זקוקה לעזרה בדחיפות!!!!!!!

pachol

New member
זקוקה לעזרה בדחיפות!!!!!!!

לפני חצי שנה אימי אובחנה כחולת אלצהיימר והיום זו הפעם הראשונה שאני נכנסת לפורום, האמת שרציתי להיכנס קודם אך חששתי ממה אקרא היום, כבר אין לי יותר ממה לחשוש כי המצב חמור, חמור מאוד. אמי בת 57, מאוד צעירה ובכל זאת חולה, עקב גילה הצעיר המחלה מתדרדרת מהר, בהיותי בת חצי שנה התייתמתי ומאז זה רק אני ואמי (אני בת יחידה), אני סטודנטית שגם עובדת בכדי לקיים את הבית ואני קורסת ללא עזרה. ביטוח לאומי הכיר באימי רק לאחרונה וקבע 60% נכות בלבד, לשירותים מיוחדים עדיין לא קיבלנו תשובה, כך יוצא שאני לא זכאית אפילו להגיש בקשה לעובדת זרה וגם אם כן בקצבה של 2000 ש"ח איך אמורים להתקיים ולממן זאת בקיצור אני אובדת עצות וכבר לא יודעת למי לפנות. אני פונה אליכם אנשים המבינים וסובלים כמוני אולי אתם יודעים למי אני יכולה לפנות לקבלת עזרה ותמיכה כי לבד אני לא יכולה יותר, אמי לא מסוגלת להישאר לבדה כלל ואם אני אשאר רק איתה אז גם החיים שלי והעתיד שלי ייהרס. מה לעשות??????????????

מעט תמיכה ממני

שלום לך בחורה יקרה. ליבי ליבי איתך שאת בחורה צעירה ללא אחים שיוכלו להשתתף עימך ברגעים קשים אלה. אמך אכן צעירה מאד ואנני יודעת מה מצבה. אך אם היא עבדה ושילמה ביטוח לאומי אני משערת שמגיעים לה כל הזכויות וגם קיצבת שרותים מיוחדים. אם המצב כיום אינו מאפשר לה להשאר לבד, את חייבת לפנות שוב לביטוח לאומי שיעדכנו את גובה הנכות שנקבעה לה וכך תוכלי לקבל רשיון לעובדת זרה וגם הקיצבה תגדל בהתאם. אני עדיין לא התנסיתי בתהליך הזה אך אני מניחה שהצוות הותיק בפורום ייתן לך תשובות מפורטות יותר ומועילות. את, בחורה יקרה , צריכה לנסות לחשוב גם על העתיד שלך, אני יודעת שזו לא חוכמה לומר לך זאת. גם אני לא כל כך מצליחה במשימה ודי מדוכאת ממחשבות על העתיד של בעלי , (הוא בגילה של אמך). אך אני מנסה לחשוב גם על המשך החיים , עבודה ולימודים וחברים , מכרים , משפחה. תנסי בכל זאת לשתף אנשים שבאמת קרובים לך , אוהבים אותך ואת אמא ואכפתיים ומוכנים להקשיב. מספיק אחד או שניים כאלה וכבר לא תרגישי לבד. הם יתעניינו , יקשיבו ויעודדו במילה טובה וכך תוכלי להמשיך בטיפול באמך וגם בחיים שלך. פרט לכך , הגעת לפורום הזה וכאן כולנו באותה סירה , מעודדים זה את זה וכך משתדלים להמשיך הלאה עם הכאב, התסכול והתובנות החדשות. שיהיה לך לילה טוב ושבוע טוב ואני מקווה שגרשון, זהבה, ענתי ורבים אחרים ייתנו לך גם עצות מעשיות יותר. אני אתפלל למענך ולמען אמא שלך, טובה

zs1957

New member
את גדולה ובעלת עוצמה אדירה

היי טובה, מה הענינים?אני מקווה שעברה עלייך שבת שקטה ושלווה. מה שלום בן זוגך? אני מקווה שאין שינוי בלו"ז שלך ואת באה אתי למפגש של פרופ' הס בהרצליה יש לך שם גם הפתעה. כמו כן, שמחתי שתוכלי להגיע למפגש של צוות ההסברה. נוכחותך חשובה מאד. שבוע טוב זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

