לקוביות קטנות לזרוק כל פעם קובית תפוח לבצק, עד שתתכסה טוב להוציא בכף ולטגן. טעים טעים. כמובן לפזר אבקת סוכר. (אצלינו הילדים אוהבים סופגניות שמרים עם אבקת סוכר, וסופגניות אוסם - לגלגל בתוך סוכר. שיהיה לכולכם חנוכה שמח ובתיאבון.
 
למעלה