זקוקה לעזרה דחוף

זקוקה לעזרה דחוף

אני צריכה מתכון ללחם ללא ביצים, חלב, קמח, שקדים, הילד אלרגי מאד עפ" בדיקות הדם שחזרו מארצות הברית. אם אפשר מתכון לאופה לחם בכל מקרה כל מתכון יתקבל בברכה. תודה
 

amst

New member
תנסי אצל הטבעונים..

יש להם לחמים על בסיס קמחים ללא גלוטן או סויה..שווה לנסות.. ואצל אלה שעושים את דיאטת אטקינס אפשל לשאול על תחליף קמח
 
השאלה הייתה על מתכון ללא ביצים

צירפתי את שאר הפריטים שהוא אינו יכול לאכול רק בכדי לקבל מתכון שיתאים עבורו. בכל מקרה תודה
 

התותים

New member
לחמניות ללא ביצים

הנה מתכון ששמרתי לי מאיפושהו (יכול להיות מהפורום השכן?) אך טרם ניסיתי. הייתי מחליפה את הסויה בקמח אחר. מקווה שיצליח. לחמניות ללא ביצים מאת נורית כהן ________________________________________ מצרכים: ½2 כוסות קמח מרמולייט 1/3 כוס קמח סויה 1/3 כוס קמח חומוס ½ כף סוכר קורט מלח ½ שקית שמרית ½ כפית קסנטן גאם 1/3 כפית סודה לשתיה ½ כוס שמן 2 - ½1 כוסות מים פושרים (תלוי במרקם המועדף) אופן ההכנה: 1. מערבבים היטב את כל החומרים. 2. יוצקים מהעיסה לחמניות (בעזרת כף) על גבי תבנית מצופה נייר אפייה. 3. אופים בחום של 180 מעלות, עד שהלחמניות מקבלות גוון חום בהיר. 4. מוציאים מהתנור. מקררים. הערה: ניתן להכין כמות גדולה, להקפיא ולהפשיר בעת הצורך (רצוי במיקרוגל).
 
תודה ננסה גם את זה

אנחנו באמת קצת מיואשים , ועייפים מרוב נסיונות ולילות ללא שינה בעקבות הנסיונות הנכשלים להכין לחם עבורו לבית הספר.
 

התותים

New member
הצעה לבינתיים

אולי כדאי לכם בינתיים, עד שתצליחו למצוא מתכון, להשתמש בפיתות של אורנים - "פיתוס". ניתן לקנות בחנויות טבע. לפחות לפי הכתוב עליהן הן לא מכילות ביצים. הן כן מכילות: עמילן תירס, עמילן תפו"א, קמח אורז, שמן סויה (זה פחות טוב), שמן זית, מייצבים, מלח, סוכר, שמרים, מים. אפשר לשאול אותם טלפונית כדי להיות בטוחים - 03-5509981 מה שכן, הפיתות צריכות להיות שמורות בהקפאה והן טעימות יותר מיד לאחר החימום במיקרוגל. בהנחה שאין מיקרוגל בבי"ס או שכל האופרציה שמישהו ימרח לו שם מורכבת מדי, עדיין אפשר לחמם סמוך ליציאה מהבית, למרוח, לעטוף במפית ולסגור היטב בשקית ולשעתיים או קצת יותר זה יחזיק מעמד. שווה לקנות שקית פיתוס אחת ולנסות. חוץ מזה, יש פורום לצליאק - אפשר להפנות אליהם שאלה ובטח יש שם מנוסים שיענו. אנחנו ננסה כשיהיה זמן להגיע למתכון ללא ביצים ושמרים. אם וכאשר יהיו תוצאות נעדכן. תותים
 
אנו כבר שבוע מנסים כל מיני נסויים

על מתכונים קיימים ללא הצלחה מרובה אשמח לקבל מתכון קיים או אולי אם ידוע על מוצר שיכול להחליף ביצים. תודה
 
