זקוקה לעזרה - אופר לטיפול בתאומים

• פותח הנושא deo_
  • פורסם בתאריך

deo_

New member
זקוקה לעזרה - אופר לטיפול בתאומים

שלום לפורום, לאחותי יש תאומים בני 3 שבועות + ילד בן שנתיים וחצי. (לא קל...) כל המשפחה כבר מגוייסת ככל יכולתה ועדיין - קורסים תחת הנטל... כרגע מנסה לחפש אופר (או מטפלת להרבה שעות) במודיעין. לאור המצב, זה די דחוף... אולי במקרה מישהו מכיר אופר עם המלצות או יודע איפה מחפשים אחת? המון תודה מראש!!! לפרטים: [email protected]

אופר ../images/Emo9.gif

היי! מזל טוב כפול ומכופל. אני יודעת מה זה כי היו לי אחים תאומים. בתור מי שיש לה רק ילד אחד, רחמנא ליצלן, אך עובדת מאד קשה, החזקתי בעבר 2 מטפלות להרבה שעות, והיליד שלי יחסית נוח. אחת נשברה כעבור חודשיים, השניה החזיקה 3 חודשים, ופיטרתי אותה כי היא לא עמדה בעומס אך המשכורת קרצה לה, לכן היא היתה לוקחת בהחבא ותוך שקרים את בני לביתה, ומשלימה עבודות בית שלא הספיקה, ומביאה את ילדיה לאחר ביה"ס אלי. התוצאה הילד לא טופל כראוי. מנסיון זה הבנתי שאי אפשר לצפות שאדם יבצע עבודה קשה להרבה שעות כשיש לו בית (מוזר שאני - רופאה במקצועי - אומרת את זה - ככל הנראה אנחנו לא בני אדם). לפיכך לקחתי אופר. ראשית - לא חוקי. אלא אם כן את לוקחת ישראלית. ישראלית הרבה יותר יקרה - משכורת גבוהה יותר, ביטוח לאומי מלא, ימי חופשה ודמי הבראה כחוק, וכל החגים. עובדת זרה - אין רשיון כמטפלות אלא אם כן את או מי מילדייך נכים חו"ח. אופר לא חוקית - משלמים רק 2% ביטוח לאומי. יש חברות ביטוח שעושות ביטוח בריאות מלא (דולר ליום - אך אפשר לנכות את זה מהשכר). רצוי שלא יתפסו אותך - קנס לך וגירוש מיידי של העובדת. שכר ממוצע בין 600-800 דולר לחודש, ו- 400 ש"ח דמי כיס. בדר"כ עובדות 6 ימים מלאים בשבוע ללא מגבלת שעות. זמינות כל הזמן כי אין להן לאן ללכת. מ אד נוח. עושות הכל - טיפול בילדים, נקיון, בישול גיהוץ, ויש שגם מטפלות בגינה. בעיות: שפה. רובן מאד צעירות ולא מנוסות עם ילדים. אין דרך לקבל המלצות על חדשות, וותיקות בד"כ "מקולקלות" ויש להן דרישות וסוחטות את האמא כמו כל מטפלת ישראלית. יש ידרשו יום חופשי דווקא ביום א´ כדי ללכת לכנסיה - מאד לא ממולץ - שם הן מוצאות עבודה חדשה - גם אם זה שיפור של גרושים, ומסיתים אותן - כל אחת מתפארת במשכורות מצוצות מהאצבע ובעבודה מינימלית. יש גם אופציה של עולות חדשות בגיל העמידה - זה הכי מומלץ לדעתי. לאופר חייבים לדאוג לחדר פרטי ללינה, מיטה נוחה ארון וכיוב´, ומה שהיא אוהבת לאכול . טוב, יש לי עוד המון טיפים, אם תחליטי לקחת אופר. אני לקחתי, ואת הראשונה פיטרתי כעבור 9 חודשים (הסיתו אותה בכנסיה ויום אחד היא הגיעה עם דרישות ל- 6 שעות עבודה ביום תמורת 1000$ - ולא עזר שהסברתי לה שזה מגוכך. למיטב ידיעתי היא עדיין לא מצאה עבודה אחרת. השניה היא עולה חדשה, ובנתיים אני מאד מרוצה. כדאי לפרסם מודעה בידיעות אחרונות, ולקנות את הג´רוזלם פוסט של יום ראשון - פרסומות של חברות אופר יש בעמוד הראשון. אם תרצי מידע נוסף, כתבי לי בפורום ואתן לך. מאחר ומרבית חברות האופר מתעסקות ביבוא לא חוקי של עובדות הן אינן מפרסמות, ואף אני לא אגדע כאן את מקור פרנסתן ולכן אם את רצינית, צשאירי מספר טלפון, ואומר לך אישית. אגב כשאחי נולדו לפני כמעט 3 עשורים לא היו אופר בארץ. אימי פתרה את הבעיה ע"י כך שלקחה עוזרת 3 פעמים בשבוע שגם בישלה ועשתה כביסה, ושתי מטפלות - בוקר ואחה"צ. אבל לפחות בשנה הראשונה אימי עוד היתה בבית. לאחר מכן הם היו בבוקר בגן. נראה לי קצת מסובך שתי מטפלות ללא דמות קבועה ברקע...

למעלה