זקוקה לעזרה דחופה בבניית תפריט ומתכונים

זקוקה לעזרה דחופה בבניית תפריט ומתכונים


מגיעים אלי ביום שישי 16 איש , מבוגרים וילדים (4) לארוחה בשרית.
הבעיה: התנור הלך!!! יש כיריים ויש גריל.
אין לי הרבה זמן ביום שישי כי עובדת ויש חוגים עד חצי שעה לפני. צריכה להכין הכל בחמישי!
חשבתי אולי
ארטישוק ממולא
דגים כלשהם?( אף פעם לא הכנתי במחבת) או פרגיות? אבל השאלה איך לחמם לפני ההגשה
אורז( יש הצעות?)

עוד תוספת( איזו?)
סלט ירקות וסלט חסה
טחינה, חומוס, עלי גפן ממולאים- קניתי היום וגם אקנה חלה.
תודה רבה!
 

חנהפ

Active member
סלמון בשמנת ופטריות

מכינים במחבת ומחממים לפני ההגשה
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/01/blog-post_8898.html[/URL]
אפשר להגי ש על פסטה טליאטלי, למשל
או סלמון בחלב קוקוס וקארי [URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/01/blog-post_7646.html[/URL]
אפשר ליד אורז עם ירקות, למשל.

בגריל אפשר להכין עוף, למשל
מפרגיות אפשר לייצר יופי של צלי על הכיריים
 
יש לך טיפים לגבי הכנת פרגיות או מתכון?

לא יכולה להכין עם שמנת כי זו ארוחה בשרית. תודה
 

שרי 55510

New member
יש לי מתכון מעולה ,לשוקיים-עוף ותפו"א במחבת ,,,

יוצא מאוד טעים כשמכינים במחבת : שוקיים עוף ,בצל ,תפו"א ותבלין גריל עוף.
אם זה מעניין אותך אקליד לך את המתכון.
 

Maldini Girl

New member
כמה רעיונות

אם את רוצה פרגיות-
אפשר בהחלט להכין כבר יום מראש פרגיות מוקפצות עם בצל ותבלינים (איזה שאוהבים)
עוד אופציה- רק לצלות פרגיות על הגריל עם בצל, ויום למחרת להוסיף להם רוטב (אם לא שומרים כשרות, אני אוהבת רוטב של שמנת-חרדל או שמנת עם פפריקה מעושנת)
&nbsp
תוספות אפשר קינואה
אורז- אני אוהבת להכין אורז רגיל ולהוסיף לו בצל מטוגן או תיבולים מוכנים שקונה בחנויות תבלינים. יום אחרי לחמם במיקרו.
פתיתים
קוסקוס (אפילו לא באמת צריך כיריים)
&nbsp
דגים לא חושבת שהייתי מכינה יום לפני, אבל גם ההכנה שלהם מאד זריזה להבדיל מעוף למשל.
&nbsp
 

Maldini Girl

New member
ככה

בצורה הכי פשוטה
חותכת את הפרגיות לקוביות גדולות, מורידה סחוסים.
שמה בקערה ומתבלת ב-מלח, פלפל, שמ"ז, אני אוהבת גם פפריקה מעושנת, אך אפשר גם רגילה או תבלין גריל.
&nbsp
חותכת בצל לחצי ואז לחצי טבעות
מקפיצה במחבת את הבצלים כמה דקות, מוסיפה את הפרגיות ומקפיצה עד שהן מוכנות.
לפעמים אני גם לקראת הסוף מוסיפה לזה שמנת ומבשלת מספר דקות עם שמנת (במקרה כזה אפשר גם להוסיף תירס גמדי, וחתיכות גמבה שמקפיצים בהתחלה עם הבצל) ויוצא ממש ממש טעים.
 

ybo4

New member
תוספת - אפונה

שקית ואפילו שתיים של אפונה קפואה - בישול יום קודם וחימום קל זה מצוין.
תיבול - שתי אופציות:
* בטעם נענע - לדעתי מתאים יותר לקיץ, אבל בהחלט אפשרי.
מכניסים לסיר את האפונה קפואה ישר מהשקית, עם מעט מים רותחים (לכיסוי כרבע מהגובה מספיק בהחלט) וגבעולי נענע. מכסים במכסה ומרתיחים. אחרי שרותח מקטינים את האש ומבשלים עוד כחמש דקות בלבד. תוך כדי מערבבים מספר פעמים - שהאפונה שלמעלה תרד למטה. מוסיפים מעט מלח.
* אה לה גיל חובב - מטגנים בצל גדול קצוץ בשמן עד שמזהיב. מוסיפים את האפונה הקפואה ישירות מהשקית, כף אבקת מרק עוף, פלפל שחור גרוס ו3 כפות רוטב סויה. אין צורך להוסיף מים רותחים. מערבבים היטב. מבשלים עשר דקות על אש קטנה, מערבבים מדי פעם.
זה הולך תמיד עם אורז - אפשר לבן. מבשלים בחישוב של כוס וחצי מים רותחים לכוס אורז, מוסיפים מלח ופלפל לבן. אפשר בהחלט בקלות להכין יום מראש ורק לחמם. אפשר כמובן גם לגוון באורז צהוב - דומה לקודם, רק עם כורכום, מלח ופלפל שחור.
 
למעלה