זקוקה לעזרה בתכנון מסלול גואטמלה-מקסיקו

Tamo daleko

New member
זקוקה לעזרה בתכנון מסלול גואטמלה-מקסיקו

אשמח לשמוע את דעתכם על המסלול שלהלן (כשבועיים וחצי בגוטאמלה ומקסיקו): נחיתה בגואטמלה סיטי -> צ'צ'יקסטננגו -> פאנאחל -> אגם אטיטלן -> אנטיגואה -> קווירגואה -> נהר דולצ'ה -> ליוינגסטון -> טיקל ->פלורס. בתאל-קורונל (מעבר במעבורת למקסיקו). פלנקווה -> סאן קריסטובל -> קמפש -> אושמאל -> מרידה -> צ'צן איצ'ה. אשמח לשמוע האם יש מקומות נוספים מומלצים במיוחד, או לחלופין - האם מתוך הרשימה יש מקומות שאפשר לוותר עליהם.

natyh

New member
יופי של מסלול

ר בעיה קטנה... רק בטיקאל עשיתי חמישה ימים... בגוטמלה כדאי להוסיף את גרוטאס דה לאנקין . נהר שזורם בתוך מערה . ציצאן איטצה שוה לפחות יומיים שלושה טולום מומלצת במיוחד ובמיוחד צלילה בסינוטס במערות הנטיפים ליד פלאיה דל כרמן ושחיה עם כרישי לויתן ליד קנקון. השורה התחתונה אין לך זמן להכל . תעשי קצת חושבים.

Tamo daleko

New member
תודה והבהרה קטנה ../images/Emo13.gif

אנחנו נטייל כמשפחה עם שלושה ילדים, עם רכב צמוד ומדריך. טיול סמי-פלסטיקי, לפחות מבחינת מקומות הלינה ואופן התנועה ממקום למקום. צלילה אינה רלוונטית וגם לגבי הגרוטאס דה לאנקין - הבנתי שעם ילדים יהיה קשה לעשות אותו. ברור לי שאפשר לטייל שבועות רק בגואטמלה, אבל לאור מגבלת הזמן ואופי הטיול - האם זה נראה לך הגיוני? אני מבינה שאין במסלול איזורים שהיית מוותר עליהם, רק מוסיף, נכון?

natyh

New member
תתחילו לטייל ותיראו

איך מסתדר לכם. ותחליטו החלטות במקום. בשבועיים וחצי קשה לדחוס את המסלול הזה . שייט על ריו דולצה והגעה לליוויהגסטון רעיון מענין קשה לי להגיד יותר מזה , מאחר ואיני מכיר אתכם ולא את הילדים . מסלול מענין אני יכול ל דחוס אותו לשבועיים וחצי אם מאד ארצה. לגביכם אני לא יודע לכל אחד מתאים קצב אחר. התיכנון בהחלט מושקע , מעסר לכך החלטות בשטח לפי הזמן וסדר עדיפויות שכדאי לקבוע מראש , בעיקרון אני אישית מעדיף לרדת בחצי מהקצב הזה בקצב כזה אני מטייל רק אם ממש אין לי זמן. ובדרך כלל מעדיף לותר על אתרים כדי להקדיש מקסימום זמן אפשרי לאתרים אחרים , . תיהנו .

Sheli Sade

New member
אגב, לגבי צלילה עם כריש הלוויתן - זה עונתי

אז תלוי מתי מגיעים לשם. אם אני לא טועה העונה נגמרת ב-1 לספטמבר (או בסוף ספטמבר).

Sheli Sade

New member
אנחנו גם מטיילים 3 שבועות בגואטמלה ומקסיקו

והטיול שלנו כולל קצת פחות מקומות ועדיין נראה לנו קצת ריצה. בעיקרון חשבנו על שבוע וחצי גואטמלה ושבוע וחצי מקסיקו. אנחנו זוג בני 30+. מסלול: גואטמלה - · אנטיגואה (Antigua) · שמורת הטבע סאמוק שמפיי (Samuc Shampei) והכפר לנקין (Lanquin) · פלורס (Flores) וטיקאל (Tikal) מקסיקו - · טולום (Tulum) · איסלה מוחרס (Isla Mujeres)

Sheli Sade

New member
../images/Emo207.gif נחיתה בגואטמלה ב-16:40

התכנון הוא למעשה להתחיל את הטיול באינטיגואה. אני יודעת שיש שאטל משדה התעופה ישירות לאינטיגואה וזו נסיעה של בערך שעה. האם יש למישהו פרטים על השעות של השאטל? איפה אפשר לברר? האם שווה להזמין לילה ראשון בגואטמלה סיטי ולהמשיך משם רק למחרת לאינטיגואה או שאפשר להמשיך ישר אחרי הנחיתה לאינטיגואה עם השאטל (בהנחה שיש)? החשש הוא שהנסיעה עלולה להיות לא נעימה בחושך (בהנחה שעד שיוצאים מהשדה זה 18:30 לפחות). מצד שני - יהיה הרבה יותר כיף להתחיל את היום שאחרי כבר במקום שאליו הינו צריכים להגיע ולא לקום מוקדם בבוקר ושוב להתחיל בנסיעות.

Sheli Sade

New member
מישהו?

איך גואטמלה סיטי עצמה? יש מה להשאר שם? או ישר לנסוע לאינטיגואה?

Tamo daleko

New member
../images/Emo41.gif סוכנויות נסיעות בגואטמלה

האם מישהו מכיר סוכנויות נסיעות בגוטאמלה שיכולות לארגן טיול מאורגן פרטי? חיפוש בגוגל העלה עשרות סוכנויות ואין לי מושג מאיפה להתחיל...

למעלה