זקוקה למתכונים מהירים וקלילים

MissPegi

New member
זקוקה למתכונים מהירים וקלילים

אז ככה, אני עובדת לא מעט במהלך השבוע ולא תמיד מספיקה להעמיד צהריים. את עיקר הבישולים אני עושה בימי שישי כך שבתחילת השבוע אנחנו נוהגים לאכול את מה שנשאר משבת. אשמח לשמוע מכם על פתרונות או מתכונים מהירים שלא דורשים הרבה מאמץ.
 

mykal

New member
חבל שלא פירטת

למה אתם נוטים בבית--
לארוחות תבשיל? לארוחות קלילות? יש מאכלים או חומרים שאינכם אוכלים.
 

פוקסי99

New member
עוף בתנור בקלי קלות

אני חותך את העוף עם סכין חדה במרכז החזה ושוטח אותו על התבנית
מכין מרינדה משמן
מעט חרדל
כמון
פלפל שחור
פפריקה מתוקה גרוס
מלח
מערבב הייטב
מורח את העוף מכל צדדיו ומשאיר מעט מהמרינדה בצלוחית
מניח את העוף בתבנית כאשר לצידיו אני שם ענפים של רוזמרין וענפים של ריחן תימני
משני צידי העוף על נייר האלומינים אני שופך מלח בישול בשני תלוליות.

מחמם את התנור ל220 מעלות שם את התבנית כאשר העוף עם החלק הפנימי כלפי מעלה בשליש העליון של התנור
לאחר כ20 הופך את העוף עכשין תראי שהמרינדה בצד חזה העוף נמסה לוקחים את המרינדה אשר נשארה בצלוחית ומורחים מחדש.
מחזירים לתנור לעוד כ45 דקות
שיטה זאת מכוון שביטלתי את חלל הבטן שמשמש כמבודד העוף בא במגע עם חום התנור בצורה הומגנית מתבשל מהר יותר ונשאר עסיסי.
מתכונים >>
ניתן לבשל 2 כוסות של אורז לשפוך את האורז בתבנית לקצוץ בצל לפרוסות דקות ולהניח על האורז ועל כל זה את העוף השילוב של האורז והנוזל שמגיר העוף נותן טעם נהדר

 

DANIAVNI

Well-known member
אתה לא אוהב שום ???

למה לא לחתוך שני ראשים יפים ולשים מעל העוף
 

lseugy

New member
יש אסטרטגיה ויש טקטיקה.

באסטרטגיה היותר קרובה - מכינים יותר ומקפיאים. ככה יש לי 2-3 סוגי מרק מחולקים למנות (בקופסאות פלסטיק כמו של 250 גרם גבינה/ממרח וכד') עכשיו יש לי מרק כתום עם שעועית, מרק עוף, מנה אחת שנשארה ממרק אפונה ומנה אחת שנשארה ממרק ירקות שהוא גם רוטב לקוסקוס.
יש לי 2-3 סוגי בשר. כרגע - שניצלים, קציצות מעורבות בקר ועוף.
2-3 תוספות. כרגע - כמה מנות פירה ו-2 מנות ממולאים.
&nbsp
באסטרטגיה העוד יותר רחוקה: מוקפאים להכנה מהירה: המבורגר (הולך לפעמים) רק לזרוק על הגריל (יש לי חשמלי ואפשר גם במיקרוגל שאצלי גם משולב עם אופציה להפעלת גריל פנימי).
&nbsp
כמה קניות שיכולות להיות מונחות לטווח רחוק: כמה שקיות קוסקוס מהיר, פתיתים (אצלי הולך האפויים) ופסטה, מזון לשעת האין-חשק-להכין, כגון שימורים (שאצלי לא אוכלים בכלל זה רק כתוספת בתוך תבשילים מסויימים).
&nbsp
במיידי: מה שהציע פוקסי רק שאצלי זה יותר קצר ויותר פשוט ולא פחות טעים: הוא לא סיפר (אבל רואים בתמונה) שיש רדיד אלומיניום גם מלח בישול (גס) מסביב. באמצע קצת מורחים במרגרינה ומניחים פרוסות תפוחי אדמה בעובי כחצי סנטימטר, עליהם חלקי עוף שטופים. אצלי הולך ירכיים (שאצלנו נקראים משולשים), אבל כל חלק הולך. תבלינים - לטעמכם. קצת יותר משעה. אפילו שעה וחצי בתנור.
&nbsp
תפוחי אדמה במיקרוגל שטופים היטב ולא מקולפים, עטופים במפית ניר (הכי טוב מגליל). כ-8 דקות לתפוח אדמה אחד בינוני ורק אחרי הבישול מקלפים. רצוי לפצוע קצת מסביב את הקליפה של תפוחי האדמה.
&nbsp
קוסקוס מהיר, אורז ופתיתים לוקח כמה דקות להכין בווריאציות שונות, עם רוטב זריז, רסק עגבניות, מרק ירקות כרוטב.
&nbsp
השמים הם הגבול.
 

