זקוקה לעזרה בבקשה

40dorit

New member
זקוקה לעזרה בבקשה

היי שמי דורית אמא של ליאור אני פשוט אובדת עיצות
ליאור , תלמיד תיקשוב עם הפרעות קשב מצד אחד עבר דיכאון הוא חרדתי אין לו חברים לא חברותי מעבר למחשב , מצד שני במגמת התקשוב בבית הספר הוא מצטיין עבר את המבחנים של סיסקו ויש לו תעודות של טכני רשתות ,
הצבא - הוא עומד להתגייס לצהל מיד עם תום י"ב , 1 הקב"א שלו 50 אז חיל התקשוב דחו אותו , הפרופיל 82 הוא מועמד להיות קרבי , (הוא אינו רוצה ואינו מתאים להיות קרבי ) אם אשלח את המסמכים מדוע אינו יכול להיות קרבי, הצבא יפלוט אותו על פרופיל 21 , אין לי מושג איך לפעול , מה עושים ? האם ניתן להתנדב אם הצבא יחליט שאינו כשיר נפשית ? , ואז מה עושים יש לו המון מה לתרום בנושא המחשבים איך מכוונים אותו נכון ?
בבקשה עזרו לי
תודה
דורית

battlefield

New member
בטוח שיפלטו אותו

הצבא לא דוחה ישר אנשים עם בעיות נפשיות... יכול להיות שהוא יקבל 64 נפשי.
חוץ מזה שבכל מקרה, גם אם חיל התקשוב דחו אותו אפשר להתקבל כחריג. תנסו לשלוח את התעודות שלו כטכנאי רשתות, את התעודה שהוא קיבל מסיסקו, את הציונים שלו. שיראו שאם הם לא מקבלים אותו הם מפסידים בגדול. אני התקבלתי למבחנים של תלפיות והייתי חריג מבחינת קב"א ודפ"ר, ופשוט התעקשתי לקבל מיונים :) הכל אפשרי אם רוצים.
אם הוא טכנאי רשתות אז יש לו סיכוי לא קטן להתקבל לקורס טמ"מ בחיל התקשוב או אולי אפילו לקורסים יותר טובים (חושן למשל).
שם המשחק - להתעקש!
אם אתם רוצים עוד מידע, אולי עדיף לכם לשאול אפילו בפורום סדירים...

40dorit

New member
תודה על התגובה

שלחתי לחיל התקשוב את התעודות שלו והם סרבו בטענה שהקב"א שלו 50 ,
אשמח אם תסביר לי מה הכוונה להתעקש על מיונים ? איך עושים זאת ?
ושוב מודה לך על האינפורמציה

battlefield

New member
אפשר לכתוב מכתב

ולפרט על הידע שלו, להוסיף המלצות ממורים ופשוט לפתות אותם לשלוח אותו למיונים.
לצערי, אני מאמין שסיבה נוספת לזה שהוא לא קיבל מיונים היא שיש לו פרופיל 82 ויש עדיפות לקרבי....

40dorit

New member
הצרה היא שהוא ממש לא מתאים לקרבי

הוא עם חרדות , ללא כל חברים ולא יוצר חברים רק וירטואלים , חי באנגלית חושבת באנגלית ,
יש לו מה לתרום לצבא והוא רוצה לעשות צבא ושלחנו מכתב לחיל התקשוב עם התעודות אך עדיין סרבו

Run for a Fall

New member
היי

קודם כל אני רואה חשיבות רבה בהצגת ההיסטוריה הרפואית המלאה של בנך לצבא. בעיות בריאותיות נוטות להחמיר במעבר למסגרת חדשה, ובמיוחד כשמדובר במסגרת לא שגרתית בעליל, לחוצה ומוזרה בהתחלה. הפרופיל הרפואי אמור לשקף את מצבו הבריאותי האמיתי של החייל כדי לוודא ששיבוצו ותנאי השירות שלו יטיבו עמו וימנעו החמרה של המצב הבריאותי שלו, ועל כן בהסתרת המידע לא מותאם לו פרופיל אידיאלי ולזה יש פונטציאל מסוכן.

אני חושב שדבר ראשון כדאי להציג את ההיסטוריה הרפואית ולהתעקש על שירות עורפי (כלומר, פרופיל 64 או 45 נפשי) אם בנך באמת לא מתאים לשירות קרבי. הצבא לא ממהר לפטור כל אחד משירות וגם על זה אפשר לערער במידה וניתן הפטור. יצא לי להכיר המון חיילים עם פרופיל עורפי נפשי שמשרתים כרגיל ובתנאים שמתאימים להם.

אם אכן בעקבות המידע צה"ל יחליט לפטור את בנך משירות ולא יסכים להתאים לו פרופיל עורפי "רגיל", אופציית ההתנדבות תמיד פתוחה בפניו. מתנדבים נפשיים מתנדבים לשנה, ויש להם אופציה להאריך את השירות בהמלצת מפקדים ובאישור מדור מתנדבים.

שוב, מבלי הצגת המסמכים הרפואיים הרלוונטים לרופאים הצבאיים וקבלת ההחלטה שלהם בעניין קשה לנו לעזור ולייעץ. מה שחשוב בעיניי להדגיש הוא שהסתרה של מידע רפואי כזה או אחר יכולה בסופו של דבר לפגוע בבנך, ולכן אני מציע לא לעשות כך ולא להסתיר דבר.

לגבי חיל תקשוב - לא לוותר, להמשיך להתעקש, להביא המלצות. כמובן שהתפקידים שם, כפי שנאמר לך כבר, יהיו בעדיפות נמוכה כל עוד הפרופיל של הבן שלך הינו קרבי.

שיהיה המון בהצלחה!

40dorit

New member
מחמם את ליבי התגובות האיכפתיות כאן תודה רבה

זה עוזר לי מאוד להגיע להחלטה
לשלוח את נתונים ולא לפחד ולהאמין שהצבא לא יוותר עליו כל כך מהר .
כי לבן שלי יש מוטיבציה ורצון לשרת ולתרום . תודה רבה .

Run for a Fall

New member

וגם אם הצבא כן מראה נכונות "לוותר" - לא לתת לו

למעלה