האאם את מכירה פורום כזה

אני לא מאצתי בתפוז או באתר של באופן טבעי אני ממש מיואשת כרגע כל הלחמים שעשינו במהלך השבוע היו כישלון מוחלט והרבה ליכלוך. תודה
 

uziop

New member
לחם

מומלץ לא להשתמש בשמרים או תחליפיהן עדיף פשוט לעשות לפה/ פיתה/פנקייק ללא צורך להתפיח קמח תירס מים מעט שמן זית - וזהו לשטח לשיפ בתנור / מחבט בתאבון
 
תודה רבה לך

האם זה לא נעשה קצת יבש עם השעות, לדוגמה אם אני רוצה שהוא יקח איתו לבית הספר.
 

rang05

New member
נסי את המתכון הבא

היי לכולם אני חדשה בפורום.אם לילד בן (כמעט) 5 על הספקטרום. מתגוררים 4 שנים בארה"ב, ושוקלים לחזור ארצה. גיליתי את הפורום בשבוע האחרון, במהלך חיפושי אחרי מידע על הטיפול בישראל. שמחתי מאוד לגלות את הפורום המצויין שלכם. מתוך הספר המצויין:SPECIAL DIETS FOR SPECIAL KIDS / LISA LEWIS מתכון שלא ניסיתי אבל עונה על הדרישות שלך (בתרגום חופשי) לחם תירס 2 כוסות קמח תירס CORNMEAL 2 כוסות קמח ללא גלוטן 2 כפות אבקת אפיה 2 כפיות XANTHAN GUM 1/2 כפית מלח 3/4 כוס שמן קנולה או אחר 3/4 כוס מייפל סירופ PURE 2 כוסות חלב אורז/סויה/אחר לערבב המצרכים היבשים בקערה גדולה. בקערה נפרדת לערבב את יתר המצרכים. להוסיף לקערה עם המצרכים היבשים ולערבב היטב. לשפוך לתבנית של 9 על 13 אינץ. לאפות 30 דקות בחום של 350F (כ 170C). אם את מעוניינת יש בספר מתכון של לחמניות בטטה שיתאים למגבלות שהצגת, כתבי לי ואשלח לך.
 

razgalili

New member
הערות למתכון

אבקת אפיה יכולה להכיל גלוטן, תפוחי אדמה ואלומיניום. אפשר להחליף בסודה לשתיה מעורבבת בויטמין סי (פחות מכפית שטוחה ביחד, לסודה לשתיה יש טעם מגעיל ושתלטני) עדיף קמח אורז על פני תירס או סויה, תירס וסויה אלרגנים חזקים. אם הילד לא אלרגי עכשיו הוא יהיה אלרגי אח"כ. בלי קשר ללחם - שמן דגים, CLO, פרוביוטיקה ואנזימים בשימוש נכון ופשוט יקטינו בצורה משמעותית את האלרגיות של הילד.
 

maanina

New member
סודה לשתיה וויטמין C

האם הויטמין C מנטרל את הטעם של הסודה לשתיה?(אפיתי לחמניות קטנות ומתוקות עם סודה לשתיה ויצא מרררררררר.) איזה יחס נכון בינהם? האם כפית מהתערובת הזו שווה לכפית אבקת אפיה?
 

razgalili

New member
תצטרכי לעשות קצת נסויים ולראות מה

יוצא לך כי יש הבדל בין ויטמין C שונים וסודה לשתיה מתוצרות שונות. אנחנו השתמשנו ב1000 מ"ג ויטמין C לחצי כפית סודה לשתיה. ויטמין C שהוא לא buffered. השילוב אכן מנטרל גם את הטעם של הסודה לשתייה וגם את החומציות של הויטמין C. בחימום החומצה והבסיס מגיבים זה עם זה ותוססים ומנפחים את העוגה. הנסיון שלנו עם התערובת הנ"ל היה שצריך בערך מחצית מהכמות של אבקת אפיה בכדי ליצור אפקט מקביל.
 
למעלה