פירה תפו"א ,בתוספת טונה ברוטב:
 
לבשל 4 תפו"א בקליפתם,בתוך סיר מים ,עד לריכוך.
בינתיים ,
להכין טונה ברוטב:
2 קופסאות טונה לסנן מהשמן,
במחבת גדולה ועמוקה,לחמם כף שמן, להוסיף בצל בינוני קצוץ, ולטגן עד שקיפות,
להוסיף 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות,
2 גמבות חתוכות לקוביות קטנטנות,
1/2 פלפלון ירוק-חריף.
לתבל ב- 1/2 כפית מלח ,1/4 כפית פלפל,כפית חוואיג'-למרק,1/2 כפית כורכום,
להוסיף 2 כפות רסק -עגבניות מדוללות ב-3/4 כוס מים,
להוסיף 2 שיני שום כתושות,
חופן פטרוזילה קצוצה ,חופן שמיר קצוץ,חופן כוסברה ,או עלי-סלרי קצוצים .
הכול לערבב ביחד מחבת,(רצוי לערבב בכף עץ נגד שריטות המחבת.)
כשהנוזלים הצטמצמו לטעום,להוסיף מלח פלפל אם חסר.
 
לאחר שהתפו"א רכים,מרסקים לפירה,
ועל מצע הפירה מניחים את תבשיל הטונה.(לגיוון,אפשר במקום תפ"א, להכין עם בטטות.)
 
אופציה לתיבול נוסף:
לאחר סינון הטונה מהשמן,לפזר על הנתחים 1/4 כפית קינמון, ולרסק אותם במזלג,
ולהמשיך לתבל ולבשל לפי המתכון.
 
המלצה לחיסכון בזמן:
לבשל בערב תפוחי אדמה בקליפתם,לצנן ולשמור בסיר במקרר.
לקצוץ בערב בצל גדול ,ולשמור בשקית -ניילון קטנה בפריזר.(מעולה בהקפאה.)
למחרת הבישול יהיה קלילי ומהיר.
גם סיר אורז אפשר לבשל בערב ,ולשמור במקרר.