זקוקה לעזרה בנוגע לקרם לבן

זקוקה לעזרה בנוגע לקרם לבן

אשמח לקבל המלצה על קרם ציפוי לבן לעוגת יום הולדת שיהיה יציב. אני מתכוננת למרוח את הקרם בערב, כאשר רק למחרת בצהריים תוגש העוגה. אני לא רוצה לחכות לבוקר כי לא יהיה לי זמן, לכן חשוב שבקרם יהיה יציב. כמו כן, האם ניתן לקשט אותו בעדשים בלילה, או שהעדשים יורידו צבע ויימסו על הקרם הלבן? מצד שני, אם הקרם יתקשה, הקישוטים לא ייתפסו בבוקר. אשמח לקבל עיצות!
 
שאלה קטנה נוספת

אני חושבת על קישוט בעזרת סוכריות ג'לי או עדשים. איזה מהם פחות צפוי להינמס והשאיר צבע על הקרם?
 

bali

New member
מנהל
מציעה קרם של אינסטנט פודינג וקצפת

חבילת אינסטנט פודינג וניל + שמנת מתוקה אחת + 1/2 כוס חלב שמקציפים ביחד לקרם יציב.
הקרם הזה יחזיק טוב ואפשר לצפות בערב ולהגיש את העוגה למחרת.

קישוט בסוכריות אכן עלול להוריד צבע לקרם. סוכריות עדשים יורידו צבע בטוח, סוכריות ג'לי סביר שלא יורידו כל כך צבע, אם בכלל. אם את רוצה לקשט בלילה - עדיף עם סוכריות ג'לי.

בכל מקרה, הקרם לא יתקשה משמעותית אחרי לילה במקרר ואפשר יהיה לקשט בבוקר או בצהריים.
 
תודה! איך זה יחסית לקם חמאה?

יצא לי בינתיים למצא מתכונים שונים שמתבססים על חמאה, אבקת סוכר, וניל ושמנת מתוקה. מה עדיף?
 

bali

New member
מנהל
זה עניין של טעם

קרם חמאה הרבה יותר כבד מהקרם שהצעתי, ולא כל אחד מתחבר אליו. אני מעדיפה קרם על בסיס קצפת ופודינג.

קרם חמאה קצת יותר יציב, אבל גם הקרם שהצעתי יציב מספיק, ונראה לי שישראלים יותר מתחברים אליו.

בסופו של דבר לכי על מה שנשמע לך יותר טעים. שניהם יהיו טובים.
 
קצת תובנות בנושא

קרם חמאה, אם מכינים אותו נכון, הוא הכי יציב ויפה....אבל....רוב הישראלים לא אוהבים אותו (מקובל מאוד בארה"ב) השבוע טעמתי אחד כזה וחטפתי בחילה אחרי לק קטן....
קרם כמו שבאלי הציעה - קצפת אינסטנט אם עושים אותו חזק מספיק יהיה יציב ויפה גם כן ומאוד טעים!
 
למעלה