זקוקה למתכונים - דחוף

זקוקה למתכונים - דחוף

דפנה הגיעה לגיל שמתחילים עם ביצה לפי טיפת חלב ואני זקוקה לדעת איך מתחילים, איך לחבב עליה את הביצה שלא יהיה כמו עם העוף שעד היום נשאר במקפיא. תודה לכל העונות והמגיבות מראש. אני רוצה להתחיל היום אז זה דחוף. ושוב המון תודה. איריס.
 
כמה רעיונות

ראשית, מתחילים קודם עם החלמון ועם אין תופעות מנסים את החלבון (שהוא החלק הבעייתי יותר מבחינת האלרגניות שבו). אם הבת שלך בררנית אז פשוט למעוך את הביצה בתוך משהו שהיא אוהבת. אצלנו, המתכון המנצח הוא למעוך בתוך אבוקדו מעוך. קראתי גם על למעוך את החלמון בעגבניה- אפשר לרסק בפומפיה. אפשר למעוך גם עם תפ"א. תחשבי איזו מלית נהדרת זה לבורקס. זה גם קצת מזכיר לי את הנוסח של סלט המיונז. אם שום דבר לא יעבוד (ואני בספק כי הרעיונות שהעלתי ממש ממש טעימים), עדכני אותנו ואחשוב על עוד רעיונות.
 

מירי,

New member
אבל למה?

אני לא מבינה למה לרמות את הילד? אם היא לא אוהבת משהו - שלא תאכל! את כל העירבובים צריך לעשות אחרי שהילדה כבר מכירה את הטעמים הניפרדים.
 
זה ממש לא לרמות

יותם שלי לא בררן באוכל ומסכים לאכול הכל. אומנם לא כמויות אבל בהחלט טועם ומתנסה. העירבובים הם מתכונים משפחתיים. אצלנו סלט אבוקדו עם ביצה קשה זה להיט משפחתי! וכך גם לגבי תפ"א עם ביצה (כבר ציינתי את הבורקס והסלט תפ"א, לא?!
) אני לא אוהבת את החוקים האלו של צריך להפריד, צריך לגוון יחד וכד´. אני חושבת שבאופן טבעי כולנו אוכלים גם בנפרד וגם ביחד. כשבארוחת הערב המשפחתית נאכל ביצה קשה עם סלט אז יותם יקבל ביצה בנפרד. בערב שנאכל סלט אבוקדו הביצה תבוא כבר בפנים.
 

מירי,

New member
איך את אוהבת לאכול ביצה?

הילדים שלי ממש אוהבים ביצה קשה - אבל לא את החלמון (האמת זה ממש יבש...) אבל הם גם אוהבים חביתות למינהן.... אני ואמא שלי מאוד אוהבות פרנץ´ טוסט (כלומר לחם מטוגן - בביצה). חשוב מאוד לא לתת ביצה רכה (יש איזה חיידק שאם הוא קייםרק כאשר הביצה מבושלת\מטוגנת עד הסוף נעלם) ושאלה סקרנית - למה זה דחוף???
 
קודם כל רציתי להתחיל מפני ש......

1. עברנו את גיל 9 החודשים ובטיפת חלב אמרו שצריך להתחיל. 2. אני לא מכירה איך מכינים מעבר לביצה רכה וזה הבנתי שאסור. 3. אני כבר רוצה לגוון לה קצת את האוכל. וחוץ מזה לא הבנתי עד עכשיו למה אני לא יכולה לבשל ביצה רכה ולתת רק את הצהוב שהוא עדיין נוזלי? הרי החיידקים הולכים גם בבישול קצר. וזה מידע אישי או שאולי בכל זאת אני טועה. תקנו אותי. תודה.
 
יש סוגים שונים של חיידקים

כנראה עם עמידויות שונות. עם סלמונלה את ממש לא רוצה להסתבך- ולכן הייתי ממליצה לך לפחות בגיל הצעיר לבשל את הביצה לגמרי.
 

zimes

New member
סלמונלה הוא אכן הדוד הרע

אצלינו ביצה הולכת או מהביציה שאמא אוכלת (רק הדס) או בחביתה עם כל מיני (עגבניה, בצל, תפו"א, איטריות, קמח, חלב - לא כולם ביחד) או בלחם מטוגן, שאמא שלי עושה בלי חלב (עם מים), ומשום מה זה טעים לילדים, ועם דבש (שאסור בגללל איזה חידק נדיר, אבל היות וזה מתבשל, אי מקווה שזה בסדר).
 