zs1957

New member
מתן עזרה לזקוקה בדחיפות

שלום pachol צר לי לשמוע על מחלתה של אמך בגיל כה צעיר. הרוכה הבאה לפורום. יש כאן צוות נפלא שיעזרו,ויתמכו בך לאורך כל הדרך והיא ארוכה מפותלת וקשה. כדי לקבל סיוע עלייך לגשת עם האיבחון הרפואי ללשכת הרווחה במקום מגורייך, להפגש עם עובדת סוציאלית שתבקר את אמך ותסייע בכל הנדרש. אני הייתי מציעה להכניס את אמא לשיקומון ביד שרה, עם מתנדבת צמודה שתהיה עמה במשך כל שעות הפעילות. הפעילות היא מ-8:000 -13:00 כוללת: הסעות,2 ארוחות,פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, ציור, מוסיקה ועוד. לא הייתי מכניסה אותה למועדון יום של הקשישים בעיריה ,בשל גילה הצעיר.ביד שרה את תשלמי לפי הכנסותייך. התשלום מסובסד ויתר זול מהמועדון יום העירוני. מי משגיח על אמא כאשר את באוניברסיטה ,ועובדת. אני מקווה שהיא תחת השגחה. אין להשאירה לבד בבית בשל מצבה הבריאותי. עלייך להמשיך בחייך את בחורה צעירה ,שצריכה לבנות את עתידך.דאגי לאמא ומצאי לה מטפלת. העובדת הסוציאלית של הרווחה בעיריה תעזור לך למצוא מטפלת. האם אמך נוטלת תרופות? האם יש שינוי בהתנהגות,חשדנות, אלימות מילולית,פיזית? בכל אלה ניתן לטפל בתרופות. אשמח לעזור לך בכל עת שתרצי. בינתיים אני מחזקת את ידייך שיהיה לך הרבה כוח לעמוד במשימה.זכרי אינך לבד.יש פה חברים נפלאים שישמחו לעזור לך. זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום pachol

כולנו כאן באותה ספינה ,נעזור לך,נתמוך בך ולא ניתן לך ליפול בין הכסאות. הצוות פה הוא כמו משפחה ואת לא לבד. בעוד חודש יתקיים מפגש חברי פורום תוכלי לראות את פנינו לא רק ויזואלית. עד אז נסייע לך במלא המרץ כדי שתוכלי לסייע לאמך בהתמודדות עם המחלה. ישדנה עמותת אלצהיימר .את יכולה ללכת למגש תמיכה של העמותה במקום מגורייך. כתבי לי היכן את גרה ואתן לך את כל הפרטים. מומלץ מאד ללכת למפגשי התמיכה של העמותה.יעזרו לך ויתנו לך כלים להתמודד. זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

ענתי44

New member
Pachol יקרה ../images/Emo201.gif

ראשית, טוב עשית כשנכנסת לפורום, כי אין סיבה שתתמודדי לבד.גם ככה החיים לצד חולה אלצהיימר קשים.אני , למשל, לא יודעת מה הייתי עושה ללא הפורום הזה.אז , לצערי, הגעת למקום הנכון.את כבר לא לבד!!!! ראשית, להגיש ערעור לביטוח לאומי. אני יודעת שהם מערימים קשיים אבל אל תבהלי מהם.תערערי, תהיי נוכחת בזמן הבדיקה ותעזרי לאמא, ע"י מתן מידע אמיתי על קשייה, שכן לבטח תנסה לומר שהכל בסדר.תגבי את עצמך במסמך רפואי המעיד על היותה מאובחנת כחולת אלצהיימר.( העתק) גם אם לא יגיע לה חוק סיעוד בגין מצבה הרי שמגיע לה עזרה. תנסי גם דרך עובדת סוציאלית בעירייה. בינתיים, תבדקי אם יש איזה חברה של אמא שאינה עובדת או קרובת משםחה בסביבה או אפילו שכנה טובה שיכולה להשאר עם אמא כשאת לא נמצאת. ואת צודקת. את חייבת עכשיו ללמוד, לעבוד, להיות עם בני גילך, לאהוב.... ולכן, אני מקווה שבקרוב, ימצא פתרון למצב הרבה כח וחג אהבה שמח

