זקוקה לעזרה בזיהוי

עלמה 3

New member
זקוקה לעזרה בזיהוי

מתגוררת באיזור השרון - על קו התפר. הבוקר פגשנו בחצר ביתנו נחש קטן אשר נראה שלא מזמן בקע..ממש עולל.. נראה בצבע אפור נוטה לחום ונראים לאורכו נקודות שחורות, באורך של כ- 25-30 ס"מ. החצר שלנו נמצאת בשיפוצים , ראינו שהוא נכנס מתחת לארגז כלים, שבעלי הזיז את ארגז הכלים, הבנו שהוא נפגע בראושו ומת. ראשית האם משהו יכול לנסות לזהות איזה סוג של נחש זה ? האם ארסי? והאם צריך לחשוש שיתכן ישנם עוד נחשים כמותו בחצא שבקעו או עומדים לבקוע.. דרך אגב , בשנה הקודמת באותה תקופה ממש (אוקטובר) פגשנו בעולל כזה קטן.. בחצר ביתנו... שנית האם עלי להזמין לוכד שיבדוק את החצר ויזהה ? תודה מראש על עזרתכם ויעוצכם, שבוע טוב, עלמה

naja

New member
התאור לא מספיק ברור.

היו לו המון נקודות שחורות קטנות או רק כמה גדולות? תבדקי בגלריות בנחשים הישראלים.חפשי תמונה של זעמן זיתני אולי זה הוא. כשאת בגלריה חפשי תמונות של צפע. זה הנחש הארסי המסוכן היחיד באיזורך. האפשרות שיש עוד נחשים קטנים כמוהו היא גבוהה מאחר ועכשיו הם בוקעים. הסיכוי שהם בקעו אצלך בחצר-קיים אבל נמוך מאוד. בהצלחה.

woma

New member
לפי התאור המאד כללי...

הייתי מהמר על זעמן שחור בייבי

naja

New member
קרוב לוודאי..

אבל אין לי תמונה להראות לה. ומה שלומך חוץ מזה? יש חדשות?

woma

New member
חדשות יחידות = עיצומים ושביתות

חוץ מזה הכל סבבה

עלמה 3

New member
הנקודות ...

לאורך ונראות מסודרות בשני צידי הגוף , כשבאיזור הראש הם יותר גדולות והולכות וקטנות, קשה לי גם לזהות כי הוא ממש קטן נראה ממש בקע עכשיו גם לא מצאת באיזור שלו שם קליפת ביצה.. לא הבנתי, איזה סוג נחש , זוהי עונת הבקיעה ? ואם כן בקעו יש סיכוי שאמא נחשה אצלנו בחצר ? תודה על תגובתך המהירה ! עלמה

naja

New member
בדקת בגלריה?

את הביצים לא תמצאי מאחר והן מוסתרות היטב (מתחת הבית, בתוך קיר וכו') הביצים בוקעות כחודש וחצי -חודשיים לאחר ההטלה כך שאני משער שהאמא לא ממש בסביבה.

עלמה 3

New member
סליחה על הבורות

האם הזעמן הזייתני , ארסי ? ראיתי בגלריה, רק שאני לא מצליחה לזהות ממש בגלל שמה שיש לנו הוא עולל

naja

New member
הזעמן הזיתני לא ארסי ולא מסוכן.

בעיקרון לצעיר יש כבר דוגמא של בוגר ולכן אם לא נראה לך דומה אז כנראה זה לא אותו נחש.

עלמה 3

New member
אז מה זה עוד יכול להיות ?

ותודה
אני ינסה לצלם ולהעביר כאן

naja

New member
אם תצלמי זה יהיה הכי טוב.

כמו שWOMA רשם-יכול להיות גם זעמן שחור צעיר(גם לא מסוכן). באיזה אזור בשרון זה היה?

naja

New member
בדקת בגלריות?

יש צפעים באיזור שלכם. צפע צעיר נראה בדיוק כמו צפע בוגר מבחינת הדוגמא רק הצבעים פחות עזים.

עלמה 3

New member
זאת בדיוק ההתרשמות שלי

שבגלל שהוא צעיר, אז הצבעים פחות עזים ולא ברורים דיה ? ורק הנקודות השחורות לאורך הגוף בשני צידיו אני אבדוק איך נראה צפע בגלריה

naja

New member
ממש לא מה שהתכוונתי.

הדוגמא היא בדיוק אותה דוגמא ואותן צורות. הקונטרס בין הגוונים בשונים פחות חד. אבל הנחש נראה אותו דבר.

עלמה 3

New member
נג'ה, שאלה אחרונה

איזה סוגי נחשים יש בקיעות בתקופה זאת של השנה , הככונה באוקטובר ובאיזור שלנו, עמק חפר ? והרבה תודה על העזרה . עלמה

naja

New member
פחות או יותר כולם....

צפע, זעמן שחור וזעמן זיתני הם היותר נפוצים באיזור. בנוסף יש נחשי מים, זעמני מטבעות ועין חתול חברבר. ויש עוד כמה מינים הרבה פחות נפוצים. כולם בוקעים עכשיו ומכולם רק התינוק של הצפע נחשב מסוכן.

למעלה