שרון 337

New member
אורז ופטריות ב-20 דקות:

אופצייה : להחליף את הפטריות ב- שעועית ירוקה מוקפצת,או באפונה או גרגרי חומוס.
להכניס לסיר :
כוס אורז -בסמטי,ולערבב עם 2 כפות שמן-זית.
להוסיף:
2 כוסות מים ,
כפית מלח,
1/2 כוס שמיר קצוץ
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
ההכנה:
להכניס את האורז עם כול המצרכים לסיר ,
להרתיח 3 דקות ,ולהנמיך ללהבה קטנה ,(לראות שיש בעבוע כול הזמן,)
לכסות במכסה,
ולבשל כ-20 דקות ולכבות את האש.
בינתיים,
מחבת לטגן בצל קצוץ עם כף שמן ,עד לשקיפות,
להוסיף למחבת סלסלה פטריות שמפיניון,-ו -2 שיני שום קצוצות,
לתבל במלח ומעט פלפל-שחור,להקפיץ ביחד,
להנמיך ללהבה קטנה,ולבשל כ-7 דקות,עד לריכוך הפטריות -בנוזלים של עצמם.
ולצקת על האורז המבושל .
&nbsp
 

שרון 337

New member
פירה תפו"א ,בתוספת טונה ברוטב:

&nbsp
לבשל 4 תפו"א בקליפתם,בתוך סיר מים ,עד לריכוך.
בינתיים ,
להכין טונה ברוטב:
2 קופסאות טונה לסנן מהשמן,
במחבת גדולה ועמוקה,לחמם כף שמן, להוסיף בצל בינוני קצוץ, ולטגן עד שקיפות,
להוסיף 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות,
2 גמבות חתוכות לקוביות קטנטנות,
1/2 פלפלון ירוק-חריף.
לתבל ב- 1/2 כפית מלח ,1/4 כפית פלפל,כפית חוואיג'-למרק,1/2 כפית כורכום,
להוסיף 2 כפות רסק -עגבניות מדוללות ב-3/4 כוס מים,
להוסיף 2 שיני שום כתושות,
חופן פטרוזילה קצוצה ,חופן שמיר קצוץ,חופן כוסברה ,או עלי-סלרי קצוצים .
הכול לערבב ביחד מחבת,(רצוי לערבב בכף עץ נגד שריטות המחבת.)
כשהנוזלים הצטמצמו לטעום,להוסיף מלח פלפל אם חסר.
&nbsp
לאחר שהתפו"א רכים,מרסקים לפירה,
ועל מצע הפירה מניחים את תבשיל הטונה.(לגיוון,אפשר במקום תפ"א, להכין עם בטטות.)
&nbsp
אופציה לתיבול נוסף:
לאחר סינון הטונה מהשמן,לפזר על הנתחים 1/4 כפית קינמון, ולרסק אותם במזלג,
ולהמשיך לתבל ולבשל לפי המתכון.
&nbsp
המלצה לחיסכון בזמן:
לבשל בערב תפוחי אדמה בקליפתם,לצנן ולשמור בסיר במקרר.
לקצוץ בערב בצל גדול ,ולשמור בשקית -ניילון קטנה בפריזר.(מעולה בהקפאה.)
למחרת הבישול יהיה קלילי ומהיר.
גם סיר אורז אפשר לבשל בערב ,ולשמור במקרר.
&nbsp
 

אפרת 231

New member
יש הרבה דברים שאת יכולה להכין

פסטה עם רוטב מוכן זה בדיוק 10 דקות עבודה, כריף עם פרוסות חזה עוף ומיונז קליל וטעים גם מתאים מאד לקיץ עכשיו, שניצל ירקות של תפוגן טעים אש ובתנור זה יוצא קריספי וממש כיף לאכול אותו וזה גם כלום עבודה ותוך 10 דקות מוכן תוסיפי לזה ירקות בצד או אורז ויש לך ארוחה. מקווה שעזרתי.....
 

שרון 337

New member
סיר אורז מוכן,תמיד יכול להציל את המצב:

סבתי תמיד אמרה-"טוב שיהיה סיר אורז מבושל תמיד בבית",
והיא צדקה,תמיד ניתן לשלב בקלות כול תוספת שרוצים:
כמו רצועות חזה עוף, או גרגרי תירס מבושלים,או אפונה וגזר / גרגרי חומוס -ופול / פטריות,
אפשר להכין אורז אדום עם רוטב עגבניות,או להכין מיקס של ירקות מוקפצים,
ולערבב עם האורז.
&nbsp
 

Maldini Girl

New member
כמה רעיונות

1. שניצלים, להכין מראש, להקפיא ולהפשיר.
2. להכין בתחילת השבוע כמות יפה של אורז, בהמשך אפשר להכין מזה "אורז מטוגן" אסייתי עם ירקות.
3. מרק. אני הרבה פעמים מכינה מרק מכל הירקות שיש בבית, או מרק מחית או מרק ירקות. חמש דקות לקלף/ לחתוך, אח"כ למעוך (אם אני רוצה מרק מחית) ותבלינים והופ. יש מרק, לרוב הוא גם נשאר יותר מיום אחד.
 

DANIAVNI

Well-known member
סיר אורז חשמלי ו- סיר בישול איטי

שמים בסיר אורז ( בסמטי, פרסי, יסמין )+ ירקות שרוצים קצוצים +תבלינים ומים בגובה כסנטימטר מעל האורז וקצת שמן - לוחצים על ON וזה מתבשל אוטומאטי
כשקופץ המתג לסוף הבישול מחכים 10 דקות לפני שפותחים מכסה וזהו !!!!

כ"כ ממליץ להשתמש ב-סיר בישול איטי ( CROCK-POT)
באינטרנט ובYOUTUBE תגלי הרבה מתכונים CROCK POT RECEPIES
שמיועדים בייחוד לאנשים עסוקים שלא רוצים לאכול מקדונלדס.


בהצלחה ונשמח לשמוע מה את מכינה ואיך יצא לך ?
 
למעלה