זקוקה למתכון של חמין

זקוקה למתכון של חמין

היי לכולם, אני מכינה השבת חמין ואני חייבת מתכון מנצח- כזה שילקקו את האצבעות, שלא ישאירו בצלחת, שלא יאמינו לטעמים שהם טועמים- משהוא מדהים שישאיר את כולם עם טעם של עוד שיבקשו עוד בכל שבוע. אם למשהו יש מתכון כזה אז אשמח לקבלו. יש לציין כי זאת הפעם הראשונה שאכין חמין כך שאשמח אם המתכון יכלול פרטים מדויקים של חומרים וגם פירוט טוב על דרך ההכנה.. בנוסף, אצלנו החמין נאכל רק עם שעועית כך שאשמח למתכונים המכילים שעועית ולא אורז או קטניות/דגנים אחרים. ושאלה אחרונה- ידוע לי שיש להשרות את השעועית לילה לפני- מה יקרה אם אכניס את השעועית ללא השריה בכלל?< אחרי הכל הבישול הוא איטי למשך כל הלילה.... תודה רבה. וגם טיפים ואצות יתקבלו בברכה. אין עליכם

כמה עובדות על החמין

1 השעועית חייבת ..חייבת השריה 2 ככל שהחמין שמן יותר .הוא טעים יותר 3בצל גדול באחד מפינות הסיר 4 עצמות מח 5 חתיכת צאוור של הודו זכר זקן. עכ"ל צ'י

danbaratz

New member
צ'ולנט כלשהו מעורב בנוסח זעירא

הכמויות תלויות בסיר, אבל מתאים לשמונה עד לעשרה אנשים. מצרכים: 3 ק"ג שפונדרה לא שמנה מידי בחתיכה אחת. עשרה בצלים בינוניים שלמים מקולפים חצי קילו שעועית שחורה מושרת לילה במים או שעה במים רתחים עם סודה לשתייה, שימי לב שהשעועית לא יבשה מידי. שמונה פלפלים גדולים יבשים. מתוקים חריפים או שילוב לפי רמת החריפות הרצויה גמבה אחת שמונה שיני שום קבנוס יבש עדיף חי. ההכנה: במחבת כבדה קולים את השום קבנוס ופלפלים יבשים וטריים. לשים לב, לקלות עד שיש ריח של פלפלים לא לקלות יותר מידי . להכניס את הכול למעבד מזון להוסיף קצת שמן ולטחון למשחה. בסיר הצ'ולנט לשים קצת שמן לתת טיגון קל לבשר מכול קצותיו, להוציא ולהכניס את הבצלים הקלופים. לטגן אותם קלות ולהוסיף שלוש -ארבע כפות ממשחת הפלפלים. לערבב טוב ולהחזיר את הבשר. להוסיף את השעועית ולכסות במים שבע סנטימטר. להוסיף מלח ולהביא לרתיחה. לכסות במכסה ולהעביר לאש נמוכה לכול הלילה או לתנור בחום 120-150 מעלות עם חימום עליון ותחתון. לפנות את כול שבת בצהריים כי לא קמים מזה עד מוצ"ש.

danbaratz

New member
תוספות ושידרוגים תלויי עדה ונוסח

א.-להוסיף קציצות לחם- לערבב לחם יבש מושרה סחוט עם ביצה ומעט קמח ליצור קציצות ולהניח בסיר מעל הכול לפני ההכנסה לתנור. ב. קישקע- אפשר לקנות. גם להניח מעל הכול ג. נקניקיית שבלול- אפשר להכין לבד, אפשר גם לקנות, נקראת דומשנייה והיא לא מהצד הכשר. לדעתי מרימה את הצ'ולנט בדרגה ורבע מה שאומר שלא תקומו ממנו עד ראשון בבוקר. ד. קוגל- בצל מטוגן, קמח שמן ביצים לערבב טוב לבצק דביק ולהניח מעל הכול בסיר. בהצלחה ובתיאבון

צלשף

New member
מתכון לחמין בבקשה

לסיר של 10 ליטר 1/2 ק״ג שעועית מושרת ללילה ההשריה בכדי להוציא את הגזים מתוך השעועית 3 עצמות מח 1/2 1 ק״ג בשר שפונדרה חתוך לנתחים גדולים 2 בצלים קלופים שלמים 1/2 1ראשי שום קלופים 6 תפו״א בינונים קלופים 6ביצים שלמות 2 מארזי מעיים ממולאים הכי מומלץ של זוגלובק לשדרוג 1/4 ק״ג גריסי פנינה .לתיבול 2 כפות פפריקה מתוקה 1 כף מלח 1 כף אבקת מרק עוף1 כפית פלפל שחור 3 כפות דבש או סילאן אופן ההכנה :להביא לרתיחה את הבשר והעצמות לבשל כשלוש דקות לסנן ולשטוף היטב לבשל את הביצים כ5 דקות ולשטוף לסדר בתוך הסיר את השעועית והגריסים להוסיף את הבצלים העצמות הבשר השום תפו״א הביצים ומעל לסדר את המעיים הממולאים לערבב את כל התבלינים להוסיף מים ולערבב לצקת את הנוזלים לסיר ולהוסיף מים עד כיסוי להוסיף את הדבש ולהעלות על האש להביא לרתיחה ולבשל כשעתיים לאחר מכן להעביר את הסיר לתנור או לפלטת שבת עם מכסה סגור בתנור על 100 מעלות למשך לילה. בהצלחה

מס' נקודות להבהרה

תודה לכולם. אך יש לי 4 שאלות נוספות: 1- האם כל התבלנם לחמין מסתכמים רק ב-מלח/אבקת מרק, פפריקה, פלפל שחור, שום ובצל- אין צורך בכורכום, בהרת, כמון? 2- לגבי הבשר-לפני שאני מכניסה אותו סופית לסיר הגדול ואז לתנור לכל הלילה- האם יש לטגנו קודם כדי לסגור ותו ואז להכניסו לסיר או שיש קודם להרתח אותו ואז לנקות את הקצף ואז להכניסו לסיר- מה משני האופציות עדיף? 3- אם איני משרה ת השעועית ילה לפני אז פשוט להרתיח במים וזה יעשה את העבודה? 4- אם החלטתי להכניס גם עצמות של מח עצם- האם גם את זה לטגן/להרתיח במים? תודה רבה

צלשף

New member
תקראי את המתכון כל התשובות שם. לגבי תבלינים ,

כל עדה אל פי טעמה.

למעלה