מתכון באמת טוב
אבל הרשו לי להוסיף כמה טיפים, גם אני עושה בערך כך אבל לא ביצים שלמות אלא רק החלמונים. וקצת פחות סוכר (לא יותר מחצי כוס) זה תופח יותר טוב. והרבה פחות מלח. (קורט מלח בהחלט מספיק) ואפשר להוסיף גם סוכר וניל (2). אבל הטיפ הכי חשוב שרציתי לתת הוא: אם את ממהרת את יכולה להדליק את התנור על חום נמוך (50-100 מעלות)לפני שאת מתחילה את הלישה. לכבות אותו ולהכניס את הקערה עם הבצק על הרשת, והבצק יתפח הרבה יותר מהר. אפשר גם להרתיח מים בסיר ולאחר שרתחו לכבות את האש, לכסות במכסה הפוך, לשים את הקערה על הסיר המכוסה לכסות אותה במגבת, ועל הכל לכסות בשמיכת חורף, זה תופח יופי כך בחצי שעה. ולסופגניות אוסם: חבילה קטנה קמח אוסם, 2 ביצים, 2 אשל, 2 סוכר וניל, 2 כפות סוכר, לערבב הכל במיקסר יד, (או מטרפת ) ולצקת לשמן חם בעזרת כף כל פעם כמות קטנה, כך שיוצאים כדורים קטנים חמודים. אפשר אם רוצים לגוון, לחתוך תפוחי עץ לקוביות קטנות לזרוק כל פעם קובית תפוח לבצק, עד שתתכסה טוב להוציא בכף ולטגן. טעים טעים. כמובן לפזר אבקת סוכר. (אצלינו הילדים אוהבים סופגניות שמרים עם אבקת סוכר, וסופגניות אוסם - לגלגל בתוך סוכר. שיהיה לכולכם חנוכה שמח ובתיאבון.