זקוקה לעזרה בנושא חמרה לגינה

אירית7

New member
זקוקה לעזרה בנושא חמרה לגינה

שלום לכולם, אני חדשה בפורום הזה של גינון. ואני זקוקה לעזרה דחופה. אנחנו אמורים להכנס לבית החדש שלנו באמצע שבוע הבא. אנחנו מעונינים להביא אדמת חמרה לשטח שלנו להזמין בובקט שיפזר לנו אותה. אתמול הגיע מישהו שנתן לנו הצעת מחיר, הוא העריך שצריך בין 10-12 משאיות חול והציע לי חמרה גננית וטען שהיא יותר טובה מחמרה רגילה, בקיצור על כל המשאיות והפיזור בקבלנות הוא רוצה 7000 ש"ח (450 ש"ח למשאית), לנו זה נראה פשוט מוגזם. התקשרתי לברר אצל כמה טרקטוריסטים שמצאתי באינטרנט והם נתנו לי הצעות שונות לחלוטין, כמעט חצאי מחירים. אולי מישהו מכיר טרקטוריסט/בובקט שאפשר לסמוך עליו? אני יודעת שצריך לדאוג לשיפועים ולכל מיני דברים כאלה כדי שלא יהיו הצפות. אשמח לתשובות מהירות, תודה מראש אירית

לארי

New member
פיזור אדמה- ../images/Emo42.gif

קודם כל ברוכה הבאה לפורום
, ולגבי שאלתך: באזורנו (מודיעין) מקובל לשלם באזור ה- 400 450, ש"ח למשאית עם אדמה כזו. כמובן שהמחיר יורד ככל שמספר המשאיות גדל. לגבי הפיזור המחיר הוא באזור ה-1000 ש"ח ליום עבודהת בובקט (שוב תלוי בתחרות ובמכרז שעושים בינהם). לכן העלות אצלך נעה סביב ה 6000 ש"ח לערך לפי חישוב זה. קחי בחשבון שאדמת חמרה עפה בקלילות עם כל משב
קל, קרי הרבה לכלוך ואבק. באם את לא מתכוננת להקים גינה מיידית ורק לפזר אדמה בשטח, תחיי עם הרבה חול בסביבתך. חשוב מאוד, להקפיד על שיפועים וניקוזים על מנת למנוע הצפות ובעיות חמורות בהמשך. תשתית גינה נכונה היא אבן דרך בבניית גינה מוצלחת.

תלוי באיזה איזור את גרה

ומאין מביאים את החמרה... אם מביאים את החמרה מרחוק אז המחיר יקר יותר.. אם משהו קונה את האדמה ומוכר לך ומפזר הוא ירצה להרוויח, אך אם מישהו גונב אדמה לא יקשה עליו להוריד מחירים... חוץ מזה יש כל מיני סוגי חמרה וזה תלוי באיזור ובעומק החפירה ממנה לקחו את החמרה. יש חמרה כתומה וקלה יותר "גזר" קוראים לה. ויש חמרה אדומה יותר שהיא חרסיתית יותר ויש חפירות שמלאות בזבל כמו שורשים ואבנים (מחלק פחות עמוק של החפירה..) הבעיה שעד שהאדמה לא תהייה אצלך לא תדעי מה קנית... אני ממליצה ללכת על היקר. לדבר על חמרה גננית "גזר" ולהיות השטח עם הגעת כל משאית. לראות אם באמת מלאות!!! כמה משאיות ואיזו איכות הביאו לך. לא להתבייש להגיד שלא נראה לך משהו!!! בהצלחה

מוטי בר

New member
אזהרה חמורה מחמרה. תלוי באיזה אזור

כי לאזורי ההר היא מאוד מאוד לא מתאימה בגלל האקלים השונה. חמרה מתאימה לאזורים לחים בלבד כדוגמת רצועת החוף והשרון. באזורים עם אקלים יבש היא הופכת לגוש בטון גם אם היא רטובה. הבעיה מספר אחת עם חמרה היא עשב הסעידה,(גומא הפקעים), שהוא הסרטן של הגינות וברגע שהוא מגיע עם פקעותיו בתוך האדמה כמעט אין שום דרך להתמודד עם הדברתו. אם תספרי לנו איזה איזור גיאוגרפי זה נמליץ לך על אדמה מתאימה.

תמי ב

New member
טוף

הבאת מצע גידול ממקום אחר בהחלט יכולה להיות מסוכנת כמו שהזכירו לפני. הבאת טוף בתפזורת צריכה לעלות משהו כמו 150 שח לקוב´. את עלות הפיזור את יודעת. אם יוצרים בקרקע המקומית מפלס נמוך ב40 סמ´ מתחת למפלס הקרקע הרצוי, ואת האדמה המקומית מישרים כך שיהיה ניקוז נכון, אפשר למלא את החסר בטוף נקי וטהור ללא בעיות ניקוז, וללא השפרצות מכוערות של אדמה על הקירות שסמוכים לגינה. צריך יהיה להתחשב באחזקת המים החלשה של הטוף כאשר תשקי. הטוף מאד מאוורר ולכן אפשר לדרוך על הדשא מתחתיו אפילו ביום גשם. אם מדייקים, אפשר אפילו לעשות את חניית הרכב מדשא ע"ג הנ"ל. צא וחשוב: "האם כדאי?"

ניב נ

New member
שאלה?

בעצם שתיים? למה להביא אדמה חדשה? ולמה דווקא חמרה?

מוטי בר

New member
לעיתים הבניה באזור הררי שאין אדמה

ולעיתים, הקרקע המקומית לא טובה או נגועה קשה מאוד במרעין בישין, ולעיתים רוצים לשפר את הקיים, רק שלא תמיד הכוונה הטובה באמת מטיבה. לא אחת היא עושה את ההיפוך הגמור וגורמת נזקים קשים בצורת עשבי בר קשים מאוד להדברה, מחלות ומזיקים שונים, ומבנה שאינו מתאים לאזור הגאוגרפי בו מדובר. לדוגמא: לאזור ירושלים, הכי מתאימה טררוסה שהיא האדמה המקומית, ואילו לאזורי הנגב הכי מתאימה אדמת לס, או אדמה חולית קלה, ואילו לאזור השפלה מתאימה ביותר חמרה קלה עד בינונית, ואילו לאזורי ההר בצפון מתאימה אדמה מעורבת,או אדמת בזלת שהיא טוף. שגם תהיה מנוקזת דיה וגם אוגרת מים במידה מספקת.

../images/Emo91.gif ואיזו אדמה לדרום השרון?

גם אנחנו מתלבטים איך לחפות את האדמה הקיימת (שנמוכה כעת במקומות מסויימים עד כחצי מטר מקו הבית הנבנה) תוך מחשבה לעתיד המעט רחוק יותר, בו נקים את הגינה. יש לנן כבר תוכנית של הגובה הסופי של האדמה - ובה גבהים שונים המאפשרים ניקוזים. האם תוכלו לייעץ בבקשה מה לעשות בשלב זה ואיך. אני פסיבית עד כה בפורום הנפלא שלכם, ומקווה שאוכל להשתלב בו. תודה מראש על עזרתכם.

למעלה