בוקר טוב איריס../images/Emo42.gif

אז כמה דברים: קודם כל כדאי לנסות בשעות שאת יודעת שהרופאה מקבלת.. אם חלילה תהיה איזשהיא פריחה/אלרגיה.. ביצה רכה לא נותנים בגלל חיידק הסלמונלה שהוא מאד אבל מאד לא סימפטי.. ובאשר לתפריט.. אחרי שניסיתם חלמון..ובטוחים שהכל בסדר אפשר לגוון עם ביצה..עם מיונז..עמית הכי אוהב עם טחינה או עם חומוס...ועכשיו התחיל חתיכות קטנות של חביתה..שיהיה בוקר טוב אנחנו בדרך לרופאה..
 
והנה עדכון טרי טרי מהשטח......../images/Emo84.gif

אז ככה בישלתי שתי ביצים קשות והוצאתי בהתחלה רק את הצהוב שטרפו לי בהנאה. לא חיכיתי הרבה והמשכתי וטחנתי את הלבן והיא בתענוג עילאי (מצמצה לי בשפתיים) כזה כאילו תביאי עוד. בקיצור טחנתי את שתי הביצים ביחד עם קצת קצת מים שלא יהיה לה יותר מדי מוצקי בגרון ותקיא והוספתי קצת בננה ומחכה לראות אם תבוא התנפחות או כל סימן אחר של מצוקה. בינתיים כבר בעודי כותבת לכן חלפו להן 10 דקות ללא תגובה מיוחדת והילדה ממשיכה לשחק בשמחה. אז נקווה שיצליח לי היום גם העוף בצהריים. ושוב תודה לכולכן. איריס.
 

תיורז

New member
גם הילד לי לא מת על ביצה

אך על הלחם כן... אז אני ממליצה לטגן את הלחם בביצה. זה להיט. לטבול 2 פרוסות לחם בתערובת של ביצה אחת+2 כפות חלב (או פורמולה מה שתרצי) ולטגן במעט מאד שמן...
 
חביתה מקושקשת...... הכי קל טעים

חביתה מקושקשת! רק ונוח לאכילה או ביצה קשה מרוסקת עם אבוקדו ואז אני יכולה לבחור לתת חלמון/חלבון.....
 

vered4

New member
"לא רק דיסה" , ענת רז ואירית ששון

ספר מומלץ ביותר בנוגע למתכונים. חלבון של ביצה יכול לגרום אלרגיה, ובגלל חיסון גיל שנה, שמורכב עם חלבון, מבקשים בטיפת חלב לתת לילד ביצה. בתאבון
 

odeia

New member
אמא של דפנה, בדר"כ הדעות של טיפת

חלב די מיושנות, היום ממליצים ביצה אחרי גיל שנה, ככה שיש לך זמן. דבר שני, בתור התחלה אפשר לשים ביצה קשה בצלחת שהילדה תוכל לחוש את הביצה ולשחק איתה, ובטח תוך כדי גם תכניס לפה. אצלי היו תקופות של עירבובי אוכל והיו תקופות שהילדה דרשה כל מזון בנפרד, אפילו לא באותה צלחת. מה שכן, אפשר להוסיף ביצה בכל מזון, אפילו במרק, זה גם טעים וגם מזין. אפשר גם בתור חביתה, הכי פשוט וטעים, לטגן עם קצת שמן זית. (לשים קצת מלח ופלפל שחור, זה מותר לילדים קטנים). את יכולה לעשות לה לחם מטוגן עם ביצה. בכל מקרה לזכור, בהתחלה ביס אחד או שניים לכמה ימים לראות אם אין אלרגיה ורק אח"כ להוסיף עוד ביס או שניים. עד שמגיעים לביצה שלמה ביום. בגילאים האלה הילד צריך מזון פשוט, מתובל קלות ונעים. הוא בטח לא צריך ארוחות גורמה.
 
הרופא שלנו בדעה שאין קשר...

בין אכילת ביצים לבין חיסון MMR. שמעתי את זה גם מהרופא שלנו (את מוזמנת לעשות חיפוש בפורום רפואת ילדים) וגם מהאחות בטיפת חלב - שסיפרה שהרופא הסביר לה באיזו השתלמות שאין שום קשר, אבל ההנחיה של משרד הבריאות לא שונתה ולכן היא מחוייבת לוודא שהילד לא אלרגי. לך תבין....
 

iris & ben

New member
המתכון לביצה שלנו../images/Emo84.gif

ביצה מקושקשת עם עגבניה בצד וקוטג´ הבן שלי מטורף על ביצה מקושקשת
 
למעלה