זקוקה לעזרה דחוף

sagi m2

New member
זקוקה לעזרה דחוף

שלום, התבשרתי שאימי 62 אובחנה בדמנציה ראשונית מסוג אלצהיימר הרופאה המליצה לתת דוזנפיל 5 מ"ג אימי חברת קופ"ח כללית ושם אמרו שאין דוזנפיל ורשמו לה asenta מי יודע האם זוהי תרופה המקבילה לדוזנפיל? האם היא עם תופעות לוואי? האם מישהו בכללית מקבל דוזנפייל? קשה לי להבין אתם כשהם אומרים שכרגע אין במחשב דוזנפיל, אני רוצה כמה שיותר לטפל במחלה שלא תתפתח במהירות. אשמח לקבל המלצות, הבנתי שגם אומגה 3 מוסיף ולא מזיק במקביל. תודה

פנטזי1

New member
דונזפיל

אם אין לי טעות אז הדונזפיל זה שם התרופה והכוונה היא ל"אריספט"ול"ממוריט" שהם השמות המסחריים .אלה הן תרופות לאצהיימר שנמצאות בסל התרופות ואין בעיה לקבל אותן. אבי מקבל אריספט כבר למעלה מחמש שנים.גם האסנטה והאקסלון הן תרופות לאצהיימר מסוג שונה אךרק רופא יכול להחליט איזו תרופה עדיפה. כדאי לך להכנס לאתר של העמותה לאלצהיימר ולקרוא שם גם על המחלה וגם על התרופות השונות כדי לעשות קצת סדר בבלאגן.לי זה מאוד עזר. www.alz-il.net

1אור1

New member
דוזנפיל

כאחות המתמחה בגריאטריה אני יכולה להגיד לך בביטחון שהדוזנפיל הוא מקביל לממוריט ולאסנטה. קופ"ח קונה כל פעם את התרופה מחברה אחרת וברגע שנגמר זמן הפטנט יש מספר חברות המייצרות אותה תרופה. לכן אין בעייה לנסות ולהתחיל את האסנטה ולראות כיצד תגיב אימך. לעיתים יש תופעות של כאבי בטן וכו' ואז מחליפים תרופה. יש לזכור שאין זו תרופה של הוקוס פוקוס וצריך להתאזר בסבלנות וגם אז תמיד קשה לדעת האם ועד כמה היא מעקבת את התפתחות המחלה.

מני בר

New member
שאלה לאור

האם גם האקסלון הוא דוזנפיל? ואם כן אצלנו גרם להרעה משמעותיתוגם ירידה בתיאבון ובלבול .

1אור1

New member
אקסלון

שלום. בתשובה לשאלה, לא, אקסלון היא תרופה שונה ששמה הגנרי הוא ריבהסטיגמין. נועדה לאותה מטרה אך מעט שונה. לכן כדאי לפנות לגריאטר ולבדוק החלפת תרופה.

מני בר

New member
מה ידוע לך על יעילותה?

באיזה מקרים נותנים אותה ולא ממוריט?

saraestr

New member
אלצהיימר

שלום רב אסנטה הינה תרופה מקבילה לממוריט. התרופה ניתנת לחולים בשלבים הראשוניים של מחלת האלצהיימר. תופעות הלואי הינם שונים מחולה לחולה. יש להיות במעקב הרופה. אם הנכם תושבי מרכז הארץ אני מבקשת לעניין אתכם לגבי קבוצת תמיכה לחולים בראשית דרכם והמודעים למחלתם וכן קבוצת תמיכה למלווים. הקבוצה מתקיימת אחת לשבועיים בראשל"צ. במידה והינך מעונינת בפרטים נוספים כיתבי אלי. חג שמח שרה

למעלה