pachol

New member
תודה

תודה על התמיכה ענתי, אני באמת מרגישה קצת פחות לבד כשאני קוראת את הפורום ומבינה שישנם לצערי, עוד הרבה נשים שחווים את הקשיים בהתמודדות. מבחינת ביטוח לאומי אני רוצה להגיש ערעור אך לא יודעת מה עליי לעשות? האם עליי להגיש שוב את הטפסים או ליצור קשר טלפוני עימם? ולגבי מישהו שיהיה עם אמא, אמא באה ממשפחה מרובת ילדים אך כולם בעלי משפחות והם לא מתמודדים עם המחלה כל כך טוב, חלקם לא מבינים את המשמעות וחלקם מכחישים שהיא חולה. מי שנושא בעיקר הנטל זו אחותה הקטנה של אמא שגם לה שישה ילדים אך היא גרה מעבר לכביש מאיתנו וגם לפני המחלה הן היו מאוד קרובות ועכשיו עוד יותר כך שבכל פעם שאני לא פנויה זו היא ואני חשה כעת שהיא כבר לא עומדת בנטל לכן אני לחוצה יותר ומחפשת מישהו שיהיה עם אמא, ניסינו מועדון יום לחולי דמנציה בב"ש אך כולם שם מבוגרים ולאחר כשבוע אמי החלה לסרב ללכת, היום בעצתה של זהבה התקשרתי ליד שרה והם אמרו שישנה תעסוקת בית ושמישהו יחזור אליי, אני אחכה. בכל מקרה תודה רבה על המילים החמות והמעודדות וחג אהבה שמח...

ענתי44

New member
../images/Emo24.gif

הרעיון של זהבה נשמע מעולה. אנשים יותר צעירים וגם מחיר זול יותר. אני יודעת מה זה משפחה מורחבת. אמא שלי שהיתה הלב של המשפחה נשכחה בקרן זווית. היום היא היתה חסרת מנוח אז טיילתי איתה במרכז. היו כאילו שדיברו אליה. היו ששאלו אותי מה שלומה כאילו היא לא איתנו והיתה גם מי שנמלטה ממש כדי לא לפגוש את אמא. וככה גם המשפחה. תגישי שוב את הטפסים לביטוח לאומי. שווה לנסות.

אירילה

New member
בורכה הבאה לפורום רונה ../images/Emo140.gif../images/Emo143.gif

אחרי קבלת הפנים החמה אשר זכית כאן מאנשים יוצאים מן הכלל בכל המובנים ,נותר לי רק לברכך שזכית בקבלת חברות חדשות עבורך שתענקנה לך כאן את מלא התמיכה החמה אשר מהכרותי אותן ,מדובר בנשים נפלאות. אכן כולנו כאן עם מכנה משותף אחד ,אותנו לא יבין איש מלבדנו ,לכן תזכיר ,כי תמיד כאשר תרצי "לשפוך, את ליבך כאן ,תהיינה כאן החברות עבורך. בקשר לאמא ,באיזה מצב היום נמצאת אמא? האם עדיין בשלבי מודעות? דיברו כאן על קבוצות תמיכה ואכן ממליץ לך בחום לעשות זאת ,קבוצות התמיכה הן המרפא לנפש בין השאר. אני שואל אותך על מצבה של אמא ,משום שבראשון לציון ישנה קבוצת תמיכה לחולים עצמם ,לחולים שעדיין בשלבי תובנה ומודעים למחלתם. כמו כן טוב תעשי אם תיכנסי לקישורי הפורום ,שפע של חומר תמצאי לך ,באתר העמותה תוכלי למצוא את קבוצת התמיכה הקרובה למקום מגורייך. ובאם יתחשק לך פעם תוכלי גם להצטרף למפגשי חברי הפורום כאן ,המפגש הבא יהיה בסביבות פורים. שיהיה לך רק טוב בחיים ,כולנו כאן עבורך גרשון/מנהל הפורום

